Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sladka smetana

sladka smetana

V hladilniku mi je ostal 1 l sladke smetane (rastlinske), ki ji kmalu preteče rok uporabe. Kaj naj naredim iz nje?
Prosim za predloge!

Kakšen sladoled na zalogo ali pa višnjevo smetanovo torto. Spečeš čokoladni biskvit, namočiš s sladko vodo od višnjevega kompota, nadevaš z višnjami in veliiiko smetane (lahko narediš v dve plasti. Torto še premažeš s smetano.

Ali pa – narediš podlogo iz krhkega testa, lahko pa tudi varianto iz zmletih piškotov zmešanih z maščobo. Spečeš. Za nadev vzami cca pol kile skute in jo z vilco dobro spasiraj (jaz vzamem lahko od LM, mi je najboljša). RAstlinsko smetano stepeš in umešaš v pasirano skuto. Dodaš lahko koščke svežega ali sadja iz kompota. Če želiš da je res trdo lahko umešaš še kak list namočene želatine da bo bolj kompaktno. Če je pretrdo dodaš malo jogurta. Zelo dobro je s svežimi jagodami.

lp tinca

Jaz bi naredila panna cotto ali pa kaksno sadno torto (biskvit, za nadev pa sadje in stepeno smetano).

LP!

Kinder pingvin ali Čokoladni pingvin, pod tema imenoma iskalec gotovo najde recept. Čokoladni biskvit, smetanova krema, oblito s čokolado.
LP Mimi

tudi jaz sem jo imela,pa sem naredila nutela torto

Glasujem za torto Nutela. Ni boljše pregrehe, pa še enostavno je za narediti.

Lahko pa narediš tudi tole:

in povečaš količine.

lp

Sem naredila panna cotto v dveh delih, iz 1/2 le smetane, z dodatkom mleka.
Prvič je bila z malinovim prelivom, drugič z prelivom iz malin in gozdnih jagod. Moja družina ni mogla prehvalit te zadeve, tako da bo v bodoče še večkrat na programu.

Hvala vsem za ideje!

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close