Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev slabost- nosečnost- bolniška

slabost- nosečnost- bolniška

Ja, to se pa strinjam. Tudi jaz poznam nekaj takih, ki že preden zanosijo govorijo o bolniški in to samo zaradi same nosečnosti, ki ni problematična. Samo moti me pa to, ko nekateri tako posplošujejo, da zaradi slabosti pa ja ne moreš bit na bolniški. Ja se strinjam, ne moreš bit na bolniški zaradi normalnih slabosti, ki niso hude in lahko normalno funkcioniraš. Ko je pa slabost zelo huda, takrat pa si samo želiš, da bi lahko delal normalno.

Saj ravno o tem sem tudi govorila. In vedno več je takih, kratko pa potegnejo vedno tiste, ki imajo res težave.
Dandanes je žal tako, da vsi iščejo (iščemo) samo neke pravice, na dolžnosti pa preprosto pozabimo – sem malo brala ta forum in odkrito povem, da nekateri imajo res krizne situacije, pri nekaterih postih pa mi postane slabo – pa nisem noseča…hehe.
Občudujem in globoko spoštujem ljudi, ki delajo za 400 EUR ali pa še tega ne dobijo. Take delodajalce je potrebno prijaviti – ja vem, lažje govoriti kot narediti.

Ampak žal imam slabe izkušnje, sploh z mladimi. Pri nas je delala študentka, ki bi gladko lahko dobila zaposlitev za NČ, vendar je tudi gladko znala zabrusiti nazaj, da to pa ni njeno delo! Halo!!! Pa nisem neka stara oma, da bi pljuvala po mladini, daleč od tega.

Vsi v teh postih nekaj posplošujemo, govorimo o krivicah tako na splošno, ne znamo pa iskreno priznati (vsaj sebi, če ne drugim), da mnogokrat tudi sami prispevamo k nastali situaciji. Primer je tema, kjer je nekomu potekla zaposl. za DČ, ji niso podaljšali, vzeli pa so nekoga drugega… Jaz bi se tukaj vprašala…. In zaradi takih bo nekdo, ki je drugačen, potegnil kratko…

Še bi lahko pisala, ampak naj bo dovolj…
Želim vam lepe praznike!

Ženska postavi vprašanje, potem pa skorajda vse prej drugega dobi v odgovorih, kot pa samo preprosti odgovor na vprašanje.

Nihče pa ne more obsojati nekoga ali govoriti v imenu drugega, kako se naj bi nekdo počutil. In tudi naše lastno počutje ni merilo za drugega, da se počuti ravno tako kot mi. Ali seveda obratno.

Če je nekdo bruhal in delal, prav. Če nekdo ne zmore delati in bruhati, prav.

O delazmožnosti človeka pa tako ali tako samo zdravnik presoja, ne pa ljudje na nekem forumu.

Vsaj naj zase skrbi tako, da bo ok zanjga. In predvsem, vsak ima svojega zdravnika in le ta je merodajen, da bo lahko podal mnenje na simptome, s katerimi pride človek k zdravniku.
Dokler tudi sama ne bom v telesu nekoga drugega, ne morem razsojati, kako in kaj in potem zadevo še tako napihniti, da so nekateri tako skregani z ustvarjanjem svojega lastnega mnenja, da takemu človeku potem neresnice in napihovanja govoric povzročijo večjo škodo kot korist.

Mislim, kako lahko sploh razpravljate, obsojate, veste najbolje, kaj je za druge najboljše, pa ljudi niti ne poznate, niste v njegovem organizmu, da bi namesto njega govorili, da je pa temu res tako, kot vi pravite. Govorite vedno samo v svojem imenu, ker govorjenje v imenu drugega ni niti pravično niti relavantno.

Primer s staro mamo me pa spominja na tisti del, ko recimo mlada deklica pravi, da jo zebe, pa ji kak starejši nazaj pove “ja kako te lahko zebe, saj si še mlada”. Butasto. A to naj potem po takšni izjavi pomeni, da so stare zebe? Jao.

Me zanima, če je oseba Jure8, ki je odprla post, sploh razbrala med vso solato oz. dobila odgovor na zastavljeno vprašanje.

Bravo, res lepo povedano.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close