Šli bi v Pompeje – kakšna ideja?
Razmišljamo, da bi se odpravili v pompeje in me zanima ali se je kdo že odpravil na to pot. Ste prenočevali kje na poti? Se splača kje ustavit in kaj pogledat? Pa ne mislim Firenc, Pise,… Ta konec smo že nekaj videli. Imava dva najstnika, pa me zanima ali je na poti kaj takega kar bi lahko bilo zanimivo za njiju? Sta fanta…No, če ima kdo kakšno idejo, prav lepa hvala!
kdaj bi pa šli?
mi smo šli poleti, kampirali – to je najboljša varjanta, ker nisi vezan na nič in plan lahko spreminjaš dnevno, je super, najceneje in najbolj praktično, samo ne avgusta.
mi smo kampirali v enem miniaturnam kampu ob obali malo pred Sorentom, smo se kopali in od tam hodili na izlete: Pompei, vulkan Vezuv – obvezno!, Amalfi obala in vasice v zaledju – tudi zelo lepo, otok Capri, antična mesta Herkulaneum in Paestum … malo prebrskaj še tuki http://www.tripadvisor.com/Attractions-g187778-Activities-Campania.html
pa pice ne pozabite, tako dobre pice kot so v Campanii ni nikjer, margerita seveda 🙂
Mi smo potem šli še čez, na jadransko stran v Puglijo, kjer imaš tudi ogromno stvari za pogledat.
Mi tudi zelo podobno kot predhodni komentar.
Kamp Nube d’Argento na koncu Sorrenta, potem pa naokoli, Neapelj, Pompeji, Capri, Amalfi… Lepo in ogromno za videt in za počet. In ja, pica je doma v teh krajih, meni tudi najboljša margarita.
Nazaj grede sva se za nekaj dni ustavila še v Toskani, kot se vedno, ko se vračava iz južne Italije. Najdeva zmeraj kaj novega in zanimivega, Toskana je še vse kaj drugega kot Firenca, Pisa, Siena…
Seveda lahko pridete dol in nazaj v enem kosu, brez ustavljanja. Če se splača ustavit med potjo in kaj pogledat? No ja, midva že cca 20 let hodiva v Italijo na krajše in daljše poti, in kjerkoli sem do sedaj bila, je kaj za videt. In karkoli novega človek vidi, se splača. Vsaj meni.
Takole – hvala!!!!
Bom vse pregledala in preštudirala. Šli bi za prvomajske, takrat bo pa še premrzlo za kampirat po mojem. Sicer bi bilo pa super ja. Mogoče pa drugič.
torej, se ne splača ustavljat, najboljš, da gremo kar do dol, čeprav je pot zeloooo dolga kot sem videla? Šli bi za 4 noči, ampak če ti pot toliko vzame bo verjetno bolj malo časa za veliko ogledov? No, sej smo hitri, bo šlo.
Hvala za vse ideje, bom pa vesela, če se mi oglasiš še s kakšno. Hvala, hvala!
Zelo podobno, hvala tudi tebi!
Vidva potujeta v dvoje, kar je lažje. Ampak ok, fanta sta super, tako da nikoli ne delata problemov, pa vseeno. Glede na to, da je tam dosti za videt se pa ne bomo ustavljali. Bi pa vzela hotel ali apartma ki ga lahko 2 dni prej odpoveš, če bi bilo dovolj toplo za kampiranje. Ampak dvomim.
4 noči je res malo in tako se vam splača it do cilja v enem kosu, sej se menjavata z možem pri vožnji, je AC vso pot.
če imate namen samo okolica Neaplja, potem pri Bookingu ali rBNB rezervirajte kaj luštnega in delajte izlete, pa uživajte, tam je res lepo, tudi mi že leta hodimo v Italijo in vedno kaj novega odkrijemo 🙂
Odlična ideja. Veliko za videt in doživet. Vsekakor pojdite v Pompeje. Bila sem že dvakrat, pa bi šla še enkrat. Napoli je nor, v pozitivnem smislu (vsaj meni). Obvezno se sprehodit po najstaješi ulici in obiskat podzemlje, saj je še eno, če ne celo dve, mesti pod površjem. Zanimivo tudi za mladostnike. Priporočam obisk kakšne znane picerije, saj pica izhaja prav iz Napolija. Vsekakor bi šla en dan na otok Capri. Prečudovit. Kot da prideš v drug svet. Svet, kjer so močne barve in vse diši. Potem svetujem enodnevno vožnjo po Amalfijski obali in po kakšnih vasicah v notranjosti polotoka. Povsod tukaj sem že bila pred leti, a je tako lepo, da bi šla spet. Spanje: poglejte airbnb. Izbire je veliko. Lahko zberete eno stanovanje in imate izlete po okolici. Ta načrt sem imela pripravljen za letošnje nolotelne praznike, a se je žal izjalovil. Je pa vsekakor boljše it na pomlad, ker so daljši dnevi in je topleje. Jaz sem takrat bila za zimske počitnice, ko je bilo tu po 2 m snega. Tam je bila pomlad, vse je cvetelo, prijetno toplo… Sem že odplavala…
Jaz bi na vašem mestu šla v kakšno stanovanje po airbnb. Poglej si. To je najugodnejša varianta za družino. Jaz sem gledala, kot sem rekla, za novoletne praznike. Ponudbe je dovolj. Ampak malo pohiti, ker v tem času grejo tudi drugi in poceni in v redu prenočišča hitro grejo. Jaz vedno spim preko airbnb.com.
Jaz sem šla z letalom do Neaplja, karte so zelo ugodne (nizkocenovnik), potem pa z javnimi prevozi naokoli. Vse gre tekoče, od Neaplja so vlaki zelo pogosti in cenovno ugodni, spala v Sorentu, Pompeji in Vezuv so pa ravno vmes. V Amalfi in okoliške vasice vozijo avtobusi, tudi pogosto in ugodno, tako da sploh ne potrebuješ avta. V Sorentu se najde ugodna prenočišča preko booking.com.
tuki imaš turistični zemljevid Campanie, razdalje niso velike, z avtom si hitro, Pompei so na sredini, razen antičnega mesta tam ni kaj dosti drugega, če boste z avtom glej samo da imaš parking blizu, itak bo pa super, ker tam je res lepo.
Od vsega imam najraje tole vprašanje, ki je poboldano! Pa madona, babe, pa ste čisto cele? Pa zakaj bi bila vaša familija prva, ki se je odpravila na to pot? A za kakršno koli knjigo o Italiji kot je LP, pa Michelin, pa… pri vaši pametni familiji še nsite slišali. Še najbolj zanikrna vaška knjižnjica v ta zadnji vukojebini premore kakšen LP. A vaša pa ne?
Pa kaj vam je ljudje! Zakaj se ne odločate sami? Ali naj mi namesto vas odločimo? Kaj so +/- boste pa ja sami preštudirali. In za takele kao matadorje je seveda Portorož, ker je to najdalj, kar ste bili!
Ja, pa ja, z enoletnikom se boste od letališča vozili potem z javnim prevozom. Z plenicami pa vso kramo vred. Genijalci, ni kaj!
Ampak res no – prvič ne vem, zakaj bi enoletnika vlačil po Pompejih, to itak, ampak svašta se po svetu valja, tko da…. Neapelj in Pompeji so krepko na jugu Italije in glede na to, da smo bili mi tam 2 x decembra in 1 x januarja, pa smo vsakič šetali tam v mikicah in sandalih, kvečjemu si zvečer rabil kako jopico, si predstavljam, da je od aprila dalje tam 30+ stopinj. Junija verjetno 36 in več – milina za enoletnika! Sploh na kakem busu! Mislim ne vem, a ne, ko smo mi začeli po svetu hoditi, ni bilo neta, knjižnice so bile bolj zasilno založene, ampak smo se vseeno najprej pozanimali o podnebju, o zdravstveni oskrbi, javnih prevozih, prenočiščih – pa to ni bilo tko izi, kot danes, ko 2 x klikneš pa ti vse v nos skoči. Danes vidim, da folk nima blage veze o osnovnih podatkih – aprila za kampiranje premraz – ne se hecat no! Pri nas ja, na J Italije pa sigurno ne, je pa res, da je aprila res še veliko kampov zaprtih – ne pa vsi. Enim se splača, enim pa ne, so pa po Italiji najemi stanovanj in apartmajev tako poceni, da ni šans, da se grem xebat s šotorom in vso nemogočo kramo, pa vprašanje, če nisi cenovno na istem, ker italijanski kampi niso tako noro poceni.
Torej – z enoletnikom greš nekam, kjer bo njemu fajn, ne tebi. V Pompejih mu sigurno, 100% ne bo fajn! Ker bo vroče, gužva in on nima tam pod milim nebom kaj delat. Če hočeš bit fensi, pejd z njim nekam na obalo – Amalfi, če že rineš tako daleč na jug, ali Capri, če ne veš, kam z denarjem, zelo verjetno pa bo dete presrečno tudi v katerikoli vodi, ki jo bo našlo kje bistveno bližje, da bo le svobodno in varno. Kakorkoli že, pa ne rini tja s kakimi javnimi prevozi oz si vzemi tam vsak rent-a-car, ker si ne predstavljam, kako misliš tovorit otroka, pa voz pa vsaj nekaj osnovnih reči, ki jih za otroka rabiš, po busih. Pa ne – veze niti slučajno niso tako dobre, predvsem pa niso točne. Komot čakaš pol ure brez razloga – kar je super s takimle knofom, sploh če je utrujen, žejen, lačen.
Za 4 dni se pa res najbolj splača z letalom, če seveda najdeš kakšno ugodno varianto. Volotea leti Trst-Neapelj, tudi Alitalia zna imet kake ugodne notranje lete (midva sva letela Trst-Rim za 75 evrov/os). Tam dol se je pa itak čisto ok vozit z javnim prevozom, sploh v Neapelj ni za hodit z avtom. Midva sva šla z vlakom iz Sorrenta, so bile neke kombinacije vozovnice za vlak+vstopnine za Pompeje. V Amalfi sva šla z busom, ker se nama ni dalo vozit po tisti ozki cestici.
Najbolje, da se stacionirate v Sorrentu, ki je res luškano mestece. Za 4 dni bi jaz šla v hotel, ker najbrž se boste cele dneve potikali okoli in se vam ne bo dalo ukvarjat še s kuharijo. V hotelu imaš zajtrk, potem pa takoj akcija, čez dan pa pica, kakšne testenine, v Neaplju poiščite kakšno kantino, kamor hodijo na malice in kosila domačini, super dobra hrana in zelo poceni.
Smo bili v Pompejih v mesecu maju in mesecu oktobru. Ni bilo 30+ stopinj. Bilo je sončno, prijetno, ravno prav za oglede. Ko je sonce zahajalo, se je kar na hitro ohladilo.
Za obisk Amalfi obale priporočam zelo zgodnjo uro, ko še ni veliko prometa in vsekakor ne med vikendom. Cesta je ozka in ovinkasta in ko je na njej veliko turističnih avtobusov, ni prav prijetna za vožnjo. Zelo lepi sta mesteci Positano ter Sorrento.
Paestum je vreden ogleda, če otroke zanimajo arheološki ostanki, pa sploh. Zelo zanimiv je tudi muzej zraven.
V Neapelj pojdite z vlakom.
Forum je zaprt za komentiranje.