Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika skutne palačinke

skutne palačinke

Dobro jutro!
Prosim Vas za kakšen recept za dobre skutne palačinke. Hvala.

S skuto premazane palačinke naložiš v jena skledo ali pekač , preliješ z kislo smetano v katero si vmešala 1 jajce in malo soli. Daš v pečico, da se lepo zapeče.

Jaz jih naredim takole (so kar kalorične zato poredko, ampak takrat-mnjam).
Palačinke spečem tako, da dam vedno polovico radenske, polovico mleka, moko, dva jajca (za približno liter), vanili sladkor – take so čisto rahle!!!
Nadev: Skuta, rozine (ki jih prej namočimo v rumu, sladkor, malo cimeta, jajce, lahko malo kisle smetane – premešaš, nadevaš, palačinke zložiš potem v pomaščen pekač in preliješ z sladko smetano, spečeš!

Pa dober tek Lala

Za nadev najprej z mixerjem mešam rumenjak in sladkor ( da naraste in postane zelo svetlo rumeno in penasto), dodam limonio lupinico, skuto in na koncu ROČNO vmešam sneg beljakov. So zelo rahle!!

Q10,hej!

Zadela si glavico na zebljico! Lep soncen dan Babi

Q10,

lahko napišeš še točne sestavine?

LP

Težko, ker že tako dolgo kuham da delam precej stvari ” od oka”, pa bom poskusila.

Na 1/2 kg skute 2-3 jajca odvisno od velikosti, sladkor pa res po okusu, mi n maramo sladkih. Poskusi najprej s 15 dag, če pa ti bo potem, ko bo masa že narejena premalo, lahko dodaš po potrebi v maso (ampak pred beljaki).

Za polivko : samo rumenjak ( beljak lahko porabiš za maso, ne bo odveč), kisla smetana in sladkor v prahu ( spet po okusu).

Veliko uspeha,

LP

Hvala za recept… a prav vidim – ni nobene moke? Jaz sem skutine palačinke že delala, ampak sem v maso vmešala zmlete ovsene kosmiče…

Mi še lahko poveš, kako izgleda taka masa? Zdi se mi precej kompaktna… sploh si ne predstavljam, da lahko takšno maso “vliješ” v ponev oz. da so palačinke tanke (če so)?

LP

Staša,

Za palačinke naredim testo samo iz pol mleka/pol vode in moke, ter ščepca soli. Testo mora stati vsaj 1/2 ure, da se napne in dobi primerno gostoto.Pečem zelo tanke.

Z maso namažem palačinke kar na debelo, če imaš zelo suho skuto lahko dodaš malo kisle smetane, pa mislim, da ne bo potrebno. Rumenjak in sladkor, pa še sneg, skuto precej “razredčijo”.
Torej, tanke palačinke, na debelo namazane !

Tale recept izgleda res njam njam. A lahko poveš še na koliko stopinj in koliko časa pečeš.

Helena

Helena

ene 20 minut na 180 do 200 stopinj
lala

Q10,

oprosti za pozen odgovor, nisem imela dostopa do neta…

Ne vem od kod meni ideja, da je testo brez moke 🙂 Enkrat sem videla recept za skutin praženec, kjer je bilo napisano le nekaj žlic moke na kar veliko količino skute pa me je očitno zavedlo… no, sedaj je zadeva jasna :))

LP

Js jih nardim kr v mixer zmečem nekaj rumenjakov, 250 g skute in ovsenih kosmičev, miksam potem dodam malo mleka z malo maščobe da dobim gostoto potem pa primešam še sneg. Js vse po občutku delam in mi jih pol nastane toliko da jih tri dni ne pojem ;).

Lp Oliver

Jaz delam navadne s skuto in gratinirane.
Pri obeh dam v nadev skuto, kislo smetano in sladko smetano, pa sladkor in cimet. S tem napolnim palačinke. To so navadne.
Gratinirane potem zložiš v pekač in še popečeš, še prej pa jih povrh namažem s kislo smetano, v katero zmešam jajce.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close