Najdi forum

slavist

Tisti ki konča študij slovenskega jezika je slavist ne?
Zanima me pa kako se tonapiše s kratico: univ.dipl. xxxx ???

Živjo,

tisti, ki konča študij slovenskega jezika, je slovenist. Če je poslušal pedagoške predmete, je profesor slovenščine, če pa je vpisal nepedagoško smer, pa univ. dipl. slovenist.

Je slovenist IN slavist hkrati. :))

Slavist je tisti, ki študira (oz. doštudira) slovanske jezike, slavisti se pa potem delijo na sloveniste, rusiste,…

Se čisto strinjam, ampak v diplomi mu pa oboje ne piše.

meni bo (upam da kaj kmalu pisalo) profesor slovenskega jezika s književnostjo!(pedagoška fakulteta)

Tisti, ki konča faks slovenščine, ima lahko naziv: ped. smer – prof. sl9ovenščine, nep. smer – dipl. slovenist in ne slavist. Študij slavistike pomeni študij drugih slovanskih jezikov.

jaz pa iščem poceni lingvista, slavista,slovenista, ki bi mi našel podobno zveneče besede za 10 števil.1,2,3,4,5,6,7,,8,9,10

recimo ena-žena
pet-sekret
dva-trava (se malo lomi jezik pri tem primeru)

najbolj bi potreboval za števila 2, 3,4, 6,7,8

moja telefonska 040 918 321

A pišeš novo slovensko glasbeno uspešnico? 🙂
Samo v vednost: število 2 je dve, ne dva. 🙂

Slavist je strokovnjak za kateri koli slovanski jezik, torej je tudi vsak slovenist slavist. (Ne velja pa obratno.) (Od)delitev slovenistike od slavistike na FF pa ima čisto praktičen namen.

Pri nas je bilo rečeno tako, da so enopredmetni slavisti, ker se zraven učijo še makedonščine in poljščine, dvopredmetni pa smo slovenisti, ker se posvečamo samo slovenščini. 🙂

lp

Če sem za zajtrk pojedla jabolko – sem jedla sadje ali ne?

New Report

Close