skutina tortica – Staša, na pomoč
Zdravo biba,
s čokoladnimi še nisem probala, saj ne maram kombinacije skuta – čokolada. Je pa to seveda stvar okusa. Meni k skuti paše vanilija, vso možno sadje, čokolada pa nikakor 🙂 Poznam pa ljudi, ki si v skuto dajejo kakav…
En preprost nasvet – proteine enostavno izpusti pa bo tudi šlo. Mogoče lahko malenkost povečaš količino kosmičev.
LP, Stašab
Staša hvala za odgovor.
Škoda, da imam vanilijeve samo jajčne proteine (uporabljam za mešanico proteinov), ki pa seveda ne pridejo v poštev, ker imajo preveč OH.
Bom probala kar brez. Kmalu imam namreč rojstni dan, tako da bom za tiste, ki ne pazijo na količine OH, B… naredila marelično čokoladno torto (saj več, kulinarična Slovenija), za sebe in ostale, ki pa pazijo na OH pa tole skutino tortico.
Še enkrat hvala. Tudi meni čokolada in skuta ne gresta preveč skupaj.
LP
Biba
Barb, izvoli:
Torta je noro dobra, upoštevaj pa mnenje Staše (spodaj pod receptom med mnenji) in torto dvakrat prereži, vsak oblat navlaži s sokom iz mareličnega kompota, namaži z mareličnim džemom in narezanimi marelicami. Sicer pa vse kot v receptu.
Meni je to najboljša torta, kar sem jo kdaj koli jedla. Isto trdijo moji prijatelji in doma sorodniki, ki me kar naprej sprašujejo, kdaj jo bom spet naredila…
LP
Biba
Biba, mislim, da bi ti skutna tortica skoraj morala uspeti. Poročaj 🙂
Barb – če še nisi probala sacher torte iz kulinarike, potem ne veš, kaj zamujaš :)) Kot je rekla že Biba, to je ena izmed najboljših tort. Pa še zelo malo časa porabiš za pripravo. Še boljša je, če jo narediš kar en dan prej.
LP, Staša
Imam Weider Pure Egg+Milk proteine (65g B, 35g OH, 0,9g M). Uporabljam pa jih izključno za mešanje proteinov (saj veš, kazein, soja, jajčni, whey protini – imam pa vse čokoladne, oziroma kakavine).
Resno razmišljam, da bom kupila še ene vanilijeve Maxxximum Whey, da jih bom imela samo za sladice – tudi meni se skuta in čokoladni proteini malo čudno sliši.
Glede na to, da imam rojstni dan šele 12.4. imam dovolj časa, da nabavim še vanilijeve.
LP
Biba
Istega razloga kot tvoja “boljša polovica” hočem imeti v tortici proteine tudi jaz. Tako je zadeva bolj uravnotežena, ker bo kos tortice pri meni tretiran kot obrok in ne sladica. Zato toliko vstrajam na proteinih, verjamem pa da se da čisto lepo narediti tudi brez, če ne paziš na OH (ampak potem si je pa že boljše privoščiti čokoladno tortico :))
LP
Biba
Forum je zaprt za komentiranje.