SLAB TV SIGNAL
Se opravičujem, ni ravno računalniška tema, pa vendar bi mogoče kdo znal svetovati: Rabim nasvet; imam kabelsko tv in zelo slabo sliko. Imamo 2 tv aparata in na obeh je slika slaba. Do prvega je kabel dolg cca 8,do drugega pa cca 16 m. Težava se je pričela, ko sem potegnil tadaljši kabel. Stiki so vredu in nikjer ni kratkega stika. Kupil sem razdelilec in ni bilo nič bolje. Najboljša slika je še bila, ko sem spletel ovojne žice in jih fiksiral z objemko, sredinski žici pa spojil z navadno klemo. (še vedno ne vredu ampak boljša slika) Slika je boljša tudi, kadar je priklopljen le en aparat. V Baumaxu sem videl neki ojačevalec tv signala, ki je hkrati razdelilec (cena je cca 20.000 sit). Mi lahko kdo svetuje kaj naj naredim? Naj kupim ta ojačevalec ali… Kabel za ca tv se konča pri naši hiši- ne gre naprej, priklopljeni smo na ca tv Pobrežje- MB.
Žal o kabelskih sistemih nimam blage veze, priporočam pa včlanitev v forum na strani:
http://www.elektro-n.com
pa ti bodo fantje znali pomagati; mogoče pa je že takšna težava pojasnjena v njihovem forumu.
LP in srečno
No jaz imam kabelsko in sem iz CE in je razdeljivna omarica za par blokov oddaljena od mojega TV kar nekaj metrov in imam tudi dva TV in slika je za otenek slabša na UHF signalih. Kaj je narobe? Kod prvo bi lahko bilo slab ojačevalnik na samem razdeljivni omarici. Ker pr meni so 1x to menjali, ker pač z večanjem uporabnikov se slabša signl in so morali dodati ojačevalnik.
Prvo bi ti svetoval, da pokličeš ponudnika kabelske. Ker če že plačuješ kabelsko pol moraš imeti kabelsko sliko, ne pa sliko navadne antene.
Forum je zaprt za komentiranje.