Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Slano boskvitno testo

Slano boskvitno testo

Pozdravljene!

Dobro za prigrizek,mlacno ali hladno.

3 jajcka,1 jogurtov loncek mleka,1/2 loncka ol.olja(ali pa drugega),2 loncka moke pomesane z 1 pecilnim praskom,sol.

15 dag na majhne kocke narezane sunke(ali pecen,kuhan prsut),15 dab sira(lahko ostanki),15 dag(skupna kolicina) na drobno narezanih kislih kumarc in vlozenih paprik.

Dodatek: malo origana in zlica ali dve kecapa.

Dobro stepas cela jajcka,dodas moko,mleko,olje,sol(umesas s kuhalnico),
pridenes zelenjavo in zacimbo,dobro vse premesas v homogeno maso.

Vlijes na peki papir v pekac,neprevelik,da ne bo vse pretanko.Peceno nekako 3 -4 cm visoko.

Peces pri 200stopinjah C(odvisno od pecice na srednji visini) cirka 20 minut.
Se mlacno razrezes na kocke ,pravokotnike ali trikotnike,kot ti je bolj vsec.

Sem jedla v ponedeljek k aperitivu.V soboto specem.Ze razmisljam o majhnih variacijah.Se kaksna narezana oljka,namesto kecapa malo srednje pekoc tabasko,namesto origana bazilika? Mogoce malo cebulnega soka? Vprasanje.Olivno olje pa je zakon!

Ce boste naredile,porocajte,prosim. Lep pozdrav Babi

Tole izgleda kot še en izmed mnogih izvrstnih receptov super kuharice Babi 😉
Tudi jaz bom probal ta recept v soboto, ker prej nimam časa…se že veselim. Sigurno pa bom dodal baziliko, ker sem nor nanjo:))
Lep pozdrav!
Andraž

jaz bom pa dodala malo pecene cebule-ali pa malo vec!?::)) imam pa fino olivno olje iz visa. hranim ga prav za “posebne posladke”!! lp petra

Na tale forum sicer hodim kar naprej (cedit sline) zdaj imam pa eno vprašanje. Trenutno na žalost svojih otrok ne pečem nič sladkega, ker se trudim shujšati, tole pa končno ni sladkarija, saj je slano, ne…:)
Ali mislite, da bi lahko vzela polnozrnato moko? In mocarelo za sir? Predvsem me zanima moka , če ne bo potem biskvit pretrd?

Po moje bi šlo, saj je noter tudi pecilni. Lahko pa najprej probaš pol-pol.
Jaz biskvite z orehi vedno pečem s polnozrnato moko pa nobeden ne opazi.

Zelo dober recept.
Enkrat sem ga naredil po vaše, enkrat pa po svoje, seveda pri enakih sestavinah in obakrat je bilo odlično.
Gospa Babi, kaj lahko priporočim svojim “testirankam! vaše recepte, le s.. in kakšno začimbo bi prikrojil po svoje?

Stane

Pozdravljen, Stane! Bojim se,da nisem dobro razumela vasega vprasanja.
Ce sem razumela prav,ni problema.
Vse moje recepte lahko prikrojite po svoji zelji in jih lahko priporocite
vasim testirankam.Nimam nobenih posebnih avtorskih zaslug,saj so pobrani od vsepovsod,bodisi po ustnem izrocilu ali iz kuharskih knjig z vseh vetrov. Nekateri so se iz zelo starega zvezka zapiskov moje none.
Tudi jaz jih udejanim v originalu ali spreminjam po svoje.

Lep pozdrav Babi

No, jaz sem včeraj že eksperimentirala. Vzela sem polnozrnato moko in za vsak primer malo bele (recimo 1/5) in ker ni bilo druge, je bila pač ostra. Kumaric se mi ni ljubilo iti iskat v klet ( je bila tema in mraz itd. in ja – res nisem preveč vestna gospodidnja). Zato sem pač narezala šampinjone iz hladilnika in jih malo popražila. Ostalo vse po receptu + malo tabaska – (Babin namig). Pekla sem nekje 25 minut, zadnjih 5 minut v izklopljeni pečici. Izpadlo je dobro, samo mož je rekel naj se tega več ne lotevam pred večerjo ali naj pa kam skrijem:)). Smo dali v hladilnik, malo smo pojedli za zajtrk, ostalo gre pa jutri z nami v Gardaland!
Hvala za recept in LP vsem!

> Pozdravljen, Stane! Bojim se,da nisem dobro razumela vasega
> vprasanja.
> Ce sem razumela prav,ni problema.
> Vse moje recepte lahko prikrojite po svoji zelji in jih lahko
> priporocite
> vasim testirankam.Nimam nobenih posebnih avtorskih zaslug,saj
> so pobrani od vsepovsod,bodisi po ustnem izrocilu ali iz
> kuharskih knjig z vseh vetrov. Nekateri so se iz zelo starega
> zvezka zapiskov moje none.
> Tudi jaz jih udejanim v originalu ali spreminjam po svoje.
>
> Lep pozdrav Babi

Dobro jutro, gospa Babi!

Najlepša hvala, razumela ste dobro, še danes jim sporočim Vaš pristanek.

Lep dan in dober tek!

Stane

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close