Škrtarjenje ali racionalizacija?
S sodelavsi se že dolgo dogovarjamo, da bi organizirali piknik, kjer bi bile povabljene tudi naše družine. se namreč odlično razumemo. Letos smo do tega le prišli, pa imamo očito zelo različne poglede na piknik.
Eni bi imeli žur z mercatorjevim pivom, Lidlovimi čevapi in napolitankami. Drugi bi meso od Marinčka, tatarca,Heineken in domače kupljeno pecivo..
No…glede lokacije smo si edini.
O hoho, hahaha. A kar delavci morate plačat službeni pikinik? 🙂 Včasih v Jugoslaviji je vse služba to plačevala.
Bo bil nakoncu kar piknik z merkatorjevim pivom in lidlovimi čevapčiči.
Za piknike in službene zabave je bil pravi čas v Jugoslaviji. (tam je služba plačala za zabave najbolše kuharje in najela najboljše dvorane v Ljubljani).
Ja včasih je bil luksuz, danes sta pa samo še racionalizacija oziroma škrtarjenje. Dobri časi so že zdavnaj minili. 🙂
Najprej dolocite kvoto denarja. Eden bo komot prispeval npr. 100 €, drugi npr 30. Za en normalen znesek se zmenite. Če se tok super razumete, boste menda tud to znali zdilati.
Najboljš res, vsega po malem. Samo, a boste pol gledali pod roke, a je en res samo Mercatorjeve jedel in pil, drugi pa ‘kaviar? Zmenite se, če boste malo tako malo tako, da vsak po želji vzame, kar mu ustreza. Tadrago ali tapoceni.
Kot ena pravi, ni bilo malokrat, da so ravno tisti, ki sonnos vihali nad ala cenejšimi, so v večini ravno slednji vse pohamsali. Ta drago pa v kotu štrlelo. Le kdo si bo upal tadeago jest ????
Če ne kupuješ ravno najdražje stvari, tko kot pri cunjah ne, ko še mal znamko plačaš, pač nisi škrtuh.
Kaj to resno? Kaj pa samski?
No, jaz sem se, če se je dalo, vedno ognila raznih službenih zabav pa ni bilo familij zraven. Če bi bile familije zraven pa sploh ni šans.
Sem pa že bila na obletnici mature. Ja, je tipično, se pobere nek znesek, potem pa se eni nalivajo kot žolne, drugi pa spijemo kak kozarec soka in to je to. Verajmem, da so oni, ki se nalijo kot žolne zelo zadovoljni.
Aja, drugače pa: nekdo prevzame organizacijo, pove koliko na osebo, nabavi in to je to.
Jaz na take reči vsekakor ne bi šla :).
kokoši, 03.09.2021 ob 15:30
O hoho, hahaha. A kar delavci morate plačat službeni pikinik? 🙂 Včasih v Jugoslaviji je vse služba to plačevala.
Bo bil nakoncu kar piknik z merkatorjevim pivom in lidlovimi čevapčiči.
Za piknike in službene zabave je bil pravi čas v Jugoslaviji. (tam je služba plačala za zabave najbolše kuharje in najela najboljše dvorane v Ljubljani).
Ja včasih je bil luksuz, danes sta pa samo še racionalizacija oziroma škrtarjenje. Dobri časi so že zdavnaj minili. 🙂
To je pa res, zabave in pikniki niso več kar so bili. Zato se jih več ne udeležujem. Raje grem sama v dobro restavracijo.
Forum je zaprt za komentiranje.