Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sladoledna torta

sladoledna torta

Rada bi naredila sladoledno torto z biskvitom, pa me zanimajo vaše izkušnje in recepti, hvala.

Jaz imam en ful dobr recept, ampak ni nobenga sladoleda vmes, čeprav misliš da je, k pride zelo osvežilna.

Narediš biskvit za torto in spečeš, počakaš da se ohladi in ga poliješ s kakšnim sokom, da torta ne bo suha.
Krema:
0,5 l sadnega jogurta
0,5 l sladke smetane
4 žlice želatine
4 žlice sladkorja
sadje po želji

Stepeš sladko smetano, dodaš jogurt in v vodi raztopljeno želatino ter sadje. Želatini posebej dodaš cca. 3 žlice vode in počakaš da nabrekne, nato jo nad soparo mešaš da postane tekoča in malo počakaš da se ohladi ter jo dodaš prej omenjeni masi.

S kremo namažeš biskvit in vse to pustiš v modelu za torto čez noč (opozorilo: v model nujno daj kak polivinil da dobiš torto zjutraj ven).

Potem je pa na vrsti samo še okrasitev!

Obilo užitkov pri delu in dober tek!

Ze cutim osvezilnost.Mislis,da bi bil lahko kokosov,mandeljnov ali orehov biskvit tudi v redu?
Hvala za odgovor in lep pozdrav babi

O seveda! Mislim da bi bila izvrstna kombinacija mandljev biskvit pa jagodna masa po vrhu pa oblito s čokolado pa posuto z lešniki!

Pozdravljena!
Mene pa zanima, kako misliš tisto s polivinilom? Si prav predstavljam: ko je biskvit ohlajen, ga stresem iz modela, dam noter “polivinil”, dam biskvit nazaj v model in ga premažem s kremo!? Pa se mi ne bo potem na polivinil krema prijela?
Že v naprej hvala za pomoč!
Jasna

Rada bi naredila torto s SLADOLEDOM in biskvitom. Ali ima kdo izkušnje s tem?
==========

živjo! Pred leti sem si shranila list iz časopisa Večer z recepti za ledene dobrote. Preizkusila jih pa res še nisem. No, pa dajmo:

LEDENA TORTA
(čas priprave 45 minut + čas za zamrzovanje (480 kcal/kos)

Za 12 kosov:
1 l vanilijevega sladoleda
1 čokoladno biskvitno dno (500 g, prerezano na 3 dele)
7 žlic mandljevega likerja
6 žlic močne črne kave
400 ml sladke smetane
4 zavitke polnjenih lešnikovih kroglic (npr. Giotto)
dvobarvni vaflji za okrasitev

1. Sladoled rahlo odtajajte. Iz biskvita izrežite 3 kroge s premerom 20 cm, preostanek pa zložite v četrti krog. Zmešajte 4 žlice likerja in kavo ter s tem pokapajte biskvit. Okoli enega biskvitnega kroga dajte obod za torte – premer 20 cm.
2. Trdo stepite 250 ml sladke smetane. 3 zavitke lešnikovih kroglic grobo sesekljajte. Sladoled narežite na kocke in ga z mešalnikom dobro premešajte ter vanj zamešajte trdo stepeno sladko smetano, 3 žlice likerja in sesekljane lešnikove kroglice. S 1/4 mase premažite biskvitno dno, enako naredite z ostalimi biskvitnimi krogi. Zaključite s sladoledno plastjo in torto dajte čez noč v zmrzovalnik.
3. Drugi dan stepite150 ml sladke smetane in z njo premažite ledeno torto. Okrasite s preostalimi lešnikovimi kroglicami in vaflji ter potresite z žlico espresso kave.

LEDENI ČOKOLADNI KOLAČ
čas priprave: 45 minut + čas za zamrzovanje (276 kcal/kos)

za 20 kosov:
1 l čokoladnega sladoleda
200 ml sladke smetane
100 g mandljeve čokolade
200 g maslenih keksov (petit beure)
200 g mlečnočokoladnega obliva za torte (kuvertura)
100 g temne čokoladne glazure
50 g bele čokolade

1. Sladoled rahlo odtajajte. Smetano trdo stepite. Čokolado drobno sesekljajte. Model za kolač (30 cm dolg, ozek, 1,5 l) obložite s prozorno folijo.
2. Sladoled narežite na kocke in ga z mešalnikom dobro premešajte. Vmešajte sladko smetano in čokolado. Na dno naložite plast keksov, jih premažite s četrtino sladoledne kreme in enako naredite s preostalimi keksi in sladoledno kremo. Zaključite s plastjo keksov. Čez noč kolač postavite v zamrzovalnik.
3. Drugi dan sesekljajte kuverturo in glazuro ter oboje raztopite v vodni kopeli. Posebej raztopite belo čokolado in z njo napolnite majhno vrečko za zamrzovanje, ki ste ji odrezali droben vogalček.
4. Ledeni kolač zvrnite iz modela, da enakomerno prelijte s stopljeno čokolado in okrasite z belo čokolado. Takoj ponudite.

Ja to že, ampak je vseeno bolje to, kot pa da se prime modela in potem torte ne moreš ven dobit, razen seveda če imaš model z zaklopko.

Recepti se mi zdijo božanski. Imam pa nekaj vprašanj. Kakšen je mandljev liker(ime) in kakšne polnjene čokoladne kroglice imaš v mislih. Kaj pomeni en zavitek v teži?

Žal ne vem natanko, kakšen liker je to, glede kroglic pa zraven piše, da naj bi bile recimo Giotto. Sem bila samo prepisovalka.

Mandljev liker je amareto!

Te kroglice so verjetno katerekoli cokoladne kroglice polnjene z lesnikovo maso,ali mandljevo(glede ne to,da je amaretto mand.liker ,bi bilo to fino),orehovo…Podobno kot Baci.Isti ucinek mislim bi dosegla z dobro lesnikovo cokolado(tisto,ki ima zdrobljene lesnike ali mandeljne).Za znamko Giotto se nisem slisala.Saj mene tudi mika,da bi to naredila.
Lep dan babi

Babi, jaz sem razmišljala prav tako kot ti. Namesto čokolatinov bi uporabila čokolado, samo pri količinah sem v dvomih. Kaj pomeni en zavitek v gramih?. Od Giotta poznam samo čokolatine polnjene s češnjami in likerjem. Je malce za eksperimentirati, dosti ne fališ.

Točno tako! Pomemben je osnovni recept, variacije na temo pa so najbrž celo zaželjene!

Se je že katera ojunačila?

Jelica,hvala za krasno predstavitev.Res jih v nasem koncu,kjer imamo skoraj vse it.
proizvode, nisem se videla.Je to avstrijski proizvod po it.recepturi?Nemscine res ne znam. Lep pozdrav Babi

Menda so od Ferrera, videti pa jih res ni prav pogosto. Najbrž bi bila prav v redu tudi kakšna druga vrsta…

K nam pa pride vsak keden kamion od Moj Frosti in majo prav super ledeno torto, jaz siscer nisem sladkosneda ampak vsi ostali pa ne morejo prehvalit…

Pa vse majo tud na internetu: www.mojfrosti.si

FAjne praznike,
Marti

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close