Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika SLADKORNA MASA

SLADKORNA MASA

tel. st. trgovine Pekarne Vrhnika v Crnucah je (01) 563 24 11. Trenutno ni narocil, tako, da ce bi katera zelela to maso v kratkem dobit, naj poklice. Ko je dovolj kupcev (3 -4) te obvestijo in prides iskat.
Veliko pekovskih uzitkov.

p.s.
masa je pa krasna za oblikovanje in izdelovanje okraskov. Sama sem poizkusila tudi, da sem jo razvaljala in z njo oblozila torto in je bilo super – sploh za tiste, ki ne marajo prevec smetanastih tort.

A lahko poveš še kaj več o tej masi?
Prvič slišim zanjo.
A je boljša oz. lažja za izdelovanje okraskov kot marcipan?

Ta masa je zelo boljša kot marcipan, sploh za bolj majhne in natančne okraske, jaz jo npr. razvalajam na zelo tanko, naredim iz njih krilca za pikapolonico, sonce s žarki,metulja, oblekico za punčko (mislim torto), delam rožice………skratka praktična stvar. Paziti je le treba, da se maso shranjuje v neprodušni vrečki, ker se drugače strdi in je za stran.
branka

Kakšne barve pa je?

Je take snežno bele barve, zelo lepo se jo da pobarvat

Se pridruzujem Branki, maso je neprimerno lazje za oblikovati kot marcipan. Da se jo tudi razvaljati in jo poloziti cez torto – namesto smetane ali cokoladnega preliva. Barve je bele in ji lahko poljubno dodas jedilne barve. Sama ravno tako izdelujem zivalice, rozice, pikapolonice, pticke, listke…. za na torto.

Kakšen je pa okus?

Koliko pa se jo naenkrat porabi, oz. koliko jo moraš naenkrat kupiti in koliko časa ostane uporabna?

masa je sladka in ima mogoce rahel okus po limoni – prijeten okus skratka,

Kolicina ki jo kupis je odvisna od stevila kupcev – torej imajo jo pakirno po 12 kg, in ce se nabere nekaj kupcev jo razpakirajo. jaz sem jo nazadnje kupila 4 kg – rok uporabe je bil takrat eno leto, seveda ce jo imas zaprto v kaki posodi. Ce pa je zainteresiranih kupcev vec, jo lahko kupis pa samo 1 kg, ali 2 kg.
Poraba je pa odvisna od tega kaj iz nje delas. Ce jo imas samo za nekaj okraskov se je porabi manj, ce pa z njo oblozis kompletnmo torto jo pa rabis cca 0,5 kg – do 1 kg.

Ne bi se ravno strinjala z vsemi trditvami… Masa je po eni strani res cudovita, se veliko lepse obdeluje kot marcipan… Okus je zelo podoben (menda celo enak) kupljenim okraskom (npr. kaksnim vecjim vrtnicam), kar se mene tice: precej umeten.
Nazadnje, ko sem okrasevala torto, ki pa ni bila standardne velikosti, temvec precej vecja, sem porabila mnogo manj mase kot je zgoraj navedeno – za poln tortni krog porabis najvec 200 g mase (ce jo lepo na tanko razvaljas, kar je cisto ok), za okraske skoraj zanemarljivo malo.
Jaz sem jo kupila lani na celjskem velesejmu, na stojnici hrvaske turisticne zveze, kjer so imeli razstavljeno eno cudovito torto, takrat sem za kg te mase (prodajajo jo v eni trgovini specializirani za to – boljsi od nase v Vrhniki – blizu Zagreba). Za kg te mase sem takrat dala 10 evrov. Danes mi je je ostalo se vec kot pol kg, ceprav pecem zelo veliko tort. Tako da se za moje pojme res ne splaca kupovat tako velikih kolicin (je res boljse pocakat ali se dogovorit, da maso kupi vec ljudi skupaj), razen ce ne peces ravno vec tort na mesec.

Kar se tice kolicine sem napisala, da je predvsem odvisno kaksno torto delas. Sama sem za 100 rozic porabila kar nekaj mase, in zdraven se kar nekaj za vsaj 150 listkov – torti sta bili pa res veliki.
Sicer se pa masa odreze toliko kolikor jo rabis ostalo pa shranis za prihodnjic.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close