Slika na torti – nujno!!!
Pri Pekarni Vrhniki sem naročila sliko za na torto in sedaj sem v dilemi, ker ne vem kaj je bolje uporabiti za podlago, da se slika ne bi zgubala. Ali je boljša maslena krema ali smetana (ne vem ali rastlinska ali alpska ali mešanica obeh). Enkrat sem dala za podlago rastlinsko smetano pa se mi je slika na koncu zgubala in ne vem ali je bilo zato ker je slika predolgo stala na torti ali je kriva smetana.
Lepo prosim za vaše izkušnje oz. mnenja. Hvala najboljše ste 🙂
Tudi jaz ti svetujem masleno kremo.
Ko pa si že omenila rastlinsko in navadno smetano. Najboljši je rezultat če daš vsake malo (pol ali še manj navadne, ostalo rastlinsko). Tako je smetana bolj okusna kot samo rastlinska in bolj čvrsta kot samo navadna. To mislim drugače, ko jo uporabljaš kot kremo ali za krašenje. Pod slikico ti je ne svetujem.
To sliko ti naredijo v Pekarni Vrhnika in običajno potrebujejo 2-3 delovna dni, ker imajo za izdelavo teh slik zunanjega izdelovalca. Sliko prineseš kar na CD-ju in jo lahko, če imaš doma program za slike poljubno oblikuješ in jo nato enostavno shraniš v jpg. format. To sliko dobiš v kuverti in izgleda kot da je iz papirja in jo lahko hraniš tudi dalj časa v suhem in temnem prostoru
in je seveda jedilna.
Preizkusila sem položiti sliko na masleno kremo pa se mi ni in ni hotela prijeti za podlago :(. Mislim, da je bila težava v tem, ker sem torto namazala z masleno kremo en dan prej in jo dala v hladilnik nato pa šele naslednji dan dala slikico gor in seveda maslena krema je bila pretrda,da bi vpila sliko tudi po nekaj urah na sobni temperaturi.
Tako, da mislim,da je najbolje za podlago maslena krema ampak pod pogojem, da se da sliko gor takoj, ko z njo premažemo torto.
Sem pa videla nekje,da če je torta premazana s čokolado dajo nanjo sliko potem pa čez to sliko prelijejo želatino.
Ne vem poizkusite in poročajte 🙂
Lp
Če pišeš na mail slikica.j@gmail.com, ti najprej izbor motivov pošljejo na tvoj mail pootem pa jedilne po pošti.cene so od 8 do 10 eur. jaz sem bila z njimi zadovoljna. LP
SEM POISKALA NJIHOV SPLETNI NASLOV http://slikezatorto.net/
Forum je zaprt za komentiranje.