Najdi forum

Slika na TV iz PC

Na PC imam grafiko GeForce 2 MX 400 32 mb z TV-OUT ter ustrezne (zadnje) detonatorje. Moti me sledeče: sliko na ekranu mi ne uspe raztegniti čez cel ekran, ostaja približno tri centimetrski črn rob na ekranu (na PC je OK), ločljivost pa ni večja kot 640×480/256 bit. Kako bi to rešil in morda tudi izboljšal kakovost slike ?

Kot drugo pa: imam BS Player, na PC vidim podnapise, na TV pa ne….

Drugače furam WinME, v špajzi mlinčka je PIII 500 Mhz, 384 RAM….

HELP !

Sem imel iste probleme, ali nastavi geometrijo slike v nastavitvah grafične ali uporabi program TvTool za Geforce kartice.

Dvomim, da ima Tv sploh večjo ločljivost kot 640×480.

Ne morem ti rešiti problema, ki ga opisuješ, no lahko pa dodam nekaj zrn:
– v “nadzor prekrivne barve” poišči okence “naprava za prikaz celega zasl.” kjer izberi “drugi zaslon” ZELO uporabna zadeva, saj ti v klon načinu omogoča, da je na TV (precej boljša!!) slika čez cel zaslon, medtem, ko tebi na rač. monitorju KATERIKOLI plejer teče v privzeti nastavitvi velikosti. (Na računalniku ga lahko torej tudi pomanjšaš in počneš kaj drugega med tem ko deca na TVju gledajo terminatorja.
Glede podnapisov pa zdavnaj nimam več problemov, odkar sem si namestil DirectVobsub, obstajajo pa tudi drugi. program poskrbi, da se podnapisi pojavijo ob zagonu kateregakoli predvajalnika, če se le imenujejo enako kot filem (razen seveda končnice).
Če pa tega ne želiš, boš moral najbrž izklopiti prepleteni način in delati v “običajnem “Dualview”” načinu in ne Klon načinu.

Priporocam da si nabavis tv tools, sem mel iste probleme, dokler nisem nabavil tv tools.
Pa odvisno je ce nimas prestarega tv ja..

Lp

kje pa dobiš DirectVobsub

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close