sladkorni led
Led se dela iz mletega sladkorja.
Če hočeš bolj trd led potem zmešaš beljak in sladkor. Iz takega ledu se lahko delajo tudi rožice.
Za oblivanje peciva lahko zmešaš mogoče limonin sok in sladkor ali rum in sladkor ali pa samo vodo in sladkor.
Za obarvanje ledu uporabiš barve v prahu ali pa tekoče barve iz tub. Barve dodaš zelo malo, ker so navadno zelo intenzivne.
Jaz navadno naredim tako gosto mešanico, da ne pade več od žlice. Led lahko namažeš na pecivo ali torto z nožem ali pa lahko nabrizgaš z najmanjšim nastavkom ali iz odrezane vrečke.
Lahko pa narediš bolj tekočo mešanico in poliješ po pecivu, ter počakaš, da se samo razlije. Pri takem ledu nato ne moreš pričakovati, da bo naredilo popolnoma belo povrhnico ampak bo bolj prozorna. (poglej sliko v priponki)
Ravno sinoči sem oblivala še zadnje medenjake. Imela sem maso iz 40 dag moke, se pravi okoli 100 manjših okroglih medenjakov.
Beljakov sladkorni led sem naredila tako, da ga je bilo ravno prav. In sicer iz 1 beljaka in 15 dag mletega sladkorja. Kar vse hkrati vsuješ v skledo. Od začetka misliš, da se to nikoli ne bo zmešalo v tekočo zadevo, pa se, samo pridno mešaj. Lahko bi dala celo še kakšno žlico sladkorja več. Sama se odločiš, ali se bo težje mazalo, vendar bo bolj gosto in belo – jaz raje malo lažje mažem (kar z žličko, s čopičem mi ni šlo), pa kakšen potoček tudi steče čez rob :-))
Dokaj hitro se posuši, sploh v toplem in suhem prostoru. Jaz sem tako ali tako pustila čez noč.
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.