Skype in Mobitel
Pozdravljeni,
Ta teden odhajam v tujino (Rusijo) in me zanima po kašni tarifi obračunava Skype za klice na mobitel V tujino in ali hkrati tudi mobitel pri tem meni zaračuna stroške?? V ang. je verjetno vse obrazloženo, vendar je ne razumem najbolje.
Tarifa iz Skypa na mobitel v sloveiiji = € 0.275 incl. vat.
Hvala za odgovor!
za slo so cene naslednje:
Slovenia € 0.052 € 0.060
Slovenia – Mobile € 0.239 € 0.275
Najprej moraš pa sama vedeti, kaj točno bi sploh rada – če sem malce radoveden.
Napiši nekaj kot:
– grem v rusijo
– preko skypa bi rada klicala navadne in gsm številke v sloveniji,
– rada bi še:…………………………………………………
pa bodo odgovori malce bolj pravilni.
sicer pa imaš cene:
http://www.skype.com/intl/en/prices/callrates/#allRatesTab
veš kako se napolni račun ? (z karticami)
živjo,
verjetno me niste razumeli,
družina in prijatelji me bodo iz skypa v Sloveniji (preko računalnika) klicali na moj mobitel (GSM) v Rusijo. Ali je enaka cena kot ste navedli zgoraj (Slovenia – Mobile € 0.239 € 0.275) čeprav se bom nahajala v Rusiji? ali se tam avtomatično povežem v rusko omrežje( russia-mobile € 0.055 oz. € 0.063) in ali mi bo mobitel pri tem tudi zaračunal stroške klica- čeprav me drugi kličejo preko skypa iz slovenije?
Upam da sem sedaj bolj jasna:)
verjetno me niste razumeli,
— razumel že razumel, vprašanje pa je bilo, če si tako napisala 🙂
družina in prijatelji me bodo iz skypa v Sloveniji (preko računalnika) klicali na moj mobitel (GSM) v Rusijo.
— ali boš imela rusko gsm številko, ali slovensko
– če bo ruska gsm številka, potem je to OK
– če bo slovenska gsm številka, potem je to čisto brez veze, ker
tebi mobitel/ruski roaming partner zaračunava dohodne klice
Ali je enaka cena kot ste navedli zgoraj (Slovenia – Mobile € 0.239 € 0.275) čeprav se bom nahajala v Rusiji? ali se tam avtomatično povežem v rusko omrežje( russia-mobile € 0.055 oz. € 0.063) in ali mi bo mobitel pri tem tudi zaračunal stroške klica- čeprav me drugi kličejo preko skypa iz slovenije?
Upam da sem sedaj bolj jasna:)
— hja malce bolj jasna, če te prav razumem bo situacija naslednja:
– greš v rusijo z svojim gsm aparatom, ter z Mobitelovo tel. številko (041 in podobno), v rusiji ti bo telefon avtomatsko preklopil na rusko gsm omrežje
– želiš da te domači pokličejo na tvoj gsm aparat?? je tako, ali ne ??
– če je tako, potem je to brez veze, ker boš (skoraj) celoten strošek klica nosila ti, ker boš v rusiji z slovensko gsm številko in je vseeno
ali te domači pokličejo kar iz svojih gsm aparatov, saj je cena ista (ok oni plačajo znesek do slovenske meje – vse ostalo pa bremeni tebe)
Pa raje poglej malce drugače ??
Ali boš imela s sabo prenosni računalnik + skype
– ali imaš v hotelu wifi (brezžično) omrežje – mogoče še brezplačno, potem ti je to najcenejša varianta
– kaj pa sms-i – je najcenejša oblika komunikacije ??
ps. na netu – se tikamo
lp
– greš v rusijo z svojim gsm aparatom, ter z Mobitelovo tel. številko (041 in podobno), v rusiji ti bo telefon avtomatsko preklopil na rusko gsm omrežje
– želiš da te domači pokličejo na tvoj gsm aparat?? je tako, ali ne ??
no super, se razumemo ja 🙂 jaz imam naročniško razmerje pri mobitelu (031…) in Po tvojem odgovoru vidim da se klici iz skypa na to številko sploh ne splačajo, če se nahajam v tujini (v rusiji).. Lap topa nimam, tako da mislim da bo najcenejša varianta komunikacije prek sms-a. nevem sicer kašna bo tarifa tam, ampak vseen mislim da bo ceneje kot klicanje.
nastanitev bo pri gostiteljski družini, tako da verjetno tudi stacionarnega računalnika ne bo. dostop do interenta bo v kakšnih kafičih, tako da bom potem jaz iz skypa klicala domov 🙂
hvala za pomoč, upam da boš tudi ti max užival na počitnicah 🙂
LP, Nina
Za ceno impulzov, ter sms-ov pa pokliči na 041 700 700, pa povej še
v katero mesto v Rusijo odhajaš in ti bodo povedali katere operaterje
imajo na voljo, ter kakšne so cene za:
– dohodne klice
– odhodne klice
– dohodne sms-e
– odhodne sms-e
pa lepo se imej tam gori..
ps. sem se pa ravno vrnil iz Egipta – cena cca. 3.70 € pogovor 🙂
no ja je bilo vsaj 42 – 44 st., voda pa cca 29 st, pivo pa manj 🙂
ufff Egipt more bit pa zelo lep, vroč za znort..še dobr da obstaja pir 🙂 jaz pa letim na 15 stopinj v sankt-petersburg.. jej, mal nenavaden dopustič..
Drugače pa zdaj ko si doma, pocukej kšn wiskey oz. šnops, da pomori vse tuje zajedavce. Ko sem iz Tunizije prišla domov, sem fasala prebavni virus in sem bla boga še ene 14 dni :S beda ampak tko je.. me je izučilo 🙂
poletje je šele na začetku, tako da, ti sam potuj 🙂
Lp,Nina
vsaka čast, si eden redkih potem s tako močnim organizmom. A drugače veliko potuješ?
bom upoštevala tvoj nasvet 🙂 sicer me baletne predstave ne zanimajo najbolj, ampak vseen se splača it pogledat..šolo mam pa obvezno kar bom mogla narest.. A ti drugače si že bil v Rusiji oz. v tem mestu? bi bila zelo vesela kakršnihkoli informacij in komentarjev 🙂
p.s. vem da tu ni najbolj primeren način komunikacije zato lahko pišeš na mail..
Spoštovani!
Kje dobim telefonsko številko za vkločitev SKYPA NA MOJ RAČUNALNIK ZA SLOVENIJO.
Odgovor mi posredujete:
Lep pozdrav! 23.1.2013
Forum je zaprt za komentiranje.