Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Skupni budget v partnerstvu in zapravljivci

Skupni budget v partnerstvu in zapravljivci

Nakupovalna matematika:

Moški bo plačal 2000 eur za 1000 eur vredno stvar, ki jo potrebuje.
Ženska bo plačala 1000 eur za 2000 eur vredno stvar, ki je ne potrebuje.

ekonomija se ti podre ob dejstvu, da je tvoja mama nastavila oplojevalcu zato, da je kaj toplega dobila v sebe.

ekonomija se ti podre ob dejstvu, da je tvoja mama nastavila oplojevalcu zato, da je kaj toplega dobila v sebe.[/quote]

A prvljico za lahko noč bi? OK

Rdeča Kapica gre skozi gozd in vidi hudobnega Volka, ki se za grmom repenči in napenjater ima velike rdeče oči.
Pa mu reče:”Volk, zakaj pa imaš tako velike oči?”
On jezno odgovori: “Pust me, a ne vidiš, da serem!”

ekonomija se ti podre ob dejstvu, da je tvoja mama nastavila oplojevalcu zato, da je kaj toplega dobila v sebe.[/quote]

Rdeča Kapica gre skozi gozd in vidi hudobnega Volka, ki se za grmom repenči in napenjater ima velike rdeče oči.
On jezno odgovori: “Pust me, a ne vidiš, da serem!”[/quote]

dolžan si mi 10 BitCoinov, ker sem tole tvoje sranje prebral

On jezno odgovori: “Pust me, a ne vidiš, da serem!”[/quote]

dolžan si mi 10 BitCoinov, ker sem tole tvoje sranje prebral[/quote]

A za pivo se nebi dalo zmenit?

Ne bi se piše narazen. Shit no.

Noge se tud lohk dajo narazen. Shit yes!

tistedva, ki ju ti poznaš nis(m)o vsi!! — kere glupe fore[/quote]

Jah no, če je vsem tako samoumevno, zakaj potem nihče ne pove tej gospodični, naj pač zapravlja tako kot ji srce poželi, is svoje ali skupne blagajne, in dokler se tip ne bo začel repenčiti, problema ni. Če ima srečo, se ne bo začel repenčiti in je ta debata brezpredmetna. Ona bo pa lahko vse življenje zapravljala ne samo iz tega, kar ona zasluži, ampak tudi iz tega, kar on zasluži. Vsakemu tipu, ki uživa v tem, ko vidi, kako ti zapravljaš (njegov) denar (ker pri tem uživaš in si srečna), rating in priljubljenost v hipu zraste. Take je smiselno obdržati :D.

Kapiš? Zapravljaj, ne obremenjuj se. Če se bo pojavil problem, boš reševala takrat, ko se bo…

Dokler bo na svetu toliko moskih pripravljenih na razdajanje, bodo po njem hodila tudi razne verzije Pandor.

Samooklicani forumski resnezi o njih seveda le berejo. No, vsaj mislijo si tako. Pa ceprav imajo doma svojo (skromno) verzijo Pandore. 🙂

tistedva, ki ju ti poznaš nis(m)o vsi!! — kere glupe fore[/quote]

Jah no, če je vsem tako samoumevno, zakaj potem nihče ne pove tej gospodični, naj pač zapravlja tako kot ji srce poželi, is svoje ali skupne blagajne, in dokler se tip ne bo začel repenčiti, problema ni. Če ima srečo, se ne bo začel repenčiti in je ta debata brezpredmetna. Ona bo pa lahko vse življenje zapravljala ne samo iz tega, kar ona zasluži, ampak tudi iz tega, kar on zasluži. Vsakemu tipu, ki uživa v tem, ko vidi, kako ti zapravljaš (njegov) denar (ker pri tem uživaš in si srečna), rating in priljubljenost v hipu zraste. Take je smiselno obdržati :D.

Kapiš? Zapravljaj, ne obremenjuj se. Če se bo pojavil problem, boš reševala takrat, ko se bo…[/quote]

To ni res, da je res in celo je napisano!
Možno je, da misliš v roku trajanja zaljubljenosti. Ne vem?

No ja. Kaj pa če rečemo takole? Dokler bo na svetu toliko neresenih pobov, bodo resneži z lahkoto prišli na svoj račun? :)) You like it?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Meni je nadvse zanimivo to, da se na monu kar naprej piše kako denar ni pomemben, kako mora it vse v skupno blagajno, kako se ne gleda koliko da kdo notri in koliko vzame.

V reali pa vidim povsem drugo sliko. Poznam ogromno parov, kjer on zasluži dosti več kot ona. Načeloma bi rekli, da zadeva lepo uspeva. Večji del stroškov pokrije potem on. Ampak pod nos ji meče, da on več denarja prinese k hiši, da ona zapravlja njegov denar. Od ogromno parov, ki jih poznam in vem, da so razlike v plačah velike. Poznam izjmno redke, kjer tisti, ki več zasluži ni psihično nasilen do tistega, ki zasluži manj. Zanimivo pa je, da poznam le dva para, kjer ona dosti več zasluži kot on in ravno v teh dveh parih očitno stvar laufa tako kot je treba, vsaj na ven je videti, da se super razumeta. Pri večini ostalih parov, kjer so razlike v plačah velike, se možje niti v prisotnosti koga drugega ne morejo zadržati, da ni bi kaj poniževalnega zabrusili svoji ženi glede denarja.
Potem pari, kjer je en ostal brez službe. Takih je vse več. Kar naenkrat se začnejo prepiri, kar naenkrat vsi sosedje vemo, da se ne prebavlajta. Da ni mogoče problem v denarju?

Verjetno je. Vprašanje je le kdo prepir začne ali išče, ker ni nujno, da tisti, ki dohodke še ima.

Verjetno je. Vprašanje je le kdo prepir začne ali išče, ker ni nujno, da tisti, ki dohodke še ima.[/quote]

Ni nujno, ampak ponavdi to slišim iz ust tistega, ki ima. Težko je reči kaj imata doma, govorim samo o tistem, kar slišim jaz. Ko slišiš, da mož ženi pred obiski reče, da on nosi denar k hiši…

Verjetno je. Vprašanje je le kdo prepir začne ali išče, ker ni nujno, da tisti, ki dohodke še ima.[/quote]

Ni nujno, ampak ponavdi to slišim iz ust tistega, ki ima. Težko je reči kaj imata doma, govorim samo o tistem, kar slišim jaz. Ko slišiš, da mož ženi pred obiski reče, da on nosi denar k hiši…[/quote]

Problemi se največkrat začnejo ravno tam. Ni pa taka reakcija poštena.

Ja, doma. AMpak, če pa pridejo stvari na dan, da vidimo tudi naključni opazovalci, potem je doma verjetno še dosti huje. Domnevam, da se marsikje doma grdo sporekajo, vendar na ven vseeno kažejo lep obraz.
Vseeno pa opažam, da je denar pogosto problem in razlog spora med partnerjema. Tako, da ne verjamem v vse pravljice tu gor kako to ni težava kako se glede tega pa res ne sme spraševati.
Se mi zdi, da imajo še najmanj sporov tam, kjer oba približno enako zaslužita. In predvsem, da imata podobne varčevalno-nakupovalne navade.
Si ne predstavljam, da ona recimo vso svojo plačo zapravi zase, on pa potem vse ostalo kar je nujno plača.

Saj pa je vzela “ambicioznega” moškega. Nima se kaj pritoževati nad njim.

Saj pa je vzela “ambicioznega” moškega. Nima se kaj pritoževati nad njim.[/quote]

Saj se ne ona, on se pritožuje nad njo.
Pa to ni ambicizozni moški. Ambiciozen ni enako bogatejši. Noben od teh, se mi niti malo ne zdi ambiciozen, ki jih imam v mislih.

Saj pa je vzela “ambicioznega” moškega. Nima se kaj pritoževati nad njim.[/quote]

Pa to ni ambicizozni moški. Ambiciozen ni enako bogatejši. Noben od teh, se mi niti malo ne zdi ambiciozen, ki jih imam v mislih.[/quote]
V večini primerov je enako. Vsaj v teh primerih, ki jih opisuješ, ker je ženska vzela nekega frajerja v glavnem le zato, ker ima denar.
In zato je logično, da takšen tip ne spoštuje drugega, kot denar.
Duhovno revna ženska in duhovno reven moški. “idealen” par.

Robi, motiš se. A zdaj boš rekel, da vse ženske, ki imajo može, ki več zaslužijo kot one, te može le zaradi denarja? Nikakor ne. Eni so že od mladih let skupaj, zelo mladih. Mogoče še iz časov, ko ni bilo takih razlik v plači. Na našem koncu je tako, da moški pretežno bistveno bolje zaslužijo, čeprav so vse prej kot ambiciozni, ampak so povsem navadni delavci, ki imajo mogoče poklicno šolo ali še to ne. Večina še tega nima. Delajo pa v gradbeništvu, energetski industiriji in podobno. Ter bistveno bolje zaslužijo kot njihove žene.
Pa pogosto je tako, da ona ostane na kmetiji, on pa hodi v službo. Misliš, da ga je zato vzela, ker je on nek bogati frajer? Neumnost. Posluša pa vsak dan kako je ona doma (delo na kmetiji zanj ne šteje) on pa gara za denar.
Sta pa res oba duhovno revna.

Veš brezveze je, da kupuješ avto za 30 jurjev in se na polno zakreditiraš in delaš cele dneve, da to odplačaš.
Samo neumno je pa tudi to, da se voziš v razapdajoči škatli, ki vsake par tednov crkne.

Pa opazila sem, da ženske večinoma manj zaslužijo kot moški. To je ena stvar, da ženske najdejo moške, ki več zaslužijo. Ter opažam to, da moškim večinoma ni prav, da ženska več zasluži. Da le redki gredo v razmerje z žensko, ki več zasluži od njih in še bolj redki so, ki jim potem razmerje uspe. Poznam le dva taka primera.

Pa to ni ambicizozni moški. Ambiciozen ni enako bogatejši. Noben od teh, se mi niti malo ne zdi ambiciozen, ki jih imam v mislih.[/quote]
V večini primerov je enako. Vsaj v teh primerih, ki jih opisuješ, ker je ženska vzela nekega frajerja v glavnem le zato, ker ima denar.
In zato je logično, da takšen tip ne spoštuje drugega, kot denar.
Duhovno revna ženska in duhovno reven moški. “idealen” par.[/quote]

Ah, ni glih vedno tko….dostikrat ona naknadno ostane brez službe…ali on začne po poroki
več služiti od nje..
O duhovni revščini pa ni dvoma…čim je denar predmet nadvlade…

Ce sta skupaj 2 egoista potem bo tesko 😉 V nasprotnem primeru pa ne more (NE SME) biti zamer. Kajti ce so: potem je to racunica. Tak odnos pa je le simbioza ki traja dokler traja.

Ne, ne bom tega rekel. 🙂
Navezoval sem se na tvoj primer, kjer moški ponižuje žensko.
Če ženska ni tako pehka in ni vzela nekoga le zaradi denarja, je potem moški ne bo poniževal, pa čeprav bo zaslužil 10x več od nje.

Zato sem napisal, da se tista ženska nima kaj pritoževati, pa čeprav jo ponižuje, saj je to dobila, kar je iskala.
Ženska mora najprej sebe ceniti, ne pa se prodati nekemu plitvemu materialistu.

V (denarni) revščini se šele pokaže, koliko kdo in kaj komu pomeni.
Tisti, ki so skupaj v glavnem le iz materialnih koristi, bodo ob zmanjšanem družinskem proračunu izgubili smisel, da še naprej ohranjajo odnos.
Bistveno je, kaj partnerja povezuje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close