Najdi forum

slika je – zvoka ni

pozdravljeni
Imam prenosni računalnik Compaq Presario 700 .Na novo sem naložil Windows XP PRO SP2, sedaj pa mi zvočniki ne delujejo, čeprav mi sistem ne kaže nobenega spora in je glasnost ja na full.AIDA 32 mi pokaže , da imam zvočno kartico VIA AC 97 audio kontroler.Preden sem računalo formatiral je zvok deloval b.p.
Vsaka pomoč je zelo dobrodošla.
l.p. Mrki 🙁

Mogoče ti mankajo kodeki??

Mogoče sem pozabil povedati , da ni nikakršnega zvoka –
niti iz windowsov.

Prekontroliraj kabel od zvočnikov… ne samo pri vtičnicah, tudi po dolžini.

pozdravljeni
Ker je prenosnik z vgrajenimi zvočniki mislim , da kabel ni problem.Sem pa tudi že poiskusil s slušalkami in zunanjimi zvočniki – brez uspeha.
l.p.Mrki 🙁

a so vsi gonilniki prav inštalirani? Imaš pri katerem rumeni vprašaj?

če grem pogledat v nadzorno ploščo – sistem ni nobenga vprašaja.Ravno to me bega.

hmnm čudno. Kaj pa če poskusiš gonilnik posodobit ali inštalirat ponovno?

Mogoče imaš v control panel/sound and audio devices obkljukano “mute”
Lahko pa ga tudi sp2 zaj…

Skoraj prepričan sem,da nimaš pravih gonilnikov.To se je dogajalo tudi meni prejšnji teden.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

hoj
Nimam obkljukano mute .Poskusil sem tudi z drugim gonilnikom za zvok,ampak tudi brez uspeha – vendar nisem 100% kakšno zvočno kartico imam.AIDA mi pokaže VIA AC 97 audio kontroler.
Hvala za kakršnokoli pomoč.
Mrki 🙁

Poskušaj z naslednjimi:

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Se skuzam, sem prej prehitro brala… prenosnik ja…. vse jasno ;))

Ja naj ti povem da sem imela sama podoben problem kot ti !
Prej sem imela win milenium, mi je zvok delal normoalno, ko pa sem naložila win xp pa zvoka ni bilo mogoče izvabiti iz njega ! Poiskusili smo vse sorte , pomagalo pa je samo to , da sem zamenjala zvočno kartico. Sedaj pa dela brez problema !!

LP

Compaq je mal muhast PC, vsak namizni Presario je bil tak, lahko da je tudi notebook podoben. Katere winse pa si imel pred tem, najbrž brez SP2?

Če je tako, bo morda najbolj enostavno – format in ponovna namestitev starih XP-jev.

Ti kar lepo pojdi na stran pa si poglej kateri je tvoj prenosnik in prenesi
gonilnike za njega dol.
Pri računalih “modre krvi” je potrebno instalirat originalne gonilnike, ker so
Microsoft-ovi bolj kot ne za en ********klinc.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Hmm, počasi bom začel sovražiti SP2 🙂 oz. vse, kar diši po MS.
Tudi rač. ‘modre krvi’ ne maram več, pred kratkim sem v en presario odzad vtikal mrežno kartico kot nekakšen ginekolog sem se počutil. Kište namreč nisem upal odpret, nisem ravno nežen in bi mu kaj hitro za vedno potrgal tisto plastiko spredaj.

Na srečo je ta presario imel vse gonilnike na drugi particiji, tako da so moje ginekološke spretnosti obrodile sadove.

Za prevozno sredstvo imam korejca, pa naj bodo še mlinčki enakega porekla :)))

pa lahko noč vsem!

P.S.: V lanosu mi je crknil računalnik za zračne blazine, nov je menda ca. 120.000 tko kot kak celeronček, če ima kdo rabljenega – delujočega seveda, se toplo pripooooročam!

Poišči ga na Ebay-u!

Hvala za odgovore.da sem prišel do zvoka sem ponovno naložil XP in šel na link , ki mi ga je priporočil klemenxx.
100 krat bohlončkej
l.p. malo manj Mrki 🙁

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close