sladkarije??
Ojla!
Zanima me naslednje vprasanje:Kolikokrat na teden si privoščite sladke dobrote?To mislim v normalni količini(tablico ali dve čokolade,pest ali dve slanega peciva….itd)je kaksen teden ki si skoraj vsak da privoščite kaj takega?Pred dobrim letom sm shujsla za 17 kg in od takrat jem cim bolj zdravo prehrano,spijem vsaj 2 litra vode,jem 4-5 obrokov na dan,kolesarim….skratka velikokrat si pa privoscim cokolado kar je moja napaka..a vendar se tolazim s tem da grem za kaksne 10 minut na kolo ali vneto pospravljam..;)..skratka zanima me se to ali naj sadne jogurte stejem pod sladko ali med normalno prehrano,ker naj bi bil mlečni izdelek…sepravi veckrat pojem kaj sladkega vendar v normalni količini..torej ali je vseeno če pojem večkrat kaj takega a potem porabim s kolesarjenjem,pospravljanjem,rolanjem skratka v gibanju taksnem in drugacnem?lp patricia
mislim da ima kaksen jogurt okrog 70-100kalorij, to pa je ze kar ene pol urice na kolesu. cokolada 5x vec…potem pa računaj koliko 30minx5 🙂 energijo ki ji vneses moras pač porabit, drugače ne gre. res pa je, da se nam tudi nekaj časa po kakrsnikoli dejavnosti (aerobni ali anaerobni) pospeši presnova, in tudi ko mirujemo porabimo več energije… aja pa še to, če ze moras sladkarijo pojej takoj po ‘gibanju’ (če le traja malo dlje), takrat je nivo sladkorja najnizji, ‘zaloge’ v nasem telesu pa skoraj ali čisto izpraznjene, takrat se ti pregreha ne bo poznala na spehu.
evo tole sem se naučila v zadnjem letu iz knjig/interneta/fitnesa ipd. v grobem stvari držijo, če sem se pa kaj zmotila naj me pa kaksen bolj izobrazen popravi:)
Kar se mene tiče, pojem brez slabe vesti vsak dan najmanj eno Milkino lešnikovo čokolado, ker pa dostikrat še kaj spečem, si privoščim za povrh še kaj sladkega.
Nisem debela, suha pa tudi ne. Ko se mi čokoladni grehi začno nabirati, jih za kakšen teden ukinem. Sicer je res, da aktivno telovadim povprečno štirikrat na teden, pa ne zaradi hujšanja, pač pa zaradi ortopedskih razlogov.
Ga ni razloga, ki bi me odvrnil od hrane, ki mi tisti trenutek paše – narava je že tako poskrbela, da z življenjsko aktivnostjo enkrat bolj drugič manj požiramo kalorije.
Saj tudi ti sproti ne analiziraš kalorične vrednosti vsakega žvila, ki ga pohrustaš, kajne?
lp
Modra
Osebno si kaj sladkega privoščim če grem za vikend domov in mama kej dobrega speče. Drugače pa tu pa tam kakšen sladoled. Čokolade pa itak ne maram najbolj če že mogoče kakšen majhen košček bele kokosove ampak to mogoče enkrat na pol leta. Jogurti so zelo zdrava hrana in jih včasih podcenjujemo. LCA probio z primešanimi ovsenimi kosmiči in lananim semenom moja omiljena hrana.
LP Oliver
Modra, me veseli, da obstaja še kakšna taka, ki ima tudi zelo rada čokolado. Tudi jaz si skoraj vsak dan privoščim to najslajšo sladkarijo….pa tudi nisem debela….raje manj mesa in krompirja, pa z užitkom eno čokolado! 😉
Najboljša mi je pa bela z jagodovo kremo….neka nova. Sem jo odkrila šele pred enim tednom.
LP!
Anja
Super, nisem edina, “nora ” na sladko. Ni variante, da dan ali kosilo mine brez posladka, včasih kar konkretnega, torej pecivo, sladoled, keksi, čokolada…….Precej let se mi na teži ni nič poznalo, bila sem suha (mnogi so rekli, da preveč suha) sem očitno kalorije pokurila, letos pa so se mi čez zimo prvič nabrale okoli bokov dobre tri dodatne kile.Sladkarijam se enostavno ne morem odpovedati! Bom poskusila vsaj zmanjšat, največji problem je, ker mi stara oblačila niso več prav, drugo me v bistvu ne moti!!
Jaz si slaščice večinoma pripravljam sama – od pudingov, palačink, pit, zavitkov, strnjenk, narastkov,…
Drugače 1-2 krat na 14 dni sladoled ali čokolado, ampak odkar sama improviziram z “bolj zdravimi in lahkimi” slaščicami, me ne mika več toliko kot včasih.
Oliver – bela Milka s kokosom je pa tudi moja najljubša 🙂
LP, Staša
Hm. Imela bi eno morda malo “butasto” vprašanje. Zadnjič sem v trgovini odkrila, da je jogurtova Milka dobila novo embalažo in z velikim veseljem sem odkrila, da pri sestavinah piše, da vsebuje manmasten jogurt vprahu ( ???) Ali je kakšna verjetnost, da bi potem ta vrsta Milke imela manj kalorij? Joj, bog daj, da bi res ; ) namreč ta Milka je pa moja najljubša : ))
Ali je res pretirano, če si jo privoščim cca. 3x na teden ? Obsedenost, bolezen : )) ?!
Lep dan vsem
Moj moz je mutiral iz anti sladko v pravega sladkosnedeza.Zanj ni kosila brez koscka sladkega.Veliko improviziram ,pecem in dam v zamrz.,da mu lahko ponudim.Zanj je dobra sladica tudi v cem aromaticnem namocen dober piskot in malo skute z medom ali domaco marmelado cez.
Jaz nisem prevec na sladko.Zdaj bodo pozimi skoraj vsak dan pecena jabolka. Zelo uzivam,ko jih jem,pa nic sladkorja zraven.Danes sem jih spekla in prvic se nekaj krhljev kutine zraven.Krasno.
Cokolada? Samo grenka temna,po moznosti se brazilska,no
Lindt in nasa Gorenjka temni cokoladi sta tudi super. Sladek pozdrav Babi
Nisem nora na sladko, včasih pa rada pojem kakšen košček peciva. Npr. 2x tedensko. Ena tablica čokolade ima okoli 560 kalorij, kar ne porabiš z nobenim kolesarjenjem niti z aerobiko. Raje jem kaj bolj nasitnega kot pa čokolado, ki ima ogromno kalorij pa še sita nisem po njej. Po eni tablici čokolade bi mi najbrž postalo slabo in bi bruhala. Eno reberce čokolade še prenesem, kar je preveč je pa preveč.
Forum je zaprt za komentiranje.