Sladoledni čokoladni tartuf
A je že kdo jedel Bofrostov izdelek pod tem imenom, oz. Tartufo – črni.
Jaz sem ga jedla v neki restavraciji, kjer ti ga postrežejo s sladko smetano in prelitega z višnjami, vem pa, da je to Bofrostov izdelek. Ker je kar precej drag (glede na količino), bi ga rada naredila sama. Ampak, tukaj se zaplete 🙂 Za boljšo predstavo (če kdo mogoče ne ve):
Znotraj je svetlejši sladoled; mogoče je vanilija, ali pa lešnik, okrog pa temnejši – čokolada. Vse skupaj je potreseno z veliko prave čokolade.
Razmišljala sem, da bi naredila majhne kepice svetlejšega sladoleda, ampak potem pa ne vem, kako naprej 🙂
Če ima kdo kakšno idejo, prosim na plan z njo.
lp
Hej, Kresnica
Sem si gledala tisti tartuf; jedla ga se nisem. Ko sem brala, pise, da je notri
sodo – torej jajcna krema. Seveda lahko naredis karkoli.
Sem se tudi jaz s takimi stvarmi igrala, ko je vnuk izrazil kaksno zeljo.
Imas aparat za sladoled? Bos naredila sama ali kupila?
Jaz imam dve rostfraj znotraj polkrozni posodici z zunaj ravnim dnom ( taka dvojna stena).
S cokoladnim sladoledom ( ko se ni bil cisto trd) sem lepo z lopatko napolnila
ob stenah in potem se kepico svetlejsega. Dala v zamrzovalnik.
Obrnila na glavo( posodico pomocila v toplo vodo) in posula z naribano temno cokolado ( grenkim kakavom, zdrobljenimi orehi, kokosom), kar pac zelis.
Na novo nastali kepici sta bili spodaj seveda ravni, zgoraj polkrozni.
Lp
Ja, tudi jaz sem videla, da je notri šodo. Ampak se ga res ne čuti, ko ješ tole. Vseeno, če daš sladoled, jaz bom (če seveda bom :)) notri dala kar lešnikovega, mi je še bolj všeč kot vanilija.
Ampak, telih tvojih posodic si pa ne znam predstavljati čisto najbolje. Izdelek pa po opisu sodeč pride čisto tak, kot ga jaz želim naredit. Ali mogoče veš, kje bi se tako posodico dalo dobiti?
Kresnica, to sta zelo stari posodici z dvojnim”ohisjem” – notranjost polkrogla, zunaj ravno dno, da lahko stoji. Je iz nonine zpuscine; bilo jih je 6, pa smo si razdelili. Nona je imela za aspik, pudinge…; lepo potem zvrnes in dobis nekaksno “polzogo”:))) Tudi temperaturo obdrzi – bodisi hladno ali toplo.
Svoj cas sem veckrat stala v Lj pred izlozbo neke krasne trgovine na bivsi Titovi proti NUK; prodajali so tudi za gostinske lokale. Tam je bilo vsega…
Mogoce je se in bi kaj takega nasla.
Sicer lahko naredis v vsaki manjsi porecalnasti skodelici za crno kavo – bo pa prirezan vrh:)
Seveda bo z lesnikovim sladoledom krasno ( tudi meni vanilija, jajcne kreme niso vsec). Bi pa bila zame krasna kombinacija mint cokolada – kot after eight.
Saj bos uspela, le dobro oblozi stene in dno, potem pa se kepico vtisnes.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.