Skuta!
Zelo rada imam skuto in zanima, če je že kdo izmed vas pokušal skuto narediti sam doma? Naši znance na kmetih delajo zelo dobro skuto, ki jo včasih jem, ampak so precej oddaljeni od nas, da bi jih vprašala, ko to gre. Vem, da je potrebno dati sirilo v mleko, ampak točnega recepta nimam.
Hvala v naprej
Irena
Tukaj na Svedskem se ne dobi prave slovenske skute, pa jo jaz dostikrat naredim kar sama in sicer brez sirila 🙂 Zelo preprosto:
v 1l mleka dam 1 navaden jogurt, zmesam, zavrem, da se zacne sir locevat od tekocine, malo pokuham, nato pa precedim skozi cedilo, cez katerega sem polozila gazo in pustim, da se ohladi.
Koliko je skuta pusta, je odvisno od tega, kaksno mleko/jogurt vzamem. Jaz ne maram prevec mastne, zato vzamem ponavadi kar 1.6% mleko in navaden 3% jogurt.
Forum je zaprt za komentiranje.