Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Sladice primerne za zmrzovalnik

Sladice primerne za zmrzovalnik

Pozdravljene (-i)!

Več ko spečem sladkega, več pojemo, če nimamo pač ne jemo, ampak včasih bi pa imeli tudi takrat, ko nimamo, … Hudo komplicirano, pa sem se spomnila, da bi bilo fino imet kakšno domačo sladico (že narejeno, ne samo testo) v zmrzovalniku … Še nisem nikoli zasledila tega, mogoče kdo ve, kaj lahko zmrznem? Za štrudle ipd. vem, da lahko, za listnato testo tudi, kaj pa ostalo – npr. kaj iz kvašenega testa, pa biskviti ipd.?

Vnaprej hvala in prijazen pozdrav,

M.

No, tole ti bo Babi zagotovo znala svetovati, saj sem večkrat opazila, da peče peciva “na zalogo” 🙂
Jaz sem zamrznila tudi že skutine ledene kocke… pecivo sem dala na deski v zamrzovalnik in, ko je bilo zamrznjeno zavila v ALU folijo, odmrzovala sem tudi odkrito;
zamznila sem tudi že makovo pecivo s čokolado, rožičevo…
kokosove kroglice (tiste, ki se dela iz mletih piškotov)
in pa seveda vse vrste potice.
Mislim, da gre še marsikaj lahko v skrinjo, pa naj še Babi doda lastne izkušnje.

Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz zamrznem skoraj vso pecivo : muffine, vso kvašeno pecivo, skutno torto, rogljičke iz skutnega testa, rogljičke iz krompirjevega testa, prekmursko gibanico, potico, kruh.
Torte in kakšne rolade še nisem zamrzovala, ker jo ponavadi pojemo v 2 ali treh dneh.
Pecivo se naj bi zamrzovalo brez glazur.

Lp, Maja

Sama si upam zamrzniti samo potico – pečeno.
No tudi mafine sem že.
Včasih zamrznem tudi jabolčni zavitek – nepečen.
Pa imam vedno probleme ko pečem. Je kar nekam pocasto. Mogoče bi morala zamrzniti pečenega??

Jaz vso pecivo zamrznem že pečeno.

Lp, Maja

Muffine vseh vrst imam vedno na zalogi. Včasih zamrznem tudi biskvit za torto, razna skutna peciva, potico, kvašena peciva. Praktično ni zadržkov.

Vladka, te lahko prosim za recept-skutinih ledenih kock?

Avokado, vtipkaj skutine ledene kocke v iskalnik in dobiš recept…..
Huh! 🙂

LP

Kar peciva jaz spečem, prav vse lahko zamrznem – od potic, skutinih ledenih kock, torte, pite, celo drobno pecivo, če ga spečem preveč, zamrznem. Edino krofov še nisem, to se pa najbrž res ne bi obneslo. Včasih kaj prav namenoma spečem, če vem, da bom v bližnji prihodnosti dobila obiske in morebiti prav takrat ne bom imela časa za peko, in vložim v skrinjo. Lahko rečem, da je skrinja poleg pralnega stroja in sušilca, moja najljubša prijateljica. – Res pa je, da sem prebrala takrat, ko sem prvič kupila skrinjo, kar nekaj knjig, ki svetujejo postopke o zamrzovanju in upoštevam vse strokovne nasvete.

Hej Mitka!
Jaz sem lani za pusta zmrznila tudi krofe,ker nismo mogli veh pojest.Čez kakšen mesec so nam za zajtrk še kako prav prišli. Bili so čisto solidni…

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Mitka, krofi se čisto ok obnesejo!

Dragi hali, Avena, hvala, hvala! Vsaka reč je pa res enkrat prvič! No, torej bom v prihodnje zamrznila še krofe, ki pa pri nas res večkrat ostanejo in jih potem vedno “na silo” sama jem, ker mi srce ne da, da bi jih zavrgla-:))
Lepo se imejte in še enkrat hvala za nasvet!

Dekleta, najlepša hvala, mi bo prav prišlo, samo se mi zdi, da bo naš zmrzovalnik premajhen … Ja, krofe pa je tudi moja mami zmrzovala in so bili čisto fajn.

Lep dan,

M.

Hvala, hvala, …..

Zamrznem prakticno vse: tudi rulado, domacega prijatelja, biskvit, kos torte, mufine, kvaseno testo…Prisla sem tudi do tega, da raje kruh specem v manjsih okroglih posodicah( zemlja mufin), namesto potice, narezem na strukeljce…in potem je vedno cel kos za v roke. Buhteljni so tudi imenitni.

Zdaj moram samo se samozaupanje dobiti, da bom zamrznila kvaseno testo in ga vzela po potrebi. Ko sem brala neka navodila za kvaseno testo, je na koncu povedano: Ce vas prehiti cas in ne uspete, dajte ga po prvem vzhajanju v zamrzovalnik in potem odtajano obdelajte in pustite spet vzhajati.

Res je zamrzovalnik dober prijatelj:) To sem uotovila ze pred leti, ko ob nabiranju cesenj in soli, nisem uspela se marmelad kuhati in tako romale v zamrzovalnik in jeseni ali zimi sem v hladu kuhala marmelado:))) Lp

Danes ponoči, ko nisem mogla spati, očitno se približuje luna, sem mislila na kvašeno testo. Za velikonočni zajtrk bi rada naredila kvašene kifeljčke, sveže, pravkar pečene. Pa sem mislila, da bi naredila testo, oblikovala kifeljčke, vzhajala in dala zmrznit. Zjutraj pa na pladenj in hop v pečico. Tako bi bili sveži. Pa me zgriva, da ne bi bilo kaj narobe. Kaj mislite ve?!

Hej Binca!

Jaz sem enkrat zamrznila domače kvašeno testo za kifeljčke.Ampak mi ni uspelo,kifeljčki so bili trdi,nič vzhajani.Zdaj rajši spečem,dam v zmrzovalnik,ko se ohladijo in ko si zaželimo,vzamem ven in odtalim v mikrovalovni.

Bodo še druge povedale,če imajo kakšne boljše izkušnje s testom v skrinji…

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

kaj pa če zamesiš testo in pustiš čez noč v hladilniku, da vzhaja ? Zjutraj pa narediš kifeljčke in medtem, ko se pečica segreva še malo vzhajajo.

Lp, Maja

Tudi na to varianto sem že pomislila in bom verjetno kar tako naredila.
Hvala Majuška!

Kvašeno testo ( narejene kifeljčke) zamrznem, zvečer vzamem iz skrinje, čez noč se ravno prav odtali in vstane, zjutraj pa v pečico.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close