Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika skutni kolač

skutni kolač

Želela bi recept, kako se naredi skutni kolač. Kupila sem že Dr. Oetkerjevo škatlo, ampak rada bi pecivo spekla sama, brez instant pomoči. Kaj in katere sestavine se dajo v skuto, na kaj moraš biti pozoren pri peki.
Hvala.

helena

Preden ti Stane odgovori, da dodaj zdravilno sol, ki te odreši vseh tegob… 😉

Jaz sem včasih delala skutino pito po naslednjem receptu (ne vem, če imaš v mislih krhko testo, torej pito, ali biskvitno. Kakorkoli, če ne drugo, najdeš recept za kremo, testo pa uporabi poljubno:

LP, Staša

Stasa mas kaksno idejo s cim bi nadomestil maslo oz margarino?

Ma skos treba to sranje notri dodajat. Si mogoce v USA kej takega vidla pa bom se probal js tle gor kej najdet podobnega.

Lp Oliver

Ne najbolj… mogoče z MCT oljem… Jaz bom probala s skuto – tako bi testo ohranilo vlažnnost, maščobe pa ne bi bilo – čeprav ne vem, koliko bi bilo to še podobno testu za pito… Enkrat sem že delala testo za pito s skuto (recept je na Maxximumu), pa je izpadlo kar OK.

Kot sem že rekla, sedaj ne morem kaj dosti eksperimentirat s pecivi, saj moj dragi trenutno nič ne je (kar ni po njegovem planu), tako da potem vedno vse ostane meni… 😉

Sicer pa moram nabaviti mini model za torto (polovični) – potem bo lažje 🙂

LP, Staša

Jaz sem pa tole ze dostikrat spekla, z jabolki ali brez. Kar dobro izpade. Samo pazi, ker v receptu manjkajo jajca (glej pripombe na koncu strani):

Se mi kr smilis. Pa njemu nc luste ne delas ? Js umiram ko dijetiram pa drugi okol mene jejo sladoled in podobno .. sploh zdej k sm na low carb ze 3ji teden. Komi cakam na carb load!

Lp Oliver

Oliver, to je sele MUCENJE: moj se MUCI zredit se za kake 5 kil, jest pa se borim z ene 3mi se dol .. … prav TRUDI se jest …. jest mu pecem, kuham, pa probam bit nasmejana poleg in ne jest … hehehe

Nyah

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close