Sladica iz višenj, mlečnega zdroba-recept?
Hej,
verjetno misliš halavo, sladico iz zdroba in poljubnega sadja, tukaj je pa recept:
125g masla,
300g zdroba
150g sladkorja
6dl mleka ali vode
350g višenj ali kateregakoli sadja
Priprava pa je enostavna: na maslu prepražiš zdrob, na to vliješ vrelo mleko in dodaš sadje. Ves čas pa previdno mešaš, da se ti ne naredijo kepice.
Dober tek!
ne ne, mislim, da je tale:
Ledeni desert
Liter mleka zavrite in dodajte 120 g sladkorja. Umaknite z ognja ter vmešajte zdrob in nastrgano pomarančno lupinico. Na zmernem ognju in ob stalnem mešanju kuhajte še kakih pet minut. Zdrob nekoliko ohladite ter vanj vmešajte zmiksane in precejene višnje ter limonin sok. Narahlo zmešajte in pretresite na pekač, ki ste ga predhodno oplaknili z vodo.
Puding v prahu zmešajte s 30 g sladkorja in 100 ml hladnega mleka. 700 ml mleka zavrite in umaknite z ognja. Puding v prahu zmešajte s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem ter ob stalnem mešanju kuhajte še minuto ali dve. S še toplim pudingom prelijte zdrob. Slaščico dobro ohladite, narežite na koščke in postrezite s smetano.
Ledeni deset lahko postrežete tudi s sadnim prelivom.
Tudi jaz sem recept našla in si ga shranila, nisem pa še preizkusila.
Ta vikend sem preizkusila recept in je kar hitro zmanjkalo 🙂 ne glede na malo čuden izgled. Zdrob sem skuhala v cca. pol litra mleka, mogoče malce več, pa ne sme biti preveč redek, ker potem še tiste višnje vmešaš (iz kompota, kar en kozarec odcejenih in zmiksanih sem dala), pa da ni preveč tekoče. Puding pa v bistvu po navodilih, iz ene vrečke. Pekač oz. model sem imela tak ovalen, ne prav preveč velik.
Forum je zaprt za komentiranje.