Skutna torta s čokolado
Tole je tako njami, da bi želela recept deliti z vami. Upam, da bo še komu všeč. Torej:
Skutna torta s čokolado
200 g After eight ploščic naložiš na pladenj in postaviš za eno uro v zamrzovalnik. Nato jih narežeš na cca 1 cm velike kvadratke (ne me prašat zakaj je treba zmrzniti, po moje zaradi lažjega rezanja…).
300 g zmletih Petite beure piškotov
100g raztopljenega masla
zmešaš in daš v tortni model, katerega prej “oblečeš” s peki papirjem.
500 g skute zmešaš z malo mleka in dodaš:
4 jajca,
3 žlice gustina,
2 vanilijeva sladkorja,
120 g sladkorja.
Vse dobro zmešaj in dodaj čokoladne koščke. Nadevaj na piškotno podlago in peci na 175°C cca 60 minut. Meni je najbolj všeč če je hladno pecivo.
Verjetno bi se čokolado lahko nadomestilo tudi s sadjem. Naslednjič bodo notri romale višnje, ki čakajo v zamrzovalniku.
Lep pozdrav,
Damjana
Damjana,
Tole se tako slastno bere …. pa vendar me bega nekaj stvari:
– ali After eight ploščice zmešaš skupaj s piškoti in maslom,
– ali pa je After eight mišljen kot čokoladni koščki, ki jih dodaš na koncu in še
– kako te čokoladne koščke daš v maso: jih zmešaš z mešalnikom ali na koncu lepo porazdeliš po vrhu???
Hvala, da si tole dobroto delila z nami!
Pozdrav
Stela
Stela, After Eight so mišljeni čokoladni koščki, ki jih vmešaš v skutino maso, ne bi pa jaz tega delala z mešalcem, ker se zna spackati. Lepo kuhalnico v roko in vmešaj 😉
Mene pa zanima le, če bom kakšno veliko škodo naredila, če bo Gustin zamenjala z navadno belo moko? Gustina nimam 🙁
Bo za poskusiti. Ampak ne še danes in ne jutri, ker sem razočarana, ker mi od Babi pitulice niso uspele 🙁 Mislim, da bo kriva skuta, ki je tukaj ni ta prave, pa morda tudi testo ni bilo pravo, ali pa je bilo preveč nadeva, ali pa…, ali pa….
Daša, midve imava pa zelo podoben okus, vsaj kar se čokolade in skute tiče 🙂
Pozdravček vsem!
Vladka
Nikar bit’ žalostna Babi, nikar. Se zgodi, vse mi pa tudi ne more uspeti, saj je tortica dovolj dobra, čeprav me tudi malo moti, ker sem kupila nov pekač, pa ni pravi material, sem bila na prejšnjega navajena…
S skuto sem imela pa res smolo. Sem se končno navadila ene skute, če se temu svežemu siru tako lahko reče, saj ni nič kislo, pa je zdaj štirinajst dni niso imeli (sem hotela zadevo preizkusiti že prej za domače), potem sem kupila pa eno drugo (premokro) in danes kot nalašč sem videla skuto, ki sem jo iskala. Jaz pa sem imela takrat že vse pripravljeno.
Saj se bom še kdaj spravila k delu, ampak bom naredila večino sladkih, saj so moji bolj za sladko, slane so bolj všeč meni. Sem pa po predlogu dodala na prekajeni teletini (svinjine ni) popražen por, res dobro.
Še enkrat pozdravček in lahko noč! (pri nas smo dve uri naprej)
Vladka
Jutro punce.
Takole je kot pravi Vladka – koščke čokolade (lahko jih čisto komot tudi nalomiš, Babi) čisto na koncu lepo z žlico vmešaš v skutno maso (se pa ne spacajo, ker so zamrzneni). Koscki ostanejo v bistvu celi in se potopijo bolj kot ne na dno, ker so očitno težji od skute. Še tole – ker je teh after eightov kar precej bi mogoče komu bolj ustrezala manjša količina – pride kar močan okus po mentolu. Zakaj se peče skoraj eno uro pa pojma nimam. Imam še nek drug recept za skutno torto kjer se tudi peče uro???
Babi, če ti je všeč grenka čokolada (meni je naprimer Lindtova 70% zakon) po moje čisto komot after eighte zamenjaš s to školado. Vidiš, to bi tudi bilo za probat.
Upam da je zdaj dilema rešena, Sunny če še kaj ni jasno kar vprašaj.
Vladka glede Gustina pa tudi ne vem za zamenjavo z moko, mogoče bo izkušena kuharica Babi vedela povedati. Sem dobila idejo da bi ti en paket Gustina kar poslali v daljne kraje, pa verjetno ni dobra ideja, glede na še živ spomin na afero “antraks” :)). Lep dan želim vsem.
LP
Damjana
Hvala, Damjana za prijaznost, a to verjetno res ne bo dobra ideja. Jaz sem s seboj nesla nekaj pudingov, zapakiranih, pa me je bilo strah, da bodo kaj komplicirali. Ne vem, kako je pa s pošiljanjem po pošti. Jaz še Čokolina ne upam naročiti, da bi mi ga poslali, prazni pa se nam zadnja vreča 🙁
Ura je pri nas že 10, zunaj pa že skoraj 30 stopinj. Kako prijetno, čeprav že komaj čakamo tudi prve kaplje dežja. Po letnih povprečjih naj bi nas prvič poškropilo že v oktobru, a letos s tem ni bilo nič.
Praznujemo pa danes pri nas 4. rojstni dan, da se malo pohvalim.
Pozdravček vsem!
Vladka
Vladka, pri nas je že zjutraj rahlo rosilo, pa pihalo, s pomočjo bujne domišljije je celo po snegu zadišalo :)). Nič vam ne zavidam teh stopinj ob tako zgodnji uri, res je čuden ta naš svet…
Verjamem da bi ti domači poslali vse, kar bi ti srce poželelo, pa vem kako je s temi stvarmi – imamo žlahto v Ameriki, pa se vsakič, ko nese kakšno flašo dobrega vina nazaj v ZDA trese, ali ji bodo zaplenili tisto stekleničko viška ki jo ima sabo ali ne – zares brezveze. S pošiljanjem stvari pa se sploh ne ubadamo več.
Želim vam eno lepo praznovanje, slavljencu (slavljenki? ne obvladam zaporedja tvojih štirih nadebudnežev :)) ) pa vsenajboljše!!!
LP
Damjana
Hej vsem po vrsti iz se vedno soncnega Kopra!!
Ja,tista Lindt cokolada je super!! Jo poznam.
Skutino torto,ki sem jo napisala,tudi pecemo eno uro.
Vladka,jaz sem rada nesla v Anglijo kaksen kos res dobrega mesa.Nikoli nisem pomislila,da bo kaj narobe.No,odkar smmo tudi mi imeli nore krave,je to finish!! Zdaj vsak,ki pride in odide nese solato,radic,motovilec…
skratka samo zeleno.Vnuk,ki najveckrat potuje, ima ze naroceno in cakajo potem radic za vecerjo.
Gustin zamenjas s krompirjevim skrobom ali z malo moke.Saj nasa
Crema pasticciera ima malo navadne bele moke.Sicer jaz uspem narediti dobro,kompaktno kremo vedno samo z jajci in sladkorjem nad paro.
Se paziti moram,da ne rata pretrda.
Vse naj naj za rojstni dan!! Babi z obale
Sonce rumeno, jaz sem tole pecivo že kar nekajkrat naredila. A le prvič po tem receptu. Potem sem si ga prilagodila. Namesto piškotne mase za podlago raje spečem tanek čokoladni biskvit in ga malo napojim. Tista piškotna masa se mi je lomila, skratka pecivo ni bilo tako, da bi ga jedel z roko.
Glede pečenja pa mislim, da se pravi okus razvije šele naslednji dan, ko je res dobro ohlajeno. Koščki after-eight čokolade (jaz moram pazit, da jih ne pojem preveč že med rezanjem) se lepo stopijo in nastane tak božanski okus.
Babi, tudi jaz sem jih poskušala nalomit, pa mi ni šlo. Res je, da so zmrznjeni, a jih toplota rok takoj otaja, potem pa pacarija nastaja namesto koščkov.
Tole pecivo vam res priporočam, mislim, da še tako zahteven sladokusec ne bo razočaran.
Lep s kapljicami ovenčan dan vsem
deka
Draga Damjana, Vladka in vse ostale,
Ker se je sonce pri nas na Gorenjskem skrilo, ste mi ga naslikale ve s svojimi odgovori.
Tale anktraks jo je pa res zagodel, kajne?
Tebe Vladka veliko berem in vedno upam, da nimate preveč domotožja. Čeprav pravijo, da je pravi dom tam, kjer so vsi tisti, ki jih imaš najraje, pa vseeno…. Hvala za tvoj odgovor. In seveda hvala tudi Damjani.
Stvari so jasne, samo še tako kot Babi počakamo obiske in veselo na delo……
Da si malo sposodim Predina: Naj vam nasmeh nariše ustnice!!!!
Pozrave
Stela
Deka, tole je suuuuuper ideja s pecivom, še posebej čokoladnim :)) (le zakaj jaz nikoli ne dobim takih idej?!?!). Res je tole torto težko jesti z roko, podlaga se drobi. Jaz sem jo kar narezala na kočke, pa na krožnik, pa vilčko v roke.
Se pa 101% strinjam s tem, da je boljša drugi dan, pa direkt iz hladilnika.
Mislim da je to edini recpet, katerega sem naredila od vseh tistih receptov, ki jih objavljajo v Anji.
Lp
Damjana
Damjana, Babi, Stela, vsem skupaj hvala za pozdrave in lepe želje. Urša, to za gustin me je pa zanimalo, ker je v skuti in, da se ne bi preveč čutilo moke. Sicer sem jaz tudi v Slo. zelo malo uporabljala gustin in ponavadi v biskvite, kjer je bil del moke in del gustina, dala kar samo moko. Pozdrav vsem skupaj, zdaj pa moram kuhat.
Naj vas pogreje naših 33 stopinj 🙂
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.