sladkarije, me jezi
Mah, točno tako…
daj nehajte starši že tak cirkus okrog teh sladkarij zganjat. Otroci imajo radi sladko, ker možgani potrebujejo cukr za razvoj. Pa itak vse sproti pokurijo, že s tem ko rastejo.
Koliko jih poznam, ki so ob čokoladi in bananah gor rasli, pa jim nič ne manjka.
Ne kompliciraj… s temi “navodili” za prefektno, brezmadežno vzgojo, kjer otrok “sega po sadju (oh!)”, čokolado pa si privošči le kak košček na dan..ma saj človek včasih ne ve, ali bi se jokal ali smejal ob vsej tej psihozi okrog “zdravega”.
Ja, valda, ja, obiski bojo pa jabuka nosili…ma dej nehaj no:)
Jaz mojim nečakom nosim suho sadje, ker jim čokolade ne smem. Ne smem je pa nositi zaradi tega, ker je ne pojedo več kot en košček, in potem se z njo pred rokom uporabe bašeta starša in bentita nad kilami. In zdaj sta se dokončno uprla. Včasih je sicer nekaj vmešajo med mlečni riž ali kaj takega, a vseeno je dobijo več kot je uspejo pokuriti.
moji otroci jedo vse to kar jeva midva z mozem..torej ja sladkarija, le zakaj ne, toda občasno in takrat najboljša in smo hitro zmenjeni in nihče noče jest tega vsak dan, le zakaj bi. Kakor ste ga navadili tako je, meni obiski lahko nosijo vse živo, naj, mi itak jemo le tisto kar odgovarja nam. Vse je stvar vaše prehrane, otrok opazuje, gleda in veliko mam tule govori in jamra kako so čokoholiki, misliš, da tega otroci ne vidijo???
Tole se mi zdi enako kot ene jamrate da otroci gledajo sam se tv al da so cele dneve pred racunalnikom, ja madona no, kdo je šef v vaši bajti..vi ste dolzni otroka vzgajat, usmerjat , torej kje so pravila, meje…
To je kandirano sadje – to res ima veliko sladkorja.
Pravo suho sadje pa je samo naravno sušeno sadje,pri kupljenem je včasih dodan kakšen dodatek za podaljšanje svežine.
Recimo za izbiro je v naših trgovinah: suhe slive, suhe marelice, suhe višnje in brusnice, pa rozine,suhi jabolčni krhlji, pa veliko vrst oreškov (navadni orehi, makadamija oreški, nepraženi arašidi, sončnično seme, lešnikim, mandlji, nepražene pistacije, itd:)
Forum je zaprt za komentiranje.