Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija skrivanje celega direktorija

skrivanje celega direktorija

V windowsih 2000 prof bi rad bi skril cel direktorij – da direktorij ni viden v raziskovalcu – ne samo vsebina, a da bi bilo mogoče program, ki je v direktoriju še vedno zagnati s pomočjo bljižnice iz namizja ali start menija.
Določil sem uporabniško ime z omejenimi pravicami, ki lahko zažene program, vendar še vedno vidi tudi mapo v raziskovalcu (ne sicer vsebine mape).
Kako torej z skriti direktorij – če se le da brez dodatnih programov, z nastavitvami v windowsih

Hvala za pomoč in lep pozdrav !

Kliknes na datoteko z desno tipko miske in pod attrib obkljukas hidden. Moras pa imeti splosne nastavitve konfigurirane tako da ti ne prikazuje skritih datotek in map.

Upam da je to kar si hotel.

lp

Kliknes na mapo, ki bi jo rad skril.

Vendar lahko potem nekdo v splošnih nastavitvah nastavi prikazovanje skritih map. Ali je mogoče tudi to možnost (vklapljanje/izklapljanje prikazovanja) blokirati za posameznega uporabnika in kako ?

V windows 2000 Server imaš na posamezni mapi pod security še Advanced gumb in potem gumb View/Edit, kjer lahko zelo granularno določaš pravice za skupine uporabnikov – tudi to, ali ima pravico, da vidi mapo ali ne….
Mogoče je to rešitev zate?

Za določanje pravic v w2k moreš prvo imeti NTFS particijo.. Potem, ko pa imaš to pa lahko delaš štalo… Lahko narediš vse z desnim klikom na direktorij.

Glede na to, da 2000 serverja ponavadi nimajo navadni uporabniki na domačih mašincah, lahko delaš še tako veliko štalo, vendar direktorija dejansko ne moreš fizično skriti. Lahko onemogočiš dostop do njega, za skrivalnice pa bo potreben kak dodatni progi.

NAJBOLJŠI PROGRAM ZA TO JE FOLDERGUARD,
SKRIJE DIREKTORIJE
SKRIJE MAPE
DOLOČIŠ DOSTOP NPR.DA SE NE DA BRISATI(NPR. MP3 LAHKO
POSLUŠAJO,BRISATI NE MOREJO
IMAŠ SVOJ PASSWORD….

L.P.

Potem pa ti edn pride z DOS ali Win ME zagonsko disketo in nardi masaker noter…. Seveda, če ima dostop…
Samo mislim, da se navadno skrivajo največ pr0n direktoriji….
NTFS in zadeva je rešena… Pa ne rabiš imet 2003 serverja…

“NTFS in zadeva je rešena…” hmm nevem, provaj si ti recimo zascitit par datotek v NTFS-ju in si jih oglej recimo z partition magicem;)

Ne bo ti sicer delovalo zaganjanje z bližnjico z namizja, ampak včasih se na hitro skrije direktorij tudi tako, da ga 2x zazipaš, obakrat z geslom i nato še spremeniš končnico zip v nekaj žblj žnj. Živ krst ga ne najde.

“Potem pa ti edn pride z DOS ali Win ME zagonsko disketo in nardi masaker noter….”

To naj ne bi bil problem. Zaščitiš Bios z dobrim geslom in pustiš edin BOOT odprt iz C diska. Tako mislim, da ne more noben startati drugače kot Windovse z geslom in pravicami za svoj username. – razen če odmontira diska ali baterijo biosa.

Še vedno pa nisem našel rešitve, kako naj userju skrijem lastnosti bljižnice, ki mora zagnati program v direktoriju z skrito vsebino. ( da se ne vidi na kater program kaže bljižnica )

hja, namesto bližnjice napišeš program za zagon ukaza in ga pretvoriš v izvršilno obliko. Povprečni uporabnik bprograma ne bo uspel razbiti in prebrati.

a mi lahko kdo napiše kje se da kakšen tak programček za skrivanje pa dajanje pod password dobit, kar sem jest gledal je vse shareware pa maš sam 30 dni.
Hvala

Glupo vprašanje. Kako pa spet vrneš skrit direktorij oz. datoteko. Namreč preveč uspešen sem bil pri skrivanju….

Ajej, ajej.. 😉

S katerim programom si čaral?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close