Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sladoled, recept

sladoled, recept

Ali ima katera recept za sladoled, naredila bi borovničevega?
Leta nazaj sem ga delala s sladko smetano, ampak sem malo pozabila količine …???
HVALA!!!

lahko ti napišem za malinovega, samo počakaj, da pridem do doma, cca 1/2 ure

lonček sl. smetane
lonček sladkorja v prahu
1 jajce

To je osnovni recept

Vse skupaj dobro mešamo z el. mešalcem, da se sladkor raztopi.

Maso vlijemo v plastično posodo in postavimo čez noč v zamrzovalnik.

Variante:

– Za sadni sladoled dodajte lonček sadja po izbiri.
– Za vanilijev sladoled nadomestimo polovico sladkorja z vanilijevim sl. v prahu.
– Za čokoladni sladoled dodamo 2-3 žlice kakava – odvisno kakšna “jakost” čokoladnega sladoleda nam je všeč.
– Orehov sladoled: 2 – 3 žlice grobo sesekljanih orehov
– Punčev sladoled: rozine in kapljico ali dve punčeve arome
– Lešnikov sladoled: lešnike
– Izmišljotinski sladoled: kandirano sadje :)))))

Dajte domišljiji proste roke :)))))

220ml mleka
200ml smetane
100g sladkorja
zavitek vanilija (jaz dajem aroma burbon)
sadje po želji

v mleko daj sladkor da se nekoliko raztopi, dodaj smetano in vanilij, penasto vmešaj, dodaš borovnice in vsuješ v aparat za sladoled. naprej pa odvisno od aparata. jaz pustim v aparatu cca. 1 uro, lahko ga takoj postrežeš ali daš v zamrzovalnik. preden ga postrežeš ga vzemi iz zamrzovalnika in pusti nekja min. da se malo odtali. uporaben je 1 teden.

jaz ga delam za hčerko z sojinimi mlečnimi izdelki, ker ne sme KML, običajno pa kar samo vanilij brez sadja. sveže sadje dam ko postrežem, na dno kozarca na vrh pa sladoled.

Jaz pa se na daleč izogibam receptov, v katere gredo surova jajca

Jaz pa kremasto stepam 2 rumanjaka s sladkorjem, (tega dodam po okuso) v vodni kopeli (ker sem se tudi bala surovih jajc.) Dodam 2dl stepene sladke smetane (vzamem pol mlečne in pol rastlinske.) Na koncu pa dodam dodatke, kakšen sladoled si pač želim. Nato ga postavim v skrinjo in vsakih toliko časa malo premešam, da bolj enakomerno zamrzne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close