Najdi forum

Slaniki

Ze parkrat sem spekla slane strucke – slance, skoraj taksne kot so tisti, ki jih prodajajo na hrvaskem

Recept sem ravno kar napisala na kulinariko in ga kopiram se sem

500 g moke, zravnana zlicka soli, 1 kocka kvasa, 2 dl mleka, priblizno 1/2 dl vode, 6 zlic olivnega olja

Zamesim v testo, ki ga pustim cez noc v hladilniku, da vzhaja. Potem zjutraj testo razdelim na 10 – 12 kosov, ki jih oblikujem v svaljke. Dam jih na pekac in pustim, da vzhajajo med tem, ko se greje pecica. Pecico pa vklopim na 210°C.
predem jih dam v pecico jih pokapljam z mesanico 1 zlice moke, 1 zlice soli in toliko vodo, da dobim gosto tekoco mosa.
Pecem jih 5 minut pri 210°C in 15 – 20 minut na 200°C.

meni se zdijo zelo püodobni tistim na morju.

Tekocine pa daj toliko, kot sem napisala pa potrebi dodajaj se malo moke. Testo mora biti malo bolj mehko kot pa za kruh. Pa dobro ga pregneti.

Lp, Maja

<http://majuska.moj-album.com/>

Hvala ti za recept…saj veš, da najraje pečem kruh, hehe. Bom konec tedna poizkusila.

pozdravčka,
A.

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

JA, suuuper!
moja tavečja nenhno sprašuje, kdaj jih bomo kupili…
pa kje naj jih kupim?!
Jih bova pa skupaj spekli.
Hvala za recept in idejo!

Samo vprašanje: Tisti slanci z morja – a nimajo na vrhu pokapljano (prelito) z mešanico beljaka in soli? Meni to tako deluje.

Lp, Ela S

Ne vem, kaj imajo originalni na vrhu, ampak ta mesanca soli, moke in vode je skoraj enaka
Probaj pa bos vidla 🙂

lp

<http://majuska.moj-album.com/>

bralka, če si iz Ljubljane lahko zaviješ na glavno tržnico, (plečnikove arkade), drugače pa jih jaz kupujem kar pri našem kruharju ki vozi na dom, je pa Ogrex iz Podreče. Aja pa superca so tudi iz pekarne na Dunajski, ki je lastnik prav taista oseba ki naj bi (baje) nekoč imela na Pagu svojo pekarnico s slavnimi “slanci” (baje ima sedaj odprto še eno pekarno nekje na Tržaški).

p, m

Dodajam še en link:

p, m

Bralka, aprila ima prav – oimajo jih v Dunajski pekarni – ena je na Dunajski ena pa na Tržaški, v Ljubljani, imajo jih pa tudi v pekarni pod mojim blokom, ki ji rečejo Primorska pekarna – v BSu, na Reboljevi ulici. Rečejo jim slaniki, imajo pa velike (100g na kos) in male (skupaj se drži 5 štručk po 20g) in so zelo zelo zelo dobri. Jaz jih za žure vedno naročim namesto navadnega kruha in z njimi delam prigrizke.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Ker ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce. <http://tamala0801.moj-album.com>

zanimivo! ne samo slaniki…tudi ostalo!! petra

Kolikor vem pekarna Ogrex slanikov sploh neprodaja pa mi ni nikakor jasno da ste ji kupovali prav pri njih in če sem iskrena imajo katastorfalen kruh, ki se še isti dan zdrobi kot bi bil star en teden pri njih nebi kupila prav nobenega slanika tudi če bi jih imeli

kranjčanjka kolikor vem je pekarna ogrex pred leti tudi prodajala slanike in bili so zelo okusni sj sam tok da boš vedla aja za kruh naj ti pa povem da imajo zelo dobrega in bi mogoče sama mogla malo nož nabrusit potem se pa tudi noben kruh ne drobi tok da boš imela v vednost odgovarjala si pa na 4 leta stara sporočila pa takrat so to prodajal sem jih tud sama od njih kupovala

ti pa na 3 leta stara sporočila, hihihih

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close