Najdi forum

Skuta

Ker vsak teden od tašče dobim domačo skuto,mi je že zmanjkalo idej kaj še narediti iz skute.Ali mi lahko pomagate s kakšnimi recepti?
Ponavadi naredim sirove palačinke.sirove štruklje,burek sirov,in to je vse.

Meni je zelo vsec liptaver ali liptavski sir.Preprosto za narediti.Potem vedno delam rizev narastek s skuto,skutine zlicnike,slivove cmoke(namesto krompirja je skuta).
Vsi ti recepti so v kuh.knjigi. Pa se bi se kaj naslo.Malo pobrskaj tudi po Kulinariki.
Sem ti dala kaksno idejo?Aha,tudi skutina torta je krasna.
Lep jutrisnji dan Radovednica

Obilo receptov s skuto obstaja na vsakem potralu in vsaki kuharski knjigi. Jaz pa najraje pripravim kakšen skutin narastek z zdrobom, jabolki …

Zelo enostavno: Pol kile skute, malo (v oslajenem mleku z vanilijo) kuhanega zdroba ali kaše, 3,4 jajca (stepene beljake dodaš nazadnje), sladkor, naribana jabolka, cimet, pest mletih orehov, žlica, dve žlici kisle smetane, kanček masla in vse skupaj premešaš in vliješ v pomaščen pekač. Pečeš na 180-200 st. C kakih 45 min. In to je to. Malo ohladiš narežeš na kose, zraven daš malo dobre marmelade (npr. marelično) in malo stepene smetane.

Dobro, sočno, preprosto in ne preveč kalorično…

Dober tek

Moji doma imajo radi tudi skutno torto

Takaj imas kar nekaj idej:

http://www.slovenskomleko.com/napitki/mrec.html

LP, Marko

Jaz napravim nadev iz skute 1/2 l jo zmesam z 2dcl kisle smetane in sladkorjem in ga dodam jabolcnemu strudlu.

Naredi sirove svaljke.

Kak se pa to naredi?????

HVALA

Receptov za skutine ali sirove svaljke,cmoke imam nic koliko,ker jih veckrat delam. Napisem enega . Sirovi svaljki s parmezanom:
10 dag surovega masla,3 jajca,pol kg skute,10 gr parmezana,20dag drobtin,20 dag moke,se maslo za zabelo.
Maslo penasto umesamo,dodamo jajca drugega za drugim,nato pretlaceno skuto,nastrgan parmezan,drobtine in moko.Testo ugnetemo in denemo pocivat vsaj za pol ure.Nato naredimo iz testa majhne cmoke ali svaljke,ki jih kuhamo v slanem kropu 10 do 12 minut.Kuhane zabelimo s stopljenim maslom.Lahko jih potresemo se s parmezanom.To je odlicna priloga k omakam.

Vcasih namesto drobtin dam zdrob ali namoceno in ozeto staro zemljo.Varijacij je veliko. Brez parmezana so tudi sladka jed potresena s sladkorjem.Sama to delam,ker s krompirjem mi vedno ne uspejo,s skuto pa ni problema.Skuta naj bo bolj suha.Pobrskaj se po kulinariki.Sigurno je nekaj receptov.V moji Kuharici jih imam 7. Bo slo? L p Radovednica

Najprej skuhaš cel kropir. Še vročega olupiš in skupaj z margarino pretlačiš. Seveda ga tudi soliš po okusu.
Pustiš, da se dobro uhladi. Nato dodaš eno jajce, skuto in ostro moko. Moke daš toliko, da se svaljki lahko lepo oblikujejo.
V vročem olju ocvreš. To je vse.

Lahko jih ponudiš kot samostojno jed h katerikoli solati. Ali kot priloga k mesu in omakam.

Dober tek.

Hvala vsem ,ker ste mi veliko pomagali,če pa še najdete kakšen recept se priporočam.Lep pozdrav
Darja

Gorenjski krapi s skuto

3/4 kg ajdove moke, 3-5 jajc, sol, 3/4 kg skute, 3 do 4 žlice zaseke za zabelo

Ajdovo moko poparimo, ko se malo ohladi dodamo 2 jajci, sol in po potrebi belo moko, da lahko pognetemo v testo. Skuto z vilicami zdrobimo jo malo osolimo in ji primešamo 2 do 3 jajca. Z roko jemljemo koščke testa (za eno žlico), testo na dlani razvlečemo, damo v sredo nadev in ob straneh stisnemo, da nastane krap.
Kuhamo jih v slanem kropu 25 do 30 minut. Odcejene zabelimo z zaseko.

Upam, da ti bo všeč, je dobro. Lp

KRALJEVI SKUTNI ŽLIČNIKI
500g skute,50 g masla
150 g pšeničnega zdroba
50 – 70 g rozin.3 jajca
sol,vanili sladkor
Zabela- 60 g masla,60 g drrobtin
rjavi sladkor in cimet po želji.

Sadna solata s skuto
200 g skute
500 g mehkega sadja
125 ml stepene smetane.sladkor
3 ml konjaka.3 ml maraskina
limonin sok,ščepec soli malo mleka
Dobro zrezano in sladkano sadje pokapamo s konjakom in maraskinom.Pretlačeni in z mlekom premešani skuti dodamo še stepeno smetano in vse ostale dodatke.Stepemo v rahlo kremo.
V steklene skodelice izmenično zložimo kremo in sadje.Okrasimo s stepeno smetano,svežim ali kandiranim sadjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close