Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Slabo vest, ker sto otorci brez družbe celo poletje

Slabo vest, ker sto otorci brez družbe celo poletje

Doma imam 8, 10 in 12 letnika.

Živimo par km od prvih prijateljev/sošolcev.

“Čuva” jih 78 letna babica, ki živi pod nami – pod čuva pomeni, da pač tam je. Vidi jih ponavadi samo, ko gredo ven se igrat. Zajtrk in malico si pripravijo sami. Za kosilo poskrbim ponavadi jaz.

Domov iz službe pridem ob 16:30.

Mož še kasneje.

Grem kuhat, potem jemo, gospodinjstvo pa kak vrt in je dan okoli.

Nikakor se mi ne da še gostit nekih otrok med tednom.

Med vikendom dostikrat kam gremo in spet ni časa.

Ko imava dopust z možem 2×11 dni – smo ponavadi na morju.

Otroka tako cele počitnice nimata nobenih “obiskov” prijateljev.

Poslušam od ostalih, da se to otroci redno obiskujejo, pa prespat pa ono pa tisto.

Pri nas tega ni.

A je to res povsod tako?

Zakaj slaba vest, saj so trije? Si že poskrbela za dovolj družbe, ko si rodila tri.

Menda se bodo že zamotili med sabo. Kaj pa tisti, ki imamo samo enega?

Dandanašnji čisto preveč zabavamo in animiramo otroke. Če trije otroci približno enakih let ne vedo, kaj bi počeli med počitnicami, potem naj se gredo solit.

Jaz imam 3.

Smo sredi mesta, pa se otroci stalno obiskujejo. Sosedi, sosolci. Se na izlet in morje smo vzeli enega seboj za par dni. Pri nas je stalno kdo na obisku, tudi je tukaj ali spi. So pač pocitnice. Sem ze vajen. Hiša polna otrok, ki niso vsi moji. Zena veliko dela od doma ima cajt čuvat to.

Lej, zakaj se sekiras. Sej so trije naj se zamotiji med seboj. Pa naj gredo z kolesom do koga!? Kupi jim trampolin..itd. pa bo. Ali pa bazen za napihnit. Sej bodo vrstnike pa spet jeseni gledali pa celo leto pol.

Imajo velik bazen, trampolin, kolesa, skiroje, rolerje, mrežo za badbinton/odbojko, koš za košarko.

Bi povabila kakšnega prijateljčka, ampak to pomeni potem šele od 17:00 dalje, ko pojemo kosilo.

Stari mami jih ne upam naprtit, ker se potem ona sekira, da mora obiske strečt spredaj zadaj in jim dat nwm koliko obrokov.

Imajo torej res vse. Ne sekiraj se.

Kaj pa kak tabor?

Pri nas si vsako leto en izbere en tedenski tabor. Razlicne tematike. Tam potem spoznajo nove prijatelje pa se z vrtniki so en teden brez starsev.

Je pa glavno vprasanje ali jih sploh pogresajo?

Mi se tega ne gremo. Sta dva in to je dovolj. Večina vrstnikov je itak tako nevzgojenih in so bolj slaba družba.

Še dobro, da so trije. Mislim, da jim nič ne manjka in da uživajo pri babici.

Aha, me prav zanima, če bi ta babica tudi povedala, da jih niti pogleda ne, da se mulci sami čuvajo.

Torej praviš, da nihče od tvojih treh ne gre k njej v stanovanje, da so od 8. do 16.30 kar sami, vse si sami pripravijo, babice seveda sploh ne zmotijo.

Če verjameš. Resnica je pa po navadi čisto drugačna. Od jutra so ali vsi ali vsaj eden pri njej, tam seveda tudi jedo, ker to “za kosilo poskrbim ponavadi jaz” lahko pomeni marsikaj, ne? Kdaj pa kosite? ob 17.30, ko končno uspeš skuhat? Ali večinoma kar babica skuha in oni seveda jedo kosilo ob dveh popoldan, potem pa še ti narediš večerjo?

povej po pravici, “pustim jih na grbi ostarele babice skoraj ves dan”.

Bi jih z veseljem pustila na grbi babice. Sem jih prejšna leta – priznam.

Sedaj pa mulci spijo do 10ih, potem se svaljkajo do 12ih pred tv, nakar se spomnijo, da so lačni. Ker se nobenemu ne da dol in okoli bajte, si naredijo sami zajtrk ali kaj pač to že je. To pomeni, da se nabašejo z kruhom z nutelo, z toplimi sendviči in če ima kater resno dober dan si spečejo kakšen jajc ali skuhajo hrenovko.

Babica jih kliče k zajtrku pa noben te trzne.

Po stanovanju ji pa tudi kaj dosti ne letajo, ker je slab signal pri njej in babica gleda slo1 ne pa Nikelodeona.

H kosilo h njej? A na mlečne murke? Al na fižol s smetano in ocvirki? Na bučkino/kolerabino juho? Svinjsko pečenko in sladko zelje zraven? Mhm vsak dan ob 14:00 so pri mizi – babica ne folga svojih priljubljenih jedi kuhat še za njih zraven – haha če verjameš…

Imam dva najstnika. Tast in tašča živita na drugi strani dvorišča. Dogovorjeno je, da si zajtrk pripravita sama in da gresta ob 13:00 na kosilo k tastu in tašči. Mulca 3/4 časa sploh nista šla na kosilo, babica se je jezila, jaz sem se jezila na mulce. Potem pa smo se dogovorili, da naj samo pogleda tu in tam, če se kadi iz hiše in ponavadi gre 1x na dan pogledat, če živita in je to to. Včasih, ko ju lakota začrviči in ni nič pametenega doma v hladilniku, gresta k babici.

V našem otroštvu smo cele počitnice pomagali doma na kmetijah in bajtarijah, sovrstnike pa smo videli samo ob nedeljah pri maši. Nedelja je bil edini dela prost dan. Neprecenljivo bogastvo. Nihče od nas danes zaradi dela ni invalid, danes pa iz zdravih otrok ustvarjate tako fizične kot psihične invalide.

Če si si že izmislila zgodbo, bi vsaj za sabo prebrala in bi se odločila ali imaš dva ali tri otroke ?

Vse se da, če je volja. Prvi teden dni pocitnic prezivijo napr. z materjo, nato 14 dni skupaj z obema staršem, teden dni nato še z očetom, kar nanese skoraj mesec dni. Mislim, da tri tedne dopusta skupaj lahko izkoristi vecina zaposlenih.

Štirinajst dni je otroke možno vključiti v razna letovanja, tabore ipd., ostanejo še približno 3 tedni počitnic, ki pa jih lahko prezivijo tudi pri babicah, v kolikor jih imajo, večji pa so lahko tudi sami.

ne me smejat

mi več kot 5 dni v juliju in avg ne dobimo

Odgovor na objavo uporabnika
hahahahaha, 31.07.2024 ob 14:56

ne me smejat

mi več kot 5 dni v juliju in avg ne dobimo

So tudi takšne službe a v večini le teh se da.

Do nekega 5.razreda je bila pri babici en teden, potem je šla v kolonijo, nakar smo mi šli za 2-3 tedne na morje.  Po morju sva bila doma še par dni. Zadnji teden spet pri babici.  Kasnejša leta je bil precej doma, v kolonijo je hodila zelo rada do oknca OŠ, mi smo tudi hodili na moje. Pri babici je bila le po par dni. Ostali čas so se dobivali s prijatelji oz. sošolci kje v mestu.

Nabavi jim stripe. Mi smo našim kar na bolhi nabavil stripe od miki miške. Mulci se morajo tudi malo odlepit od ekranov.

Napisala si da imajo skiroje (predvidevam električne) in kolesa. Tako da res ne bi bil problem da se vsaj ta velik dobi s prijatelji.

Tudi ne vem zakaj kompliciraš. Zakaj ne bi smeli imeti obiske ko tebe ni? Otroci so dovolj veliki da se igrajo oz.družijo po svoje, ne rabiš jim svetit zraven. Pogostitev? Se hecaš? Če je za tvoje dovolj dober kruh z Nutelo ali toast, bo pa še za obiske. Vodo si bodo tudi verjetno znali natočit v kozarce? Verjetno se pa v hladilniku tudi kaj sadja najde? Ali pa jim pustiš denar pa si naročijo kakšno hrano.

Pri nas je bilo to druženje vedno spontano, s tem se nikoli nisem obremenjevala. Jim zaupam da se bodo znašli. Res pa je da naša dva nimata interesa da prespita drugje.

Aja pa še nekaj, 12 letnik pa res nima več prijateljčkov. Otroci rastejo in prav je da se tudi starši tega zavedamo.

Mene tudi tole močni bega!

12 letnik ne more sam do prijateljev? In more tebe vprasati za dovoljenje ali lahko kdo pride do njega ali on kam gre? Bože mili. 12 letnik je najstnik! Menda je ze toliko odgovoren in samostojen, da gre na kolo, skiro ali avtobus in na obisk prijateljem. Ne more vec otrokom po 7 ali 8 letu rihtat kolegov, to morejo sami.

Svet je rea ponorel. Mame bi in ne bi rihtale prijatelje 10 in 12 letnikom ??

Če, 31.07.2024 ob 14:06

Če si si že izmislila zgodbo, bi vsaj za sabo prebrala in bi se odločila ali imaš dva ali tri otroke ?

???

Naši so trije. 13, 8, 7.

Poleti bazen, vrt, peskovnik, kolo, delo.okrog hiše pa ni dolgčas.

Obiskov ne pogrešajo. Pa tudi ko kdo pride…. Večina otrok je nevzgojenih, unicuje, trga, kriči, meče, zahteva, lačen, žejen. Brskajo.po tujih stvareh, hladilnikih.

Ne hvala. Vsak zase. Mi smo ok.

Edini prost dan pa ne bom tujih otrok imela. Res ne.

To obiskovanje in spanje zdaj pri enem in pri drugem je moda edincev. Ker jim je seveda dolgčas. Če so doma trije otroci ponavadi ne potrebujejo družbe drugih otrok, razen, če je med njimi tako velika razlika, da nimajo skupnih iger ali pa ne najdejo skupnega jezika, kar je redko. Pri nas nismo nikoli imeli drugih otrok razen na praznovanju rd.

a še kdo, 31.07.2024 ob 10:10

Doma imam 8, 10 in 12 letnika.

Živimo par km od prvih prijateljev/sošolcev.

“Čuva” jih 78 letna babica, ki živi pod nami – pod čuva pomeni, da pač tam je. Vidi jih ponavadi samo, ko gredo ven se igrat. Zajtrk in malico si pripravijo sami. Za kosilo poskrbim ponavadi jaz.

Domov iz službe pridem ob 16:30.

Mož še kasneje.

Grem kuhat, potem jemo, gospodinjstvo pa kak vrt in je dan okoli.

Nikakor se mi ne da še gostit nekih otrok med tednom.

Med vikendom dostikrat kam gremo in spet ni časa.

Ko imava dopust z možem 2×11 dni – smo ponavadi na morju.

Otroka tako cele počitnice nimata nobenih “obiskov” prijateljev.

Poslušam od ostalih, da se to otroci redno obiskujejo, pa prespat pa ono pa tisto.

Pri nas tega ni.

A je to res povsod tako?

Čudni starši, čudni otroci.

Mi imamo cele dneve doma prijatelje.

Pa bratranca nimajo nobenega?

Če živite tako daleč, bi lahko kakšnega v varstvo vzeli za dan dva, sošolca od katerega otroka en teden od enega En teden od drugega…pa da so lepo vzgojeni…da prespijo eno noč pa dopoldan dokler ne prideš iz službe.

Na vrtu jim lahko kaksen šotor postaviš…

Nisi normalen 12 letnik pa res lahko se vprasa sterse ce kdo lahko pride. Pil pa ko se delajo pizdarije so pa starsi pa vzgoja krivi .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close