Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Slaba izkušnja pri zobozdravnici

Slaba izkušnja pri zobozdravnici

Odgovor na objavo uporabnika
rok-1, 24.12.2021 ob 10:15

hahaha haha, 24.12.2021 ob 06:36

rok-1, 22.12.2021 ob 10:13

hahaha haha, 22.12.2021 ob 06:19

rok-1, 22.12.2021 ob 00:43

Študentka735, 21.12.2021 ob 21:50

rok-1, 21.12.2021 ob 14:42

In v čemu točno je problem? Če prav razumem so bila to dejstva – in tu ni kaj?

Ko te bodo na stara leta previjali in komentirali tvoj smrdljiv pridelek, se spomni na ta, svoj komentar.

??

Sem že bil na tem kar omenjaš – in?

Smrad je smrad, moj, tvoj, mojih staršev ali pa otrok. Kri, izločki, plini, itd so samo del biologije in vsi jih imamo in tudi produciramo kar naprej. Enostavno dejstvo, ne pa vrednostna sodba.

Daj ne bluzi. Ko si star in nemočen, pa še nepokreten po vrhu, da te morajo drugi previjat, potem pa ti ena nadobudna koza reče: Ojoj, Franc, pa kako smrdite, no. To je nemogoče previjat, tako zaudarja. – svoji kolegici pa, misleč, da si tudi naglušen in ne le nepokreten- Madona, a ta ne more malo manjkrat srat, to gnusobo previjat je res kriza. – me prav zanima, če bi o tem še vedno komentiral, da gre za gola dejstva in del biologije.

Nehaj bluzit in jamrat. Sem napisal, da sem bil na tem – ne sicer od starosti, pač pa drugače. Lahko ločiš kaj je dejstvo in kaj mnenje… in se sprijazniš s tem – ali pa kar naprej jamraš o tem kako so drugi grozni.

Torej… kaj bo? Še jamranja?

Torej ko si bil na tem, da so te previjali drugi in vohali tvoj smrad, a so tarnali zraven, kako smrdiš in da je neznosno tebe previjat?? Da ali ne?  Pa kaj da ješ, da tako zaudarjaš. Itd. itd. So se zgražali nad teboj, gnusnim smrdljivcem ali ne? In če ja, ti je šlo skozi eno uho not in skozi drugo ven ali se te je dotaknilo? In če si vse lepo požrl in se nisi niti malo užalil, je to morda zato, ker nisi bil star in obnemogel in ker si vedel, da se boš iz tega stanja kmalu izkopal- za razliko od starčka, ki ve, da je to to dokler ne umre. In ki bi s tem, ko bi se zmrdovali nad njim, izgubil še zadnji delček dostojanstva, ki se ga je oklepal.

Ali si bedak in ne razumeš empatije ali pa si čustveno mrtev, pa ti ne seže v betico.

Če pa se niso nad teboj zmrdovali in niso dajali neprimernih opazk, potem pa ne vem, kaj se oglašaš. Ker nisi “bil na tem”. Bo šlo?

Torej… ni bilo previjanja, niti tarnanja, samo par pripomb nekoč, ko sem bil delno tudi sam kriv. Podobno kot pri avtorici – tako da… je čisto relevantno.

Vse tisto o starčkih lahko kar lepo sama s sabo debatiraš, ker tule sploh ni podobno. Pri njih je res veliko bolj problem in kompleksno in si tega ni za privoščiti. A tu naj bi šlo za študentko…

Gre samo za to, da ste nekateri kar naprej užaljeni za nič – oz. brezveze. Ali se vidiš čisto preveč perfektno in si prepričana da tvoji produkti pa ne morejo smrdeti ali pa ne znaš razumeti dejstev in ima zate vse neko vrednostno sodbo?

Bo šlo? Bo šlo razumeti, da nikjer ne trdim da je prijetno in navdušujoče – samo to, da je mogoče DEJSTVO, ki nima smisla zameriti, če ga nekdo dokaj nevtralno opazi?

Ni vrednostno nevtralna pripomba, če opravljaš za hrbtom nekoga! Če bi ji v obraz rekla, da je pomembno za ustno higieno, da ne pride do neprijetnih vonjav, taka in taka higiena, je to eno. In tu bi dal čisto prav tej zobarki, da se jo pouči, kako in kaj. Tu bi tudi avtorica imela možnost povedati, da je njena higiena recimo zelo dobra, da si zobe ščetka in nitka in redno hodi na odstranjevanje zob. kamna, da pa je očitno nekaj drugega narobe pri njej itd.

Nekaj čisto drugega pa je, če slišiš za svojim hrbtom, kako pomočnica reče zobarki, mojbog, kako je tej smrdelo iz ust, džizs krajst!!! Če je ona slišala v čakalnici, je lahko še kdo. TO NI PROFESIONALNO IN SE TAKO NE DELA! Česa tu ne razumeš? Čisto človeško je, da ti ni prav taka obravnava, ker je neprofesionalna! Pa je čisto vseeno, če se užališ ali pa ne. Tega si pač nekdo, ki ima delo s strankami, ne sme privoščiti. In v tem je ves point. Ne pa v tem, ali avtorica zaradi tega travmira ali ne.

rok-1, 24.12.2021 ob 10:57

Sicer pa… whatever..

Punci sem skušal samo povedati, da nima smisla travmirati zaradi nečesa, kar je zelo mogoče bilo samo vrednostno nevtralna pripomba. Kdor je razumel… je.

opazka da smrdiš, še nikoli ni bila vrednostno nevtralna. ne glede na to, koliko mentalne gimnastike izvajaš odzadaj.

za osebno higieno , je pač treba skrbeti ….. v nasprotnem je komentar pač upravičen in temelji na dejstvih …. če so pa problemi zaradi česa drugega (slaba prehrana , uživanje drog ?? )  , pa je potreben obisk zdravnika , da se težave odpravijo …..

Glej ce je smrdelo je smrdelo, 21.12.2021 ob 14:24

Ti pa si bolj redno in natancno cisti zobe. Pa ne zdaj, da to zeloooo natancno pocnes in so drugi packi. Zakaj te resnica boli?

Kamen je posledica nemarnega ciscenja. Samo toliko. Da o vnetih dlesnih ne bi….

Ni čisto res, ti si lahko nagnjen bolj ali manj k nastajanju zobnega kamna,  kar je najbolj odvisno od naše sline, od njene kvalitete, kislosti, moči. Slina s prebavnimi sokovi razgrajuje in razkraja  delce hrane, zna ubijati bakterije in druge produkte od hrane, ki ostajajo med zobmi in za dlesnimi, kamor niti zobna ščetka ne doseže. Pomaga pa tudi jesti jabolka.

Žal pa ljudje na antidepresivih in antipsihotikov, ki zmanjšujejo sekrecijo vseh prebavnih sokov, zaradi suhih ust že v nekaj mesecih ali letih dobijo črno zobovje in imajo same probleme.

Jebemo, zdaj takoj si grem oprat zobe hahaha Čisto ste me  to temo  razkurili!

čekdisout, 24.12.2021 ob 11:14

opazka da smrdiš, še nikoli ni bila vrednostno nevtralna. ne glede na to, koliko mentalne gimnastike izvajaš odzadaj.

No… mogoče se bom zdaj začel sekirati in zganjati dramo tudi pri domačih – kjer smo potrebovali leta in leta, da smo se naučili direktno povedati… Do zdaj sem mislil, da je vrednostno nevtralno. Pa tole leti samo na to, da NIKDAR ni… Včasih pač je.

Včasih slišim… smrdi… karkoli že. Včasih se po treningu ne zavohaš takoj, ostali pač. Ali pa kaj takega poješ in zaudarja iz želodca, ust. Ko si tako povemo, se pač reče Hvala in greš kaj ukreniti glede problema.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close