Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis slavisteke prosim (vejice)

slavisteke prosim (vejice)

Ali je to prav. Zanima me samo postavitev vejic

………bo v četrtek, 7.decembra 2011. Prosimo vas, da pospravite najkasneje do ponedeljka, 4.decembra.2011.

Kaj pa če je tako:

….. v sredo, dne 12.novembra ali v sredo dne, 12. novembra.?

Hvala

prvi varianta je pravilna
pri drugi pa spusti dne ali pa sredo. Jaz bi obdržala sredo, ker se itak ve,da je dan 🙂

….. v sredo, dne 12.novembra ali v sredo dne, 12. novembra.?

…v sredo, 12.novembra!…….brez dne!

slavisteke = slavistke

To delaš ti za službo??:)

……… bo v četrtek, 7. decembra 2011. Prosimo vas, da pospravite najkasneje do ponedeljka, 4. decembra.2011.

T a k o.
Vem da so slavistke. Zatipkala sem se. Sori. Tega ne delam za službo.

Kar se tiče pa tega “dne” pa sem vprašala zato, ker sem v google vtipkala “v petek dne” in sem dobila zadetek tudi iz iz pravne fakultete. Zato sprašujem.

hvala vsem za odgovor

V prvem stavku je pika med decembrom in letom 2011 prevec

V drugem pa crtaj oba dan. Ce bos besedilo po novembra nadaljevala, mora biti za njim veji a. Recimo …. V sredo, 5. novembra 2011, ali pa v cetrtek, 6. novembra 2011, po deseti uri….

Hvala Topsy. Tisto piko sem pa pozabila zbrisat, ko sem dodala še letnico.

Hvala.

Še presledki manjkajo, ko se piše mesec z besedami. Enako menda tudi številčno, vendar je praksa oboje.

Torej:
v četrtek, 7. decembra 2011.

Nikoli pa ni vejice za dne! Torej: vidimo se dne, 12. novembra je napačno!

Vedno je presledek za piko, zato je ustrezno popravljeno tudi zgoraj. Dne je odveč. Vejica za dnevom in pred datumom je lahko, v tem primeru mora biti tudi za koncem te navedbe, lahko je pa ni, oboje je prav: torej: v sredo, 12. novembra, smo šli ali pa v sredo 12. novembra smo šli.

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

Gospa Nataša P. Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor. Ta odgovor sem namreč želela slišati.

New Report

Close