Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Skuhala bi ričet…

Skuhala bi ričet…

…pa me zanima,kaj vse fliknete noter? Fižol in ješprenj sta že namočena…Hvala pupe inu pobčki. 🙂

malo korenčka, pa neki prekajenega ……..

Vodo

Namakam čez noč samo fižol, ješprenja pa ne.

Dam:
– ješprenj
– fižol
– olivno olje
– čebulo
– korenje rdeče + rumeno
– narezan kmečki (dimljen) pršut
– ko je sezona sveže paradižnike, sicer pelate iz konzerve
– česen
– sol, poper

Kuham pomalem in na dolgo.

Jaz podobno, samo brez olivnega olja in paradižnikov, pa dodam še peteršilj. Namesto pršuta dam kakšen kos suhih rebrc ali šinka. Pa najprej ješprenj prevrem in odlijem tisto prvo vodo.

Skupaj s fižolom in ješprenjem kuham celo čebulo, 2 – 3 cele česnove stroke in lovorov list. Po nekem času dodam korenje, še malo kasneje pa krompir, in potem solim. Včasih dam še na kolobarje narezano kranjsko klobaso ali kos prekajenega mesa. Kuhano čebulo in česen poberem ven, pretlačim z vilicami in vrnem v lonec. Dodam še dobro količino sesekljanega peteršilja in popram. Najboljše je, če se skuha zvečer, pusti stati do drugega dne in potem še enkrat temeljito pregreje.

Jaz dam še malo kolerabe in pora (zdaj ko je sezona). Boljši je ja, če stoji čez noč.

ej staraaa ti si pa res faca,ful rada bere tvoje poste,si me že na vse zgodaj nasmejala…kar tako naprej,se mi zdiš res ful pozitivna oseba….pa še svojega staregaaa pozdravi.

uživajta v nevu,verjetno bo lopata “pela” danes a ne…
papa vsem.

Jaz dam lovorov list in prvo vodo, ko ričet zavre odlijem. Na čebuli prepražim zelenjavo ( korenje, koleraba, zelena, česen, por ), vse na drobno nasekljano in malo paradižnikove mezge. Dodam še suha rebrca in fižol in to je to. Ričet 1A ;o))).

LP

V čem je smisel odlivanja prve vode?

Kaj pa vem zakaj, tko sem slišala, nisem se pa nikol poglabljala v to, ali je OK ali ni OK.

na Krasu dodamo obvezno šelen, gomolj

ma to je zato da ti desc ne prdi pod nosom glih

Odlivaš vodo ali ne … prdijo glih tak.

Lahko daš skoraj katerokoli zelenjavo. Jaz dam vedno papriko, ker naredi super okus. Vedno namečem noter par vrst zelenjave in pa seveda nekaj prekajenega.

Se prilimam na ta post! Se tudi večinoma od srca nasmejim! Hvala Staraaa!!!!!

kupi jušno zelenjavo…jo popraži na olju…in to vse zmečeš k ričetu in fižolu, v katerem mora pa biti kakšno prekajeno meso

Ko sem štartala s kuho ričeta,sem ugotovila,da nekaj manjka,da je gosto ko vrag in sem šla preverit,kaj ste mi napisale.In hvala tistmu,da imam tebe…sem vlila vodo in je ričet,njami njami….
Hvala staraaa,kaj bi jaz brez tebe. :*

Aja,še to…vsem ostalim tudi seveda hvala za namige.Ričet dober,skuhala sem ga tolk,da ga bom dala še malo zmrznit,za čas,ko ne bo časa kuhat.Namesto krompirja sem narezala noter malo belega zelja,tist ta sreden del.Prasec je pa tudi not stopil. :))

mmmmmm
pol bo tko svinjski
joj bi prišel na tvojo pojedinoooo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close