Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika skutine ledene (jagodne) kocke

skutine ledene (jagodne) kocke

Danes sem spet! naredila skutine ledene kocke, pecivo ena A!
Med skutin nadev sem tokrat eksperimentalno dala narezane sveže jagode.
Bilo je krasno! Tako, da sem sklenila, da bom prihodnjič poskusno dala še kakšno sadje npr. marelice, mogoče češnje? Vsekakor mora biti sadje, ki ni kiselkasto. – Za poskusit je, ne?
LP

Hojla Mitka!

Ali te lahko prosim za recept. Sem zdajle že vse preiskala z iskanikom pa nisem nič našla na temo skuta in jagode.

Hvala že v naprej in lepo nedeljo ti želim Mihaela!

Pozdravljena!

nani nam je že pred dvema letoma zaupala ta krasen recept in ti ga posredujem:

SKUTINE LEDENE KOCKE

250 zmletih albert keksov
200 g margarine
grobo zmleti lešniki ali orehi (to lahko dodaš, če želiš) približno 10 dag.
Kekse zmelješ (lahko tudi kakšne druge) dodaš margarino in orehe ali mandeljne. Pride zelo gosta zmes, da se ne boš ustrašila. Poravnaš po pekaču, velikosti približno 21 x 40 cm (testo porazdeliš z žlico, roko..) in pečeš 10 minut pri 170 stopinj C.
Ko se stvarca peče narediš KREMO in sicer:

1. KREMA

0,5 kg skute, najboljša je pasirana
4 rumenjaki
10-15 dag sladkorja
2 žlici soka sveže pomaranče
2 žlici soka sveže limone
sneg 4 beljakov

Danes pa sem vmes v to 1. kremo dala tudi narezane jagode.

Fino zmešaš skuto, sladkor, rumenjake, sok pomaranče in limone in na koncu zmesi dodaš še sneg. To kremo vliješ na pečeno podlago in pečeš naprej in sicer 30 minut na 170 stopinj. Ko mine 30 minut vzameš pekač iz pečice in na to pečeno kremo vliješ še eno kremo in sicer:

2. KREMA

3 kisle smetane (male)
4 vanili sladkorje (lahko tudi več odvisno od okusa)

in spet pečeš še približno 10 minut na 150-160 stopinj. Krema ne sme porumeneti, mora pa biti čvrsta.

Potem počakaš, da se pecivo ohladi, pekač pokriješ z alu folijo in ga pustiš v hladilniku. (nani je tu napisala – “zjutraj pa navali narode!”-:)))

Zelo, zelo dobro pecivo, sploh za tiste, ki obožujejo skuto. Je zelo osvežujoče in še lepo izgleda. Rjava plast keksov, rumena plast kreme in še bela plast.
Razen jagod je to originalni recept ampak se jagode res pašejo.
Recept izgleda na prvi pogled kompliciran pa sploh ni! Gre kar hitro od rok.

Tudi jaz ti želim lepo, sončno nedeljo!

Lep pozdrav!

2 ŽLICI POMARANČNEGA SOKA
2 ŽLICI LIMONINEGA SOKA

Hojla Mitka!

Ta recept pa poznam vendar pod imenom trikrat pečeno pecivo.
Hvala, ker si se potrudila in ga napisala.

LP Mihaela!

Mitka prosim če mi poveš ,v kako velikem pekaču pečeš?
lp geri

Mitka, hvala za idejo:) To bo ” pomladna varianta”. Mene te kocke malo spominjajo na sicilijanske cassate, zaradi skute in spodnje piskotne plasti.

Jaz dam rada polnozrnate piskote in se potem hrustljavost se bolj cuti.

Mihaela, v galvnem nam iskanje ne da zazeljenega recepta, ker pozabimo premakniti tisti 90 dni za dve leti ali vec nazaj:)

Lep vecer Babi

Draga geri, nani je sicer priporočila pekač 21×40, vendar je moj pekač 31×22 in so kocke ravno prav visoke.
Prav lep pozdrav!

Babi lep dober večer!

Tudi tebi hvala za idejo o polnozrnatih piškotih. Prvič, ko bom kocke spet naredila bodo iz takih piškotov. Vidiš to mi ni prišlo na misel! Mora biti res dobro; jaz imam vse kar “hrusta” najraje-:))
Lep pozdrav!

Mitka, kam das:

2 ŽLICI POMARANČNEGA SOKA
2 ŽLICI LIMONINEGA SOKA ???

Hvala in lep dan!

Hej!

Omenjeni sok das v prvo ( skutino) kremo. Lp

Nataša, v prvo kremo; v moj recept se je na koncu pomotoma prikradlo še enkrat tisto: 2 ŽLICI.., sem šele naknadno opazila, vendar nisem mislila, da je lahko moteče. Pa je bilo! Oprosti! Torej: v prvo kremo!
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close