Skutino testo
Hvala za pomoč. Tokrat se mi je prikazala stran z iskanimi rezultati, toda tokrat pošteno pretiravate z nasvetom, da je iskalnik čudežna paličica za vse recepte.
Nisem prvič na forumu in predno sem napisala vprašanje sem preiskala zgodovino foruma.
V preteklosti je bilo zelo malo govora o skutinem testu za pite, zato sem napisala vprašanje. Upala sem, da bom dobila kakšen bolj izčrpen in koristen odgovor.
Med povezavami je zelo veliko raznih nadevov s skuto: nadevi za pite, torte, zavitke ….
Veliko je receptov za skutino testo za svaljke, cmoke, žličnike – skratka za testo, ki se kuha.
Še najbližji je recept za kvašeno skutino testo, ki se uporablja za slane palčke oziroma rogljičke. Pri tem testu je omenjeno, da je bil uporabljen tudi za pito.
Še najbolj obetaven prispevek je spodnji od Zale:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=39267&t=39237#reply_39267
Kar poglejte si ga in vam bo takoj jasno, da je to še en nasvet v smislu “uporabi iskalnik” !!??
Nadaljevala sem iskanje s predlagano magično skupino besed “skutino krhko testo” in zopet sem našla recepte za žepke iz skutinega testa, kjer Zala omenja, da je v testu maslo zamenja s skuto in da je navedeno testo uporabila za pito.
Res, nadvse hvala za nasvete!!! Ali naj še kaj napišem?
Ljubljančanka,
ne se jezit. Se mi zdi, da zadnje dni vreme zelo slabo vpliva na vse nas, smo nekaj tečne in jezljive – prav po domače zoprne 😉
Verjamem, da veš, da so vse punce/gospe htele samo pomagat, ker smo res zadnje tedne imeli kar nekaj takih vprašanj, na katera je ‘iskalnik’ našel prave odgovore. Mogoče res včasih prehitro odreagiramo, se trudimo preveč prehitro 😉
No, nazaj k temi. Sem malo pobrskala še po drugih iskalnikih in nisem res našla nobenega konkretnega recepta. Jaz bi kar uporabila namesto dela masla in moge skuto, da dobiš konsistenco testa, ki se ga da razvaljati (torej kot za žepke recimo). In bi naredila poskusno pito, pa je 😉 saj dosti narobe ne more iti, kaj meniš?
Sama večkrat kar poskusim, predvsem nadomeščam enostavne OHje in povečujem delež beljakovin v zadevah, pa se včasih posreči, včasih pa je kakšna zadeva tudi .. . ma ravno stran še nismo metali, je pa res, da kje napišem, da pač alternative ne grejo 😉
Pa še malo dobre volje poleg pošiljam (čeprav je res, da sem danes edino zato še nasmejana, KER JE PETEK!)
Neži
Ljubljančanka,
verjetno link ne bo aktiven, ga pa lahko sama najdeš zgoraj pri temi “slive” (dala ga je Zala), gre pa za recept za slivovo pito, kjer pod mnenji lahko najdeš tudi recept za skutno testo (od Tjas, ki ima v glavnem zelo dobre recepte-vsaj zame). Upam, da bo to to.
Forum je zaprt za komentiranje.