Najdi forum

sladoled

Živjo, zagotovo ima katera od vas kak dober recept za domač sladoled, po možnosti z jogurtom. Nimam avtomata za sladoled, tako da prosim za recepte, za katere avtomat ni potreben.
Polepšajte mi dan z receptom za dober domači sladoled, da ga bom jaz lahko mojemu najdražjemu z sladoledom 😉
Hvala. Veliko sončka vam želim.

MALINOV-JOGURTOV SLADOLED

SESTAVINE za približno 10 porcij:
350 g malin, 300 ml navadnega jogurta, 300 ml malinovega jogurta z malo maščob, 55 g sladkorja v prahu.

PRIPRAVA:
Maline sesekljamo v mešalniku, dokler niso gladke, nato pa gladko zmes pretlačimo skozi cedilo, semena pa zavržemo. Malinov sok damo znova nazaj v mešalnik in dodamo malinov in navadni jogurt ter sladkor in vse dobro zmešamo.
Zmešano zmes prelijemo v ohlajeno plitvo plastično posodico, pokrijemo in za 1-1,5 ure postavimo v zmrzovalnik, dokler zmes ne postane kašasta. Tako ohlajeno zmes ponovno zvrnemo v ohlajeno posodo in jo z vilicami stepamo, da postane gladka. Nato jo znova damo v plastično posodo ter postavimo nazaj v zmrzovalnik, da se strdi.
Pred serviranjem jogurtov sladoled za 30 minut postavimo v hladilnik, da se nekoliko zmehča. Postrežemo ga lahko samega v kepicah ali z na koščke narezanim svežim sadjem (npr. z melono ali ananasom) in čokoladnimi palčkami.

MOŽNOSTI:
– Maline lahko nadomestimo s 350 g ene sledečih vrst sadja: s svežimi robidnicami, jagodami, mangom, marelicami ali breskvami.
– Za pripravo osvežujočega gostega mlečnega napitka lahko zmešamo nekaj kroglic jogurtovega sladoleda z mlekom in s sadjem.

KUHARSKI NASVET:
Sladoled lahko pripravimo v strojčku za pripravo sladoleda (delamo po navodilih proizvajalca).

TA DOMA PRIPRAVLJEN JOGURTOV SLADOLED JE SLASTEN IN ZDRAV SADNI NADOMESTEK ZA SLADOLED.

Vir: http://www.vrteckocevje.com/prehrana-recepti-arhiv03.html

Tole je en preprost sladoled:
je hitro gotov, ker že imaš zmrznjeno sadje:
http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Sladoled_na_hitro-11978.html

sicer pa z jogurtom lahko takole:
1 jogurtov lonček jogurta (navadnega ali sadnega)
1 jogurtov lonček sladkorja (lahko tudi manj, če ni prekislo sadje)
2 jogurtova lončka sadnja (sadje je poljubno, ali gozdni sadeži mežano, ali samo borovnice ali samo jagode, ali mešano sadje, ali banane in borovnice itd…

Vse sestavine zmiksaš in daš v zamrzovalnik, vmes ko zmrzuje kar pogosto dobro premešaj, da se ne naredijo kristali (če je bolj vodeno sadje, bo večja nevarnost kristalov, če daš recimo večji delež banan, tega skorajda ni). Ko se zdi dovolj zmrznjeno, postrežeš. Če pustiš tak sladoled dolgo v zmrzovalniku bo trd, zato ga porabi čimprej in ga delaj za sproti.

Če želiš dodaš gornjim sestavinam tudi sneg iz beljaka, da bo bolj rahlo.

Jaz sem ga včeraj naredila iz pol kg jagod, 2 sladkih smetan in 20 dag sladkorja. Je pa zelo dober, moti me le, da je da je danes precej trd. Zanima me, ali je tudi iz sladoledomata v naslednjih dneh tako trd?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close