Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Slaba založenost Mercator

Slaba založenost Mercator

Povejte mi prosim, kako pogosto polnijo police v Mercatorju.

So nekateri izdelki, ki jih kupujem. A smo velika družina, zato kupim več kosov. Če bi bilo možno, bi kupila vsaj tedensko zalogo, še raje več.

Npr.ceadi imamo activio navadnw jogurte. V ponedelhek so imeli 1 pakiranje, v torek 0, sredo 0. Če imam srečo dobim 1 pakiranjw, z veselhem pa bi kupila tudi 6 pakiranj, a nikoli nimajo. Enako je z enimi drugimi jogurti.  Ali bi i.ela 10 ekoloških 0,5 l jogurtov..ni šans! 3, 4 največ.

Enako je z neko pojačo, pakirano v 0,5 l plastenkah.

Kupila bi nekaj vezov, a vezov nikoli nimajo.

Sem že ugotovila, čw sem tam vsak dan, polnijo 1krat na teden. Takrat je 10, mogoče 12 plastenk in konec. Ni variante, da bi lahmo spet kupila naslednji dan.

Enako je z nekaterimi drugimi izdelki. Ni možnosti, da bi kupils vsaj nekajdnevno zalogo. O tedenski lahko sanjam.

Ker mi je ta Mercator res blizu, bi bilo fino, če bi robo imeli.

Tako pa hodim vsak dan tja, a nimajo. Večje nakupe potem naredim v Sparu.

Ni pa to Hipermarket.

Ampk, da ne moreš kupiti vsaj 4ih enakih izdelkov? Ali morda 5 ali 6?

Svetujem ti, da si naročiš v njihovi spletni trgovini. Jaz redno tam naročam in dobim skoraj vedno vse, kar naročim in še do vrat mi dostavijo.

Odgovor na objavo uporabnika
Zalqganje polic mercator, 20.01.2022 ob 01:41

Povejte mi prosim, kako pogosto polnijo police v Mercatorju.

So nekateri izdelki, ki jih kupujem. A smo velika družina, zato kupim več kosov. Če bi bilo možno, bi kupila vsaj tedensko zalogo, še raje več.

Npr.ceadi imamo activio navadnw jogurte. V ponedelhek so imeli 1 pakiranje, v torek 0, sredo 0. Če imam srečo dobim 1 pakiranjw, z veselhem pa bi kupila tudi 6 pakiranj, a nikoli nimajo. Enako je z enimi drugimi jogurti.  Ali bi i.ela 10 ekoloških 0,5 l jogurtov..ni šans! 3, 4 največ.

Enako je z neko pojačo, pakirano v 0,5 l plastenkah.

Kupila bi nekaj vezov, a vezov nikoli nimajo.

Sem že ugotovila, čw sem tam vsak dan, polnijo 1krat na teden. Takrat je 10, mogoče 12 plastenk in konec. Ni variante, da bi lahmo spet kupila naslednji dan.

Enako je z nekaterimi drugimi izdelki. Ni možnosti, da bi kupils vsaj nekajdnevno zalogo. O tedenski lahko sanjam.

Ker mi je ta Mercator res blizu, bi bilo fino, če bi robo imeli.

Tako pa hodim vsak dan tja, a nimajo. Večje nakupe potem naredim v Sparu.

Ni pa to Hipermarket.

Ampk, da ne moreš kupiti vsaj 4ih enakih izdelkov? Ali morda 5 ali 6?

Res je ,da zalog nimajo.Sam naročim šefinji ali trgovki,kaj bi rad in mi naročijoin tako dobim naslednji dan ali dva.

Avtorice, v manjših trgovinah pač ni večje založenosti z izdelki. V hipermarketih je vsega polno, vsaj moje izkušnje so take.

Drugače pa je najbrž možno, da se dogovoriš s poslovodjo trgovine, če lahko prav zate naroči kaj več določenih izdelkov in jih na dogovorjeni dan prideš iskat.

Jaz588, 20.01.2022 ob 02:28

Svetujem ti, da si naročiš v njihovi spletni trgovini. Jaz redno tam naročam in dobim skoraj vedno vse, kar naročim in še do vrat mi dostavijo.

Jaz imam same slabe izkušnje z njihovo spletno trgovino. Od tega, kar naročim, kup stvari ne dobavijo, ker “ni na zalogi”, npr. korenje. Ne me basat, se mi še ni zgodilo, da v trgovini ne bi videla korenja, nekomu se ga samo ni dalo spakirat ali pa je ugotovil, da ga je pozabil, in se mu ni dalo nazaj. To se redno dogaja.

Drugo je pa zamujanje. Enkrat samkrat se ni zgodilo, da bi dostavljalec prišel v izbranem časovnem terminu, vedno neki izgovori. Verjamem pa, da niso sami krivi, enostavno imajo zelo slabo organiziran sistem dostave.

Para Bellum, 20.01.2022 ob 04:44

Avtorice, v manjših trgovinah pač ni večje založenosti z izdelki. V hipermarketih je vsega polno, vsaj moje izkušnje so take.

Drugače pa je najbrž možno, da se dogovoriš s poslovodjo trgovine, če lahko prav zate naroči kaj več določenih izdelkov in jih na dogovorjeni dan prideš iskat.

Stvar je taka da prihaja  manj robe. Od tistega kar pride, se najprej da v velike šoping centre. Kar ostane se pošlje v manjše. Manjša ko je trgovina daljši so dobavni roki in manjša količina.

Tako ni samo v Mercatorju, je tudi pri ostalih trgovcih. In še slabše bo. Da ne omenjam da bodo cene občutno zrasle. Moj nasvet je da čimprej spremeni nakupovalne navade. Presodi kaj res potrebujete ( nakup štek pijače v pol litrski embalaži je čisto preseravanje), naredi seznam in se enkrat tedensko oz.na 10 dni zapelji v večjo trgovino.

hehe2020, 20.01.2022 ob 05:50

Jaz imam same slabe izkušnje z njihovo spletno trgovino. Od tega, kar naročim, kup stvari ne dobavijo, ker “ni na zalogi”, npr. korenje. Ne me basat, se mi še ni zgodilo, da v trgovini ne bi videla korenja, nekomu se ga samo ni dalo spakirat ali pa je ugotovil, da ga je pozabil, in se mu ni dalo nazaj. To se redno dogaja.

Drugo je pa zamujanje. Enkrat samkrat se ni zgodilo, da bi dostavljalec prišel v izbranem časovnem terminu, vedno neki izgovori. Verjamem pa, da niso sami krivi, enostavno imajo zelo slabo organiziran sistem dostave.

Zanimivo, da imaš toliko slabih izkušenj z dostavo. Jaz pri njih naročam že najbrž 10 let, pa še nisem imela slabe izkušnje. Včasih res kakšne stvari ni bilo dostavljene, ampak to je bilo leta nazaj. Zdaj me pokličejo in me o tem vnaprej obvestijo in se zmenimo za nadomestni izdelek ali pa nič in kupim v kakšni drugi trgovini sama. Sadje, zelenjava vedno lepa, nič gnila. Dostavljalci vedno maksimalno prijazni, dostavljeno vedno v dogovorjenem času. Če je imel čas že pred dogovorjenim terminom, je poklical in vprašal, če lahko pride prej. Škatle prinese v stanovanje. Zdaj imajo še škatle tako posrečene z napisom “Naj bo za MJAV MJAV” in naša mačka je vsakič znova navdušena nad novo pridobitvijo. 😀 Skratka brez enega problema. Edino kar me moti je, da ne moreš vnovčiti 25% kuponček v spletni trgovini. Skratka priporočam. 🙂

Neprijavljena, 20.01.2022 ob 08:01

Stvar je taka da prihaja  manj robe. Od tistega kar pride, se najprej da v velike šoping centre. Kar ostane se pošlje v manjše. Manjša ko je trgovina daljši so dobavni roki in manjša količina.

Tako ni samo v Mercatorju, je tudi pri ostalih trgovcih. In še slabše bo. Da ne omenjam da bodo cene občutno zrasle. Moj nasvet je da čimprej spremeni nakupovalne navade. Presodi kaj res potrebujete ( nakup štek pijače v pol litrski embalaži je čisto preseravanje), naredi seznam in se enkrat tedensko oz.na 10 dni zapelji v večjo trgovino.

Ni robe. To postaja trend. Ni dovolj šoferjev. Vsi v verigi hočejo večje plače, če jih ne dobijo, ne delajo ali dajo odpoved. Vse to draži življenje do neznosnega. V nekaj letih svet ne bo več enak. Ljudje ki bogatijo brez dela, so influencerji, ki vlečejo v ta lijak, v katerega bomo prej kot slej pocepali. Prijateljica preko luže mi pravi, da so pri njih police v trgovinah polprazne, enako nečak iz Anglije. Zdaj je čas za zaloge, kdor ima prostor.

Hvala za odgovore.

Ja, verjetno je res to globalna težava. Dejstvo je, da tudi v Intersoaru, tudi v hipermaketu M že kar nekaj časa nor. Nisem mogla kupiti toliko izdelkov, kot sem želela. Npr.  vsaj 10 enakih jogurtov. Ali 3, 4 pakete čevapov, pleskavic, enakih.

Določenih izdelkov sploh ni.

Ali da bi seveda v kakem hipermarketu kupila 8 vezov pijače, to pa sploh več ne pričakujem.

Še otrokom težko najdem npr. športne copate za tek ali kako posebnost.

Ni številk. Izbire pa sploh ni. Ok. Je splet, ampak pri otrocih radi probamo.

Založenost z zelenjavo je slaba. Ne vedno, a se zgodi.

Očitno se bo treba navaditi na okrnjeno ponudbo.

V trgovini naročim in čez dva dni dobim.

Kaj pa vem, naš lokalni Mercator ima glede na svojo velikost (majhnost, pravzaprav) neverjetno širok asortiman izdelkov. Je pa res, da zato ne morejo imet 10 enakih jogurtov v hladilniku, ker ni prostora. Da bi jim česa prav manjkalo, še nisem opazila.

V večje nabave pa hodim v hipermarkete, tam pa sploh ni težav. Sicer res še nikoli nisem poskusila kupit 8 vezov pijače, ampak najbrž bi mi jih iz skladišča prinesli, če bi hotela.

V manjšem kraju imamo dve M trgovini. Eno manjšo in eno malo večjo v sklopu nakupovalnega centra. V manjši praktično ni nobene ponudbe. Res samo osnovne stvari ( trgovina ni tako zelo majhna), v večji pa malenkost več. Zakaj je tako, ne vem. Večkrat se zapeljem v prvi večji kraj in dobim veliko več. Trgovina ni nič večja od naše ta-velike. Torej se dobavlja v večje kraje bolj raznoliko robo?

10 enakih jogurtov….saj to se mi zdi minimum. Če be v družini 5 članov, je to za 2 dni ali max 3. Pri nas mož jogurtov ne je, zato pa otroci tudi po 2 na dan in 10 jogurtov je res za max 2 dni.

Niti ne morem kupiti za cel teden, ker v trgovinah ni zalog. Zato po sveže stvari hodim vsak dan. Nič ne koristi, če imam čistil za vsaj pol leta zaloge in enako dolgoobstojne hrane.

Če svežega ne morem kupiti niti za teden. Pa bi lahko za 10,  14 dni. Ker v hladilniku stvari počakajo.

Vedno vec bo tega, zlasti z robo iz tujine. Robe ni zaradi Covid ukrepov.

kupuj v trgovinah Spar, Lidl in Hofer. Tam imajo vse na zaloge. Mercator je pa res ena beda.

ni druge, 21.01.2022 ob 15:39

kupuj v trgovinah Spar, Lidl in Hofer. Tam imajo vse na zaloge. Mercator je pa res ena beda.

Veliko kupujem tam ( mi je na poti). Sem zadovoljna.

Ne vem, o čem govorite. Ravno iz Mercatorja – vsega dovolj, polne police. Ni Intermarket, ni vaški, neka vmesna varianta. Mož nabavil 15 jogurtov svoje znamke, veliko “lokalnega”.

čisto odvisno, kje. pojdi v spar in hofer v centru. boš morala potem še kam drugam, če boš želela kaj v lonec dat.

Anonimno 1123, 21.01.2022 ob 17:48

čisto odvisno, kje. pojdi v spar in hofer v centru. boš morala potem še kam drugam, če boš želela kaj v lonec dat.

Ne vem, o katerem centru govoriš. Na periferiji je vsega dovolj. V mestih ljudje že kopičijo hrano? Ker ni nobenega razloga za pomanjkanje. Razen da trgovine mogoče manj naročajo zaradi slabšega obiska. Mi sigurno kupujemo manj, kot smo, oziroma skušamo čim več kupovati neposredno. Odkar imajo kmetije svoje trgovine, se večjim trgovcem gotovo pozna. Mogoče manjše manj naročajo.

Se popolnoma strinjam s tabo, zato sem pri Mercatorju nehala naročati. Zdaj naročam Špar in vedno pridejo v tistem terminu, ki ga označim in zelo, zelo redko se zgodi, da česa ni. In še prijazni so.

ghofćs, 22.01.2022 ob 09:20

Ne vem, o katerem centru govoriš. Na periferiji je vsega dovolj. V mestih ljudje že kopičijo hrano? Ker ni nobenega razloga za pomanjkanje. Razen da trgovine mogoče manj naročajo zaradi slabšega obiska. Mi sigurno kupujemo manj, kot smo, oziroma skušamo čim več kupovati neposredno. Odkar imajo kmetije svoje trgovine, se večjim trgovcem gotovo pozna. Mogoče manjše manj naročajo.

center lj. dobesedno te prisilijo, da greš v večje nakupovalne centre. mogoče je pa to namen?

Zakaj pa moraš kupovati 8 vezov pollitrskih plastenk? Veš koliko smeti je to za tiste pol litra pijače, po možnosti je to kaka cukrana voda? A ta pijača ne obstaja v večjem pakiranju, oz. zakaj sploh kupujete toliko pijače? Pijte vodo iz pipe, pa ne bo teh problemov.

Jahno, 22.01.2022 ob 12:30

Zakaj pa moraš kupovati 8 vezov pollitrskih plastenk? Veš koliko smeti je to za tiste pol litra pijače, po možnosti je to kaka cukrana voda? A ta pijača ne obstaja v večjem pakiranju, oz. zakaj sploh kupujete toliko pijače? Pijte vodo iz pipe, pa ne bo teh problemov.

Tudi mi kupujemo pijačo v 0,5 l plastenkah. Ker je to praktično za vzeti s sabo. V šolo, službo, na trening.

Dalo bi se drugače, če bi bilo treba.

Od lokalne trgovine tudi jaz ne pričakujem 8 vezov pijače. Sem vesela, če najdem 6 plastenk.

Sicer hodimo v večje trgovske centre v večje nakupe.

Sem pa opazila, da nekaterih izdelkov ni.

Npr. paradižnikovo mezgo kupujem v Spinu. 0,5 litrskih sploh ni. Samo litrske. Niti ne vedo, če dobijo in kdaj, manjša pakiranja.

Tudi v večjih trgovinah nekaterih izdelkov preprosto ni.

Da ne govorim o tehniki.

Nakupovalka, 23.01.2022 ob 16:01

Tudi mi kupujemo pijačo v 0,5 l plastenkah. Ker je to praktično za vzeti s sabo. V šolo, službo, na trening.

Dalo bi se drugače, če bi bilo treba.

Od lokalne trgovine tudi jaz ne pričakujem 8 vezov pijače. Sem vesela, če najdem 6 plastenk.

Sicer hodimo v večje trgovske centre v večje nakupe.

Sem pa opazila, da nekaterih izdelkov ni.

Npr. paradižnikovo mezgo kupujem v Spinu. 0,5 litrskih sploh ni. Samo litrske. Niti ne vedo, če dobijo in kdaj, manjša pakiranja.

Tudi v večjih trgovinah nekaterih izdelkov preprosto ni.

Da ne govorim o tehniki.

A za bidon še nisi slišala? Vsakič, ko vržeš stran eno prazno plastenko pomisli na delfina, ki se davi z njo. Upam, da se ti zatakne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close