Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Sladkarije – alergiki na jajca in oreščke

Sladkarije – alergiki na jajca in oreščke

Mene pa zanima katere sladkarije so dovoljene alergikom na jajca in oreščke.

Do sedaj sem odkrila:
-Piknik keksi (te jedo v vrtcu)
-Pomber krompirjev čips
-Kinder čokoladke/jajček

V večini bombonov je lecitin (Softi npr.), v večini peciva/piškotov pa sledi lešnikov ali orehov.

Kaj je še takega, da moj škrat lahko je?=

Hvala.

Še tole me zanima.

Ali je izdelek, ki lahko vsebuje sledi jajc (npr. listnato testo Hokus je brez jajc, lahko pa vsebuje sledi, ker na istem prostoru pripravljajo tudi testo z jajci) primerne za alergika? ALi so tudi sledi pomembne?

Pri nas so črtane skoraj vse sladkarije, ker vesbujemo tudi morje t.i.E-jev. Veliko barvil v bonbonih je alergenih. Izogibamo se večini dodatkov.
Več se da ugotoviti le z poizkušanjem, ker vsak odreagira drugače.

Tudi naša malčica je imela iste probleme, tako, da smo črtali vso čokolado in kupljene sladkarije. Sem ji pa doma spekla kakšno pecivo in sicer z jajčnim nadomestkom, katerega dobiš v trgovini bios-m.

Zanima me tale jajčni nadomestek. Zakaj se uporablja? ALi da nadomešča snovi, ki so v jajcu, ali, da “veže” maso?

Muller ma ene dvoje piškote, sicer pa mi raje kar sami spečemo oz. mamo eno gospo, ki nam peče super piškotke brez jajc. Naš je alergik še na sojin lecitin, tko da ta je pa povsod.Bomboni-je pa vseeno če nobenega ne poje

Pak-mak,

Bi te pa lepo prosila za recept za piškotke.

Hvala.

Za bombone pa vem, da je bolje, da jih ne jedo otroci, samo imamo še strejšega fantka, ki pa bombon-jo sceno že dobro obvlada, tako, da je malce težje, ker sta sedaj oba brez.

ko ne boste smeli še KM pa boš ugotovila da je najenostavneje če vse pečeš doma. in ja sledi so pomemben, lahko je da jih ni nič lahko d ajih je kaj, lahko pa da vsebujej skoraj enako količino kot tisti ki vsebujejo npr.oreško normalno. saj ni problem prostor, kjer se pripravljajo živila, temevč posoda v kateri se pripravljajo.

meni je bolj zanimivo to da je nam zdravnica omenila da veliko ljudi z znano preoobčutljivostjo na gluten ima tudi težave z Km, ma praktičo skoraj vsi izdelki za celiakaše vsebujejo KM.

speci sama kaj. tako odlicna peciva brez jajc obstajajo…sploh pa jaz tudi tista, v katera se jajca kao da, jih ne dam, pa sploh ni panike.

mah , v dosti receptov sploh ne rabis dat ne jajc, ne sladkorja….pa je vseen super!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close