Skutno-jabolčni zavitek
Za nadev vzami cca 500 g skute, jo premešaj, kar z vilicami, dodaj 3 rumenjake in sneg beljakov, ter sladkor po okusu. Lahko dodaš tudi še kislo ali sladko smetano morda tudi rozine.
Testo razgrni, premaži z skutnim nadevom, posuj z rozinami in naribanimi jabolki (3-5 jabolk ali po okusu) lahko tudi malo posuješ s cimetom in zaviješ. Zavitek preloži v pekač (na peki papir ali na malo namaščen pekač) boljši bo, če ga še po vrhu malo namažeš z smetano (kislo ali sladko) in spečeš.
jaz delam podobno kot O-O, samo da v skuto ne dajem ne jajc ne beljaka, ampak samo kislo smetano in pa, če je skuta domača, malce limonine lupinice. (kupljena skuta je že tako ali tako kisla!)
jabolka kakor je napisala O-O: naribaš in sladkaš.
potem pa: najprej razmažeš skuto, čez jabolka, vse skupaj rahlo posuješ s cimetom in po želji vržeš še par rozin.
aja, po želji lahko še pred skuto po testu potreseš zmlete lešnike ali orehe. malo, ravno toliko, da malo popijejo odvečno vlago (nekateri sicer posujejo drobtine, jaz ne) in pa malo okusa dajo, pride zelo dobro.
dober tek! 🙂
Oba recepta sta v redu, ni kaj dodati. Z jajci in snegom pride vse skupaj (razumljivo) bolj rahlo.
Čudi pa me, da nisi nič dobila z iskalcem. Mogoče malo drugače? Vsekakor vpiši jabolčni zavitek / skutni zavitek / štrudelj / štrudel / zavitek … Tukaj in na Kulinariki je veliko na to temo. Za tvojo peko ne bo nič bistveno novega od zgornjih dveh receptov, je pa dosti variacij, razlag, kako in zakaj katera dela drugače…
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.