Najdi forum

Sladoledomat

Pozna kdo recept za pripravo sladoleda v sladoledomatu????

Hvala in lp.
T.

Najprej vse stvari zmešaš v drugi posodi z mixerjem, potem pa to maso počasi vlivaš v sladoledomat.

Bom doma pogledala za kakšen recept in ti ga napišem.

Jaz sem dobila recepte poleg aparata, ki sem ga kupila. Ti nisi?

ČOKOLADNI SLADOLED
1 jajčni rumenjak
70 g sladkorja
15 g kakava
200 cc polnomastnega mleka
125 cc smetane

Stepajte rumenjak, sladkor, kakav in 50 cc mleka, da se kakav raztopi. Nato dodajte preostalo mleko in dobro premešajte. Smetano stepajte, da se strdi. Stepeni smetani dodajte pripravljeno kakavovo zmes. Pazite, da bodo sestavine dobro premešane.

Čas priprave: 40 – 45 minut (jaz mešam manj, ker je ponavadi prej strjen).

mene pa zanima, če se je treba pri pripravi sladoleda v avtomatu (sama zaenkrat z njim še nimam izkušenj) potrebno strogo držati navodil oz. morebitnih priloženih receptov, ali pa lahko sladoled delaš tudi čisto po svojem okusu – npr. kakšna lahka varianta, recimo brez sladkorja, namesto smetane mleko itd.

Zanima me tudi, če se ga slpača kupit (glede na uporabnost) in kakšne so kaj cene? Hvala

Nekaj časa boš pač poskušala. Tudi jaz sem delala cele eksperimente. Sladkorja niti ne dodam, ker je smetana sladka. Sem pa ugotovila, da smetana mora biti, drugače je voden.

Aparat imamo od Philipsa in smo zelo zadovoljni. Mislim, da je bila cena cca 10.000 sit v Merkurju lani poleti.

O, hvala za hiter odgovor. Torej cena ni pretirana. Misliš, da se samo iz mleka ne bi dalo delat? Ali pa če bi dodala kakšne proteine v prahu, ki se zgostijo, če jih zmešaš z vodo?? Ne bi rada dajala sladke smetane, če se bi le dalo brez. LP

Pa probaj rastlinsko smetano. Glede ostalih stvari v prahu ti ne morem nič rečt, ker jih ne poznam. Probaj.

najboljši je takšen aparat, ki meša sladoled in tudi zamrzuje…jaz sem ga kupil v Italiji pred leti in sem dal za njega v današnjem denarju približno 50.000.-sit….
v takšnem avtomatu lahko delaš tudi sorbet…..koliko sladkorja in koliko ne sladkorja, koliko smetane in koliko lahkega mleka je seveda odvisno od tebe…saj veš, da tudi voda zamrzne in če voda zamrzne,potem ni problema….včasih smo delali trde-ledene sdladke lučke….torej več ko bo tekočih tekočin v sladoledu, bolj bo sladoled trd, ker bo več zamrznjene vode…..dober sladoled še nikoli ni bil in ne bo ZDRAVA HRANA, ker je v njem preveč maščob in sladkorja…..

Jože, saj ta, ki ga imam jaz, je tak, ki meša in sproti zamrzuje. Zato pa se mu reče “sladoledomat”.

Povejte mi, ali se sploh splača doma delati sladoled, ko pa ga v Ljubljanskih Mlekarnah dobiš tako poceni, kadar so akcije pa sploh.

Jaz imam raje domačega, ker res ne vem, kaj vse je noter in kaj je gor napisano. Domače je ta naj tabolš.

Včeraj zvečer sem le poiskala navodila za sladoledomat in v njem našla tudi ogromno receptov za sladolede, sorbete,… razne zmrzline. Ampak sem po prebiranju navodila za uporaba sladoledomata ugotovila, da je aparat totalno neuporaben. :
1. Moraš imeti veliko skrinjo, saj moraš posodo za miksanje pred uporabo 8 ur zmrzovati, žal imava midva z možem le skrinjo nad hladilnikom in bi mogla vreči vse ven, da bi ohladila posodo;
2. Vse sestavine moraš predhodno zmiksati v drugem mešalniku….???!!!!?????… in jin nato vliti v aparat;
3. V mešalno posodo ni priporočljivo dajati nestopljenga sladkorja, zmrznjenega sadja, grobo mletih oreščkov,…itd.

Mah,…..zgrešen nakup!

Lp
T.

zanima me če kdo pozna recept za sladoled brez sladoledomata, na roke in v skrinji hvala

đoka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close