Najdi forum

sladoled

ZANIMA ME ČE KDO ZE DELA SLADOLEDE DOMA KAKO JIH DELATE PROSIM ZA KAK RECEPT
HVALA

Hana,hej!
Imam strojcek za sladoled.Vsi prilozeni recepti,tudi sadni, so s smetano in jajcno kremo,torej kar kaloricni.Ker jih delam za mladino,me to ne moti.Rada pa bi naredila za odrasle ,sadne brez smetane,pa nimam nobenega recepta .Ce te zanima,se oglasi.
Upam,da bo prisel kaksen post tudi meni prav. Lep pozdrav in hvala babi

MENE TUDI NE MOTI SMETANA IN JAJCA NE GLEDAM TOLIKO NA KALORIJE SAJ JE TUDI KUPLJEN SLADOLED KALORIČEN…VGLAVNEM SE PRIPOROČAM ZA RECEPTE
KAKŠEN STROJČEK PA IMAS KAKO SI ZADOVOLJNA
LP

Strojcek je star 10 let,zelo kvaliteten,majhen,zadovoljna z njim.Je fracnoski:
Sorbetiere SILTAL modele automatique

Saj mene tudi ne motijo kalorije,smetana je nevarna za holesterol.Ceprav je moj normalen,se vedno najde kdo,ki to odklanja in tezi.

Jutri napisem nekaj osnovnih receptov,sem very busy.Lep pozdrav babi

Pozdravljena!
Pred časom sem si kupila aparat za sladoled in tudi sama spraševala za recepte, vendar ni bilo kaj dosti odziva, zato sem pač začela improvizirat. Sladoled z okusom čokolade, se nam zdi super po tem receptu:
2 dcl mleka
2 dcl sladke smetane
1 velika žlica nestle benkota
sladkor po okusu
Vse dobro premešaš, daš v aparat in se naredi dober sladoled.
Sadni sladoled:- 100 g sladkorja
– 350 ml sladke smetane
-500 g sadja
Sadje zmiksaš s sladkorjem, dodaš smetano, premešaš in daš v strojček. Jaz sem imela še v skrinji breskve, sem jih delno odtalila v MVP in je bil super sladoled. Bananin sladoled, sem naredila iz ene banane, 2 dcl sl. smetane, 2 dcl. mleka, malo sladkorja, včasih pa dodam še malo vanilija ali pa limoninga sladkorja.
Če pa imam v hladilniku kakšen sadni jogurt, pa v strojček vlijem samo tistega, pa je tud dober sladoled. Prav tako je OK, če daš en del sl. smetane , en del mleka, pa po okusu sok , ki se meša z vodo, npr. dober je borovničev. Vanilijevga pa delam z jajčno kremo, če te zanima ti ga napišem naslednjič. Upam, da sem kaj pomagala. LP

Hana,pozabila sem te vprasati,ali imas strojcek,ali bos samo zamrznila sestavine.Moji recepti so za strojcek,kjer se zmes pol ure mesa.
Evita,hvala za ideje.Moji recepti so vsi na bazi jajcne kreme.Pri sadnih bi pa naredila rada brez. Lep pozdrav in lahko noc babi

JA SEDAJ TUDI JAZ RAZMISLJAM O NAKUPU TEGA STROJČKA IN SE PRIPOROČAM ZA RECEPTE….NAJPREJ DOKLER NE BO DENARJA PA BOMO KAR TAKO ZMRZOVALI..
HVALA

Naraven sladoled: zmrzneš banano in jo zmelješ! Mnjam..

Hana,hej!
Evita nama je v bistvu ze odgovorila. Le da bos ti dala maso v zmrzovalnik,da ti cimprej zamrzne.
Vanilijevi jajcni kremi lahko dodajas razlicne dodatke,tudi kak dober liker.
Jaz vcasih namesto smetane za vezavo dam k zmrznjenemu zmiksanemu sadju banano,ki ima ze svojo mascobo.

Primer limonovega sladoleda. Sok 10 limon,4 dl do bisera kuhanega sladkorja(40dag),1/4 vode,lupinica 5 limon.
Najprej olupimo 5 limon.Paziti moramo,da odlocimo res samo rumeni del in prej dobro zdrgni skorjo(skropljenje).Nato ozamemo vse limone,soku pridenemo drobno sesekljano skorjico in do bisera kuhan sladkor z vodo.Vse dobro premesamo in pustimo,da stoji pol ure na hladnem,nakar precedimo in damo v zamrzovalnik.(posoda naj bo tanka in siroka)

Jagodov sl. 1/2 l pretlacenega soka jagod,1/2 kg do bisera kuhanega sladkorja,sok 3 limon,1/8l vode Nadaljuj kot pri l.sladoledu.Enako malinov.

Te recepte sem nasla v neki stari kuharici.Sploh nisem vedela,da jo imam.Ker je zelo stara,takrat se ni bilo strojckov,mislim,da lahko verjamemo v uspeh.Hladili so v vedrih z nadrobljenim ledom.

lep pozdrav babi

U HVALA
KAKI PA SO RECEPTI K SI JIH DOBILI PRI STROJČKU IN KAKO NAREDIS VANILIJEVO KREMO
LP

Tole sem brala že zelo dolgo nazaj, gre pa za delitev na sladolede in sorbete (in v sorbeju ni nujno alkohol) oziroma na sadne zmrzline. Bistvena razlika med njima je, da je v sladoledu poleg osnovnih sestavin vedno neka maščoba, lahko je to smetana, mleko, jajca…v sorbetu pa je le sadni pire (ali pa bistri naravni sok) in sladkorni sirup. Za prihajajoče obilje najrazličnejšega sadja je naprimernejši recept za sadni sorbet, ki je izredno enostaven, vendar pa zahteva mešanje v sladolednem strojčku (nenehno mešanje prepreči da bi se naredili kristali, masa pa postane kremasta). Lahko se brez strojčka za silo znajdete tako, da med zamrzovanjem velikokrat sami premešate maso, vendar ni enako dobro.
.
400g sadnega pireja (stehtaš očiščeno in oprano sadje) pri nas imamo najraje
sorbet iz jagod, borovnic ali kivija – vzameš le eno vrsto sadja
1 žlica limoninega soka
1 dcl vode
10 dkg sladkorja

Priprava : vodo in sladkor kuhaš na zmernem ognju 2 min. ohladiš na sobno temperaturo (približno 20*C) in zmešaš s sadnim pirejem in limoninim sokom.
Zliješ v že prižgan strojček za 25 do 35 minut.
.
To je čudovita, osvežilna sladica, lahko pa se tako pripravljen sorbet streže med posameznimi, po okusu zelo različnimi jedmi pri slow foodu za neutralizacijo okusa. Pri nas doma že vsaj 10 let delamo sorbet po te receptu ne glede na letni čas, pa se ga še nismo naveličali.

In še ena ideja če nimate sladolednega strojčka ali pa so vas presenetili gostje. Postrežete lahko v dobri petih minutah. In sicer : skuhate sladkorni sirup in ga ohladiite. V multipraktiku zmeljete globoko zamrnjeno (nič odtajano !!) sadje (priporočam ARDO zamrznjeno jagodičje 450g) in ko je povsem zmleto vlijte med hitrimi obrati zraven ohlajen sladkorni sirup in odličen sorbet je gotov. Otroci so nori nanj in še zelo malo kalorij ima.

Lep nočni pozdrav vsem
Mojca

Mojca,dobro jutro in najlepsa hvala! Ideje so krasne in sedaj je pravi cas za sorbet.
Pri izdelavi sadnega sladoleda tudi jaz kupujem zmrznjeno sadje,nisem pa imela receptov brez mascob.Res si mi pomagala. Lep soncen vikend babi

Hana,evo me!Kolicine so prirejene mojemu strojcku.Osnova je jajcna krema.Ce jo naredis z vanilijevo sredico,vanilijeva krema.
2 svezi jajci,150 g sladkorje,1/2 l mleka,vanilijev sladkor ali se boljse malo v.sredice
Mleko z vanilijo zavres in pustis na plosci,da je toplo.Medtem stepas jajci s sladkorjem,dokler masa ne postane skoraj bela in gosta.Pocasi vlivas v maso vroce mleko in kar naprej stepaj.Posodo daj v vecjo posodo z vodo tik pred vretjem(kuhanje na pari) in se naprej stepaj,da se lepo zgosti,kar nekaj casa.Potem das kremo na hladno in od casa do casa premesas,potem vlijes v strojcek.V pol ure je sladoled gotov.
Potem sledijo se variante,da das pol mleka,pol smetene
Za cokoladni sladoled stopis 150 g cokolade in jo preimesas j.kremi.

marelicni sl. 200g zrelih marelic,1 pomaranca,sirup narejen s150 g sladkorja in 1/2dl vode,jajcna krema
Vodo s sladkorjem kuhas do malega bisera.
Ociscene in spasirane marelice dodaj sirupu in dobro premesas.Dodas pomarancni sok in vse primesas ohlajeni jajcni kremi in v strojcek.
Isto naredis z breskvami z babano,malinami,borovnicami,,jagodami.
Ce zelis sladoled z likerjem,dodas jajcni kremi 1/2 dl manj alokolicnega likerja ali 1/4 dl bolj alokolicnega( rum,kirsch,marelicni liker,pomarancni…
Prav tako naredis kavin sl. Jajcni kremi dodas 1dl mocne ohlajene kave in1/2 tekoce smetane.

To so v glavnem moji recepti.Seveda delam z raznimi svojimi spremembami.To so osnove.

Mogoce ni prevec jasno napisano.Prevajala iz francoscine in malo skrajsala dolge opise. Mogoce ti bo v pomoc. Lep vikend in poskus sladoleda babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close