Najdi forum

slano pecivo

Nujno potrebujem cimbolj enostaven recept za slano pecivo.Hvala.

Vzames listnato testo, ga razvaljas malo bolj na debelo (recimo na 0.5cm debeline), namazes s stepenim jajcem in potreses s soljo. Razrezes na palcke in jih peces kaksnih 5 min na 200C.

Varianta 2 je da namesto soli cez postreses nariban sir ali kaj drugega, npr. sezam, mak, itd.

Ker vidim,da si zelo dobra v kuhanju bi te prosila za recept kako sama naredim testo za slano pecivo.Sama se komaj uvajam v kuhanju.

Listnato testo je pa enostavneje kupiti, kot delati sam. Kupiš lahko zamrznjeno od različnih proizvajalcev, ki ga samo razvaljaš in uporabiš.

Hoj, Zina!

Ce bi rada naredila tako pecivo, kot sem ga omenila, potem enostavno kupis zmrznjeno listnato testo, ga odtajas in uporabis. :))) Pravo listnato testo je zelo tezko sam delat, pa se ful zamudno je (enkrat je Babi se mi zdi ze napisala recept, poisci malo z iskalnikom), jaz osebno ga nisem sla se nikoli delat. Ce si zacetnica, ga res raje kar kupi, bo ravno tako dobro, ti garantiram.

Ce pa res hoces sama naredit celotno zadevo cisto od zacetka, potem ti bo mogoce kdo drug svetoval kaksen drug bolj preprost recept za slano pecivo, ki ne bo vseboval listnatega testa. No, punce, boste pomagale? 🙂

Lep pozdrav!

Punce najlepša hvala.Popoldne vam javim kako je uspelo.Držite pesti!!!

SLANO PECIVO:

250 g. margarine
250 gr. skute
300 gr. moke
1 jajce
1 pecilni prašek
Iz vseh naštetih sestavin zamesiš testo, razvaljaš na debelino približno
1cm, izrežeš kroge ali kvadrate, kakor pač želiš, daš na pekač, premažeš z rumenjakom in spečeš.

SLANE PALČKE

150 gr. moke
150 gr. margarine
150 gr. naribanega sira
malo soli
Zamesiš testo, ga razvaljaš, izrežeš palčke, premažeš z beljakom in spečeš.

Punce,uspelo mi je.Še enkrat hvala.

Lepo je slisati,da nekaj uspe!!
Jaz bi samo se dodala,da sta zgornja recepta s skuto res dobra.Ko se ni bilo v prodaji listnatega testa,smo vedno tako delale,ker je pravo listnato testo res zamudno in zahtevno.
Pri listnatem je trba samo paziti,da se jajcek ali beljak ne pocedi po robovih testa,ker se potem ne lista in pekac samo oplaknit z vodo. Lp Babi

Tudi jaz delam slano pecivo iz podobnega testa, kot je napisala zina. Odlično je, ravno prejšnji teden sem ga delala, po vrhu namazala z jajcem in posula s sezamom, nekaj ga še čaka v zamrzovalniku, super je. Moja dva imata to pecivo včasih še raje kot sladko. Še namig: super recepti so v knjigi Dobrote iz pečice Mladinske knjige. Krasna zadeva s “slanimi” recepti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close