Najdi forum

šli čez vse meje

Pozdravljeni

Mi lahko kdo pove, kako je možno da iz svojega naslova dobivam na moj naslov spam in viruse??? Pošiljatelj naj bi bila kar jaz oz. moj mail naslov je vpisan. Ali so ponaredili moj mail, ali so zvedeli moje geslo (sem ga že dvakrat zamenjala a ne pomaga) imate kakšen predlog, kaj naj storim?

Nič ne moreš storiti.
Ja seveda spam-erji znajo ponarediti pošiljatelja, da si to ti
in da si ti tudi prejemnik.

Kako so prišli do tvojega e-poštnega naslova:
– lahko je tvoje računalo okuženo z virusom
– si vpisovala svoj e-poštni naslov povsod po internetu
– ima kdorkoli od tvojih korespondentov okužen računalnik z virusom
in potem virus zanimajo samo e-poštni naslovi
in podobne stvari.

Torej pazi komu daješ (ne moreš), pazi kam vpisuješ svoj naslov (ne moreš),
instaliraj si učinkovito protivirusno zaščito.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Hvala Klemen. Sem pregledala z Avastom, virusa naj ne bi bilo. Vem, da sama svojega maila nisem vpisovala nikjer saj gre za naslov, ki ga imam pri ponudniku interneta. Spam dobivam že približno 4 leta, naenkrat kar iz mojega naslova, zato mi je sumljivo. Se mi je zdelo, da ne morem nič. Vseeno hvala za pomoč.

Sicer pa če poglej če imaš e-pošto preko svojega ponudnika internet storitev, ali ti oni lahko nudijo kakšen antispam filter,
v kolikor imaš pa npr. pri gmail-u ima pa itaq odličen antispam filter.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Sem si naredila “pravila” v outlooku za prihajajočo pošto, vseeno pa občasno še dobim kakšen spam, pri gmailu je vse bolj enostavno ja.

Malo branja na to temo 😉
http://tapametna.superpunca.com/guppy/articles.php?lng=sl&pg=72

Hvala Tečko, tega maila ne uporabljam za pošiljanje zabavnih verižnih pisem, tako neumna pač nisem. Sumim pa, da je moj mail nekdo vpisoval po netu, mogoče iz maščevanja, kaj drugega skoraj ni mogoče.

Največkrat ljudje vpišejo v lažno stran, ki je identična originalu, svoje geslo in uporabnišo ime. Stran potem pošlje vse ostalo na originalen naslov in sploh ne posumiš. Spremeni geslo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close