Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Šli bi na Sardinijo

Šli bi na Sardinijo

Pozdravljeni,

malce pozno planiramo dopust, pa bi vas prosila za kak nasvet 🙂

Konec julija bi radi šli na Sardinijo. Imate kaj izkušenj s takim dopustom?

Zanima me, ali je tu kdo, ki ni šel avtokamp variante, ampak na določen kraj (v kak hotel/penzion), ki ga lahko priporoči?
Pri nas sta dva majhna otroka in bi se radi spočili na kakem lepem kraju 🙂

Je kdo šel z letalom? Če ste šli z avtom, koliko časa prej ste rezervirali trajekt in kje?
Kateri se vam je zdel najlepši kraj na Sardiniji?

Kakršnakoli informacija in izkušnja do zelo dobrodošla! Hvala lepa!

Če nameravate z avtom in to konec julija, je po moje najbolje trajekt rezervirat čimprej. Midva sva šla sredi junija, ga rezervirala cca 2 tedna prej, za 100 evrov. Ni bilo kakšne gužve.
Hotelov in apartmajev imaš na netu en kup, mogoče bi bila pa tud varianta, da rezervirate hiško v kakšnem kampu? Seveda obvezno ob morju, da ti ni treba plaž iskat okoli.
Mogoče tule[/url] najdeš kaj zanimivega, sicer pa še malo poguglaj.
Luštno je na S delu otoka, Palau, Golfo Aranci (tud Porto Cervo in okoli, samo tam so najbrž zlo hude cene), kar nekaj kampov je južno od Olbie, pa na Z strani, okoli Oristana. Na jugu sva bila pa samo v Cagliariju, je luštno mesto mal za pogledat.
Če se ne mislite prav veliko potepat, je mogoče varianta tudi letalo, se da z Ryanairom dokaj ugodno letet, samo ne vem, kakšne so pa cene v poletnih mesecih. Za kak dan, dva pa rentate avto in se zapeljete malo naokoli.

Jaz sem sicer bil v kampih, je pa na internetu res veliko ponudbe namestitev. Če ne bi šli ravno v top sezoni, bi predlagal, da kar dol nekaj poiščete, tako se mi pa zdi malo riskantno.

Če boste šli s trajektom ga rezervirajte čim prej. Jaz sem šel iz Livorna (z avtom je do tja najbliže), je pa še nekaj drugih variant – cene so podobne. Preveri vsaj Corsica Ferries in pa Moby Lines.

Če te zanima kaka dodatna informacija glede zanimivosti, sem nekaj zadev objavil tudi na blogu: http://www.travel-pb.com/search/label/Sardinia

Cene za trajekte so letos hudo narastle. Za 2 osebi tam nekje okoli 200 € na žalost. Jaz sem zaradi tega na žalost že odpovedala letošnji dopust na Korziki.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close