Skutina torta
Zdravo!
Se en prispevek na temo skute. Sledi original recept in moji popravki. Original je iz ene od zenskih revij (Lisa ali nekaj takega):
250 g Margarine penasto umešate in dodate
4 jajca
20 dkg sladkorja
1 vanilij sladkor
naribano lupinico IN sok 1 limone
Posebej pripravite 125 g pšeničnega zdroba + 1 vanilijev puding + pecilni prašek in to vse skupaj vmešate v zgornjo zmes
Na koncu dodate še 1 kg skute in po želji 2 pesti rozin.
Pečete 1 uro na 180 °C.
Moja, malo bolj zdrava varianta:
– samo malo več kot pol margarine (naslednjic probam samo s pol)
– samo 10 dkg sladkorja
– namesto vanilijevega pudinga beljakovinski prašek (jaz imam Amino Pro 90, seveda okus vanilije)
– seveda pusta skuta
Zadeva je zelo dobra, osvezilna, ta moja varianta je nekoliko pusta.
Naslednjic bom poskusila zdrob nadomestiti vsaj do pol z beljakovinami.
Pa dober tek in vesela bom komentarjev.
LP
Nyah
Dodajam se eno varianto,ki je iz moje stare k.knjige.Podobno tvoji torti.Primerjaj sestavine.
1 kg skute,4 jajca,12 dag margarine ali masla,1/4 sladkorja,zavitek vanilina,lim.lupinica,sok ene limone, 6 zlic zdroba,10dag rozin,zavitek p.praska
Mascobo in sladkor penasto umesamo.Dodamo skuto,ki smo jo prej pretlacili in rahlo umesali z rumenjaki.Zmesi primesamo se zdrob, v.sladkor,ociscene rozine,limonin sok,lupinico,pecilni prasek in nazadnje narahlo se trd sneg beljakov.Vse skupaj damo v dobro pomascen model in pecemo 1 uro .Torta je zelo okusna in hitro narejena. Tako pise in je res.Veckrat naredila.Dodajte se svoje izkusnje. Vcasih dam nasekljan pehtran namesto rozin.
Takoj spodaj je Fizolova torta Nikoli naredila,,jedla pa ze na Stajerskem.Nihce ni uganil,da je fizolova.
3 rumenjaki,23dag sladkorja,25dag kuhanega prtlacenega fizola,6dag enotne moke,1 in 1/4 pecilnega praska,sneg iz treh beljakov,15dag marmelade
Rumenjake in sladkor umesamo,pridenemo temu se vse drugo,na koncu sneg .
Pecemo v pomascenem modlu za torte.Peceno in ohlajeno torto
namazemo z dobro marmelado.Torto lahko naredimo tudi tako,da vzamemo namesto moke zmlete orehe ali lesnike. Kdo ima pogum za podvig?Porocajte.
Lep vecer babi
Forum je zaprt za komentiranje.