skutini njoki
Ostala mi je ena skuta .. tista merkatorjeva, mislim da polkilska … odločila sem se, da naredim njoke. In ker zadnje čase vse kar naredim ne izpade ravno dobro, bi vas vprašala za nasvet, kako narediti skutine njoke …
Sama bi se lotila tako, da bi skuto+jajce+margarina + moka zmešala v testo, in naredila njoke.
Kolegice mi zraven sedaj mešajo še krompir … in mi ni več jasno kaj je prav in kaj ne. Le ne bi rada, da se njoki razpustijo v župco ;-))
Prosim za nasvet!
Hvala!
Maruša
P.S. Moj inovativni štrudel, ki naj bi bil lepo okrogel, smo zadnjič drzali s celega pekača dol … 😀
Iz poklilske skute lahko zelo hitro naredis tudi skutine cmoke. Zmesas skuto, malo sladkorja in soli, moko, jajce, zdrob in drobtinice in nato skuhas. ce imas obcutek, da bodo razpadli med kuhanjem, dodaj vec moke. Meni so se zadnjic malo razkuhali, zdaj pa sem dala vec moke in so bili zelo v redu. Zabelis pa z drobtinicami.
Eni jih jedo posladkane, jaz pa jih jem kar s tunino. Imam malo cuden okus. 🙂
Če hočeš točne recepte, smo jih tako enkrat napisali tukaj na forumu.
14 dag ostre moke
25 dag skute
4 dag masla
1 rumenjak
malo soli
Lahko iz dvojnih količin, iz ostanka svaljke, lahko tudi zamrzneš.
Varianta z zdrobom:
20 dag pšeničnega zdroba
½ kg skute
5 dag margarine/masla
2 jajci
ščep soli
Več kot je masla, bolj sočni in mehki bodo. Vse skupaj dobro premešaš in daš v hladilnik za približno 1 uro. Nato oblikuješ cmoke, polnjene ali ne.
Pri večini receptov sicer piše “moka po potrebi”, ker je težko določiti mokroto skute. Meni pridejo ali pretrdi (se skuhajo v kompakten cmok) ali prerahli. Morala bi več vaditi, pa jih moji doma tako ali tako preveč ne obrajtajo, tako da žal… Ampak zgornji recepti so preizkušeni tudi od drugih forumovk.
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.