Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sledenje lokaciji vašega partnerja – bi se odločili za to možnost?

Sledenje lokaciji vašega partnerja – bi se odločili za to možnost?

Jaz še otrokom ne bi sledila, kaj šele partnerju, se mi zdi narobe na vseh možnih nivojih….

To tudi, ja. Psa še, če pobegne, vse ostale pa no go.

Moj skoz ve kje sem, jaz pa kje je on. Sploh ne rabiva tega.

dva cudaka, ki sta se skupaj nasla.☻︎☺︎︎

dva cudaka, ki sta se skupaj nasla.☻︎☺︎︎
[/quote]
Jap točno tko

To tudi, ja. Psa še, če pobegne, vse ostale pa no go.
[/quote]

Še psa ne, če sem tak zanič, da mora pobegniti…..

Al ti pa večkrat baterja crkne. Al fa pa pozabiš v pisarni. Al si pa še enga kupiš.

Sva motorista. Koristiva. Sicer ne telefon – telefon, ampak na računalnikue, sploh če je na cesti samo eden od naju. Če greva pa oba, pa zato da hči vidi, kje sva. Na to opcijo gledava pragmatično, ne paranoično.

Zelo uporabna zadeva, v rokah normalnih ljudi:)
Tudi pri uporabi z otrokom: je na treningu in vidi kako daleč sem od lokacije, če npr prej končajo, da me ne kliče na 2min “kje si?” Ali pa kje žura, pa pokliče za prevoz domov, pošlje lokacijo in vidi, kdaj mora priti pred vhod.

Jaz vedno rečem, da če sva dva v vezi, da takšna aplikacija ne bi smela biti problem, da si jo oba naložita, razen če imata kaj za skrivat.
[/quote]

Jaz nič ne skrivam, pa nikoli ne bi pristala, da me partner na tak način nadzira in mi sledi. Seveda tudi jaz njemu ne bi, varalice itak ne ustavi ena aplikacija.

Enako kot eh, ja.
Nimam kaj skrivat, nadzora v kakrsnikoli obliki pa ne prenesem. Ce bi ugotovila, da me nekdo nadzira, se mi zmesa. Tudi svojih otrok ne nadziram z nekimi aplikacijami in ne vem se cim. Mislim, da morajo odnosi temeljiti na zaupanju. In ljudem je treba tudi pustit dihat, ne pa jih zaslisevat kaj so po knjiznici delali se pri hisi stevilka 15.
Prakticnost se mi pa zdi vecinoma bolj izgovor kot pa resna prakticnost. Sicer pa kogar ne moti ves ze obstojeci tak in drugacen nadzor, naj se pusti pa nadzirat se prostovoljno. Jaz ne.
In prostovoljnega nadzora je danes preko socialnih omrezij in 100 razlicnih aplikacij preko katerih ljudje delijo svoje zivljenje, lokacije, prijatelje, zanimanja , izredno veliko. Vtkano v zivljenje, da se ljudje kot opice nastavljajo, slikajo, dokumentirajo. Jaz bi dodala se, in to ljudje, ki se imajo za pametne.

Sem zadnjic na FB zasledila eno reklamo za sledenje avta. Je majhna napravica, kot en gumbek. Poceni, okoli 20 evr. Baterija zdrzi menda vec mesecev. Sam si nalozis aplikacijo na svoj telefon in lahko sledis avtu. Me ima, da bi jo skrila svojemu tipcku v avto za kaksen mesec, da vidim kje se nahaja. Ga imam na sumu, da mi laže. Telefon ima zakljenjen in ni sans, da bi kaj nalozila gor.

Funkcijo uporabljava občasno oba, kadar se nama zdi potrebno. Predvsem, ko je kdo na daljši vožnji, olajša skrbi.

Kako se pa imenuje ta aplikacija in pri katerem ponudniku?

Nikoli se ne bi šel te možnosti. Pa tu sploh ne gre za to svetopreproščino “da nimam kaj skrivat”. Gre zato, da vsak človek rabi malo zasebnosti in zaupanja. To je meni od vedno sveto. Kar slabo mi je ko imajo celo neki pari enotne maile in gesla.. o bog, kot otroci.

Sva motorista. Koristiva. Sicer ne telefon – telefon, ampak na računalnikue, sploh če je na cesti samo eden od naju. Če greva pa oba, pa zato da hči vidi, kje sva. Na to opcijo gledava pragmatično, ne paranoično.
[/quote]

Za kaj takega se mi zdi pa koristno. Da pa bi se poglabljala v to, če ga kje namaka, ojej …

Za sledenje kar tako je res brezveze – dodatno kuri baterijo in krajša čas delovanja telefona, pa nič ne koristi odnosu.
Če je zaupanje je čisto odveč – če zaupanja ni, ga pa ne bo ustvarilo.

Je pa koristno, kot smo to uporabili na družinskem potepu po gričkih v preteklih dneh. Ker eni hodijo hitreje kot drugi, pa najstnik seveda dirja naprej in vsepovsod s poti… ti vklopljeno deljenje lokacije omogoča, da se družina najde in veš kje je kdo, kdaj bo prišel, itd.

Za pristaše takega SLEDENJA, kaj, če bi vsak od vaju nosil ogrlico z explozivom, to velja za tiste, ki sumite partnerja, da vas vara,- torej, izven določenih območij dovoljenega gibanja, bo naredilo BUUUUM .—- IN KONEC JE VAŠIH SKRBI, A NE, kaj pa ima za hodit drugje, P,……

sami sebe spreminjate v sužnje in tudi cele familije,….imeti nekoga res RAD , pomeni, da ima tudi v partnerskem odnosu določeno mero svobode gibanja vsakdo od vaju,telefon se že nahaja z mano v službi, a nad ure delava z tesno sodelavko, zelo na TESNO, doma pa v telefon bulji TESLO, ki verjame, da pridno DELAM, če se znajdeš, je tudi ves nadzor pod KONTROLO,ha,ha,ha….

Moj sedaj bivsi partner se je odlocil za kontrolo na razlicnih nivojih. Se po tem, ko sem nasla razne naprave in aplikacije jih je namestil ponovno. Ne glede na to, da si je ze vmes nakopal kazensko ovadbo. Ne razumem, ali ljudje res ne razumete, da je zasledovanje in zalezovanje klasificirano v kazenskem zakoniku pod poglavjem nasilje in se kazensko preganja?

Na potovanjih smo uporabljal tole funkcijo. No zdej jo pa nehote skos, ker me je ta tema spomnla da je ostalo pržgano.

Koristna zadeva za ene, za druge pa malo nevarna.

Midva imava to že več let. Izjemno priročno da me obvesti kdaj gre iz službe in ko pride domov je kosilo/vecerja ravnokar narejena tako da dobi toplo servirano. In pa zraven seveda še nešteto drugih razlogov.

Tudi midva s partnerko imava to opcijo, vendar je ne uporabljava dnevno.
Uporabiva jo, ko se usklajujeva za kaksen odhod; namesto “ej, sem startal”, “ej… ravno zavijam z avtoceste”, “ej, sem na zacetku ulice”. Share location imajo vse chat appi; telegram, WhatsApp,….

Stasi fore se pa ne greva in je ne svetujem nikomur!

Nimava te zadeve. Zna pa bit uporabna kot so ze drugi napisali. Kje se on potika pa me nit ne briga.

Odgovor na objavo uporabnika
Koristiva, 31.07.2020 ob 19:14

Enako tudi midva. Izključno zaradi skrbi, kadar je kdo dosti na cesti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close