Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style skrepani lasje od “blanša”

skrepani lasje od “blanša”

Pred nekaj meseci sem postala blondinka. Frizerka mi je lase pobelila z blanšem, nato pa še barvo čez. Zdaj vidim, da niso več taki kot so bili – so suhi, zgledajo skrepani in zmatrani.

Za njih skrbim tako kot pred barvanjem: umivanje 2x tedensko – šampon, potem še regenerator.

Imate kakšen nasvet, kako naj lasem pomagam dobiti nazaj lep lesk in videz? Hvala.

Mogoče kakšna maska za lase. Drugače pa škarje. Žal. 🙁 Mojih je tut včerej šlo stran kr nekej…

Jaz sem pred tremi leti iz dolgoletne črnolaske hotela iti na blond. In sem bila eno leto katastrofa v glavo, pa sem se trudila kot zmešana, lasje so bili videti skrepani, suhi, prhutasti, mrtvi. Po dobrem letu so malo prišli k sebi, ampak niso bili senca tega, kot takrat ko sem bila črna. Po skoraj treh letih mi je dopizdilo, sem se konkretno postrigla in pobarvala na rjavo. In zdaj so moji lasje spet vredni naziva lasje.

Meni je moja frizerka rekla, da tega, da bi barvo do nule prala, ne dela, razen na izrecno željo, prej pa pove, da bo to katastrofa. Tko da ne vem, če se da kaj pomagat… mogoče frizerko vprašaj.

--------------------------------------------------------------------------------- Prevajanje: http://www.parisienne.si/ Medved z otoka, zgodba za otroke: http://www.alba2000.si/otro%C5%A1ke-knjige-in-pravljice/96-medved-z-otoka.html

Kaj pa to pomeni, da bi “barvno do nule prala”?

Pojdi do dobrega frizerja, ki se spozna na barve in ve, kaj delat z njimi. Ti proporočam da greš semle: prva dva na seznamu[/url] sta preizkušeno super.
Kolikor ti bo lahko pomagal, ti bo. In ima tudi preparate, ki jih boš imela za nego doma, da bodo lasje bolje zgledali. Jaz sem bila že čisto obupana. Popravil mi je obliko in dal eno zadevo za lase, ki si jo nanašam po pranju in po potrebi tudi na suhe lase. Sem nadsrečna, da sem naletela na ta frizerski salon.
Bila sem obupana, priporočilo sem pa našla prav tukaj na monu, ko ga je ena priporočala. Bi jo kar objela, da je povedala zanj.

Upam, da ti bo pomagal.

en nasvet, bi te prosila, če lahko poveš s katerimi šamponi oz regeneratorji potem doma vzdržuješ stanje lepih las. Tudi sama imam take lase in ko pridem iz salona je o.k., doma pa po enem pranju že groza. Uporabljaš te proizvode, jih kupiš v salonu
http://mavrix-mm.si/index.php?page=shop.browse&category_id=15&option=com_virtuemart&Itemid=35

Naravna nega las z domačimi pripravki
Mere: 1 žlička – 5ml, 1 žlica – 12ml

Potrebujemo:

2 skodelici (0,5l) destilirane vode, 1 žlica ognjiča, 2 čajni žlički rožmarina, 1 žlica kopriv, 2 čajni žlički gabeza, 2 žlici kamilic, 1/2 čajne žličke eteričnega olja sivke, 1 čajna žlička jojobinega olja (izpustimo, če so naši lasje mastni), 1/2 skodelice (0,1l) naravnega, nežnega otroškega šampona

Priprava:

Vodo zavremo in odstavimo z ognja. Dodamo zelišča, pokrijemo in pustimo 30 minut. Precedimo v srednje veliko skledo, dodamo eterična olja in dobro premešamo. Dodamo otroški šampon, ter premešamo. Nalijemo v steklenico in hranimo v hladilniku, da mešanica obdrži svojo svežino. Pred uporabo stekleničko dobro premešamo.

Pripravek je primeren za vse tipe las, uporabljamo pa ga dnevno oz. po potrebi. Čas priprave je približno 45 minut, količina je uporabna za približno 40 nanosov. Posebnost domačega šampona je njegova blagost, zato je primeren tudi za dojenčke in otroke. Lase naredi naredi mehke in sijoče.

Potrebujemo:

eterično olje rožmarina, sivke ali sandalovine

Priprava:

Na dlan kapnemo 5 kapljic eteričnega olja po izbiri ali 2 kapljici vsakega od treh olj. Pomanemo dlani in nežno pogladimo vlažne lase. Če si oblikujemo pričesko, nanesemo pred oblikovanjem.

Olje je primerno za normalne in suhe lase. Posebnost – lase naredi svetleče in jih odišavi.

Če na naših laseh opazimo nadležne, bele kosmičke je najbolje, da se ogibamo ali vsaj zmanjšamo uporabo gelov, lakov, vročega fena, agresivnih šamponov, trajnanja las, barv in naprav za ravnanje las. Te lahko povzročajo luskasto, suho lasišče podobno prhljaju. Kadar gre za pravi prhljaj lasišče srbi in je lahko posledica hormonskega neravnovesja, nezdrave prehrane, stresa ali vnetja. Naslednji recepti so dovolj učinkoviti, da stanje las izboljšate oz. popolnoma odpravite.
Rožmarinov mehčalni preliv

Potrebujemo:

1/2 skodelice rožmarina, 1 čajna žlička boraksa, 4 skodelice destilirane vode

Priprava:

Vodo zavremo in odstavimo z ognja. Dodamo zelišča in boraks, premešamo, pokrijemo in pustimo 2 uri. Precedimo, nalijemo v steklenico in porabimo v roku desetih dni, ali zavržemo. Uporabimo ga kot končni preliv po umivanju s šamponom in balzamom. Preliva ne spiramo. Moramo biti pazljivi, saj nam pripravek lahko obarva svetlejše brisače. Za en preliv uporabimo 1/2 do 1 skodelice.

Pripravek je primeren za vse tipe las, še posebej tiste brez življenja, rahlo prhljajaste.Uporabimo ga lahko dnevno oz. po potrebi. Čas priprave je 2 uri. Količina pripravka zadošča za 4 – 8 prelivov, kar je seveda odvisno od dolžine las.

Posebnost rožmarinovega pripravka je, da lasem daje sijaj in volumen.
Zeliščni pripravek z jabolčnim kisom

Potrebujemo:

2 skodelici (473ml) destilirane vode, 1/2 skodelice (118ml) jabolčnega kisa, 4 žlice rožmarina, 1 žlica kopriv, 10 kapljic eteričnega olja melalevke, muškatne kadulje ali rožmarina

Priprava:

Vodo in kis zavremo in odstavimo z ognja. Dodamo zelišča, pokrijemo in pustimo 2 uri. Precedimo, dodamo eterično olje in nalijemo v steklenico. Pripravka ni potrebno hraniti v hladilniku. Lase umijemo s šamponom in speremo. Če jih ne šamponiramo, jih le zmočimo in nežno ožamemo. Na mokro lasišče nanesemo 3/4 skodelice pripravka in nežno masiramo 2 do 3 minute. Speremo s hladno vodo. Postopek ponavljamo dnevno, dokler srbenje ne poneha.

Zeliščni pripravek z jabolčnim kisom je primeren za vse tipe las, lase s prhljajem, razen za zelo suhe. Njegova posebnost je, da omili srbenje lasišča in pomaga vzpostaviti naravno pH ravnovesje.

Količina zadostuje za 10 nanosov, čas priprave pa je 2 uri. Pripravek lahko uporabljamo dnevno.

Potrebujemo:

Pripravimo tinkturo iz zdravilnih rastlin. Za svetle lase potrebujemo cvetove kamilice, za temne lase žajbelj. Če so lasje suhi dodamo tinkturi rumenjak, če so normalni ali mastni, uporabimo beljak.

Priprava:

Zmes damo na lase in glavo dobro zmasiramo.

Priprava:
200 g sončničnega olja dodamo 75 g svežih naribanih korenin repinca.

Zmes naj stoji 24 ur, nato jo 3 ure pregrevamo na majhnem ognju ob stalnem mešanju, nato jo odcedimo in ožamemo. V lasišče jo vtremo 1 do 2 uri pred umivanjem las.

Pripravek je učinkovit za lesk, rast las, hranjenje korenin in uničuje prhljaj. Hranimo ga v hladilniku ali drugem hladnem prostoru.

Priprava:

25 g čebulnih olupkov, ki jih prelijemo z 0,5 l vrele vode, pustimo delovati 15 minut ter odcedimo.

To sredstvo lase krepi in izboljša njihovo rast, ob redni uporabi odpravi prhljaj. Lase po umivanju speremo.

Priprava:

4 jedilne žlice zdrobljenih bršljanovih listov prelijemo z 0,5 l vode, zavremo na majhnem ognju, čakamo 10 minut, ohladimo in odcedimo.

Vtiramo dvakrat do trikrat na teden 2 meseca. Sredstvo pospešuje rast las.

Priprava:

1 del cvetov kamilice, 1 del rmana, 1 del krvavega mlečka, 1 del žajblja zmešamo skupaj, potem pa 1 jedilno žlico teh sestavin prelijemo z 0,5l vrele vode in pustimo stati 30 do 40 minut.

Tinkturo ohladimo, odcedimo in uporabimo za spiranje las ali vtiranje v lasišče.

Potrebujemo:

1 rumenjak, 1 žlička olivnega olja, 1 zlička medu, sok 1/4 limone, eterično olje sivke, čajevca, nageljnove žbice (po želji)

Priprava:

Zmešamo rumenjak, olivno olje in žličko medu. Lahko dodamo sok limone, po želji tudi nekaj kapljic eteričnega olja. Masko nanesemo na lase in pustimo delovati uro ali dve, nato jo speremo. Šamponiranje ni potrebno, če ne dodate preveč olja.

2 rumenjaka, 1/2 stisnjene limone, nekaj kapljic olja (mandljevega, papajinega…) dobro premešamo in pustimo na laseh 30 min. Za večji učinek lase speremo z naslednjo domačo mešanico…

2 jedilni žlici kamilic prelijemo s skodelico vrele vode, pustimo delovati 10 min ter precedimo. Dodamo kozarec mineralne vode z CO2 in lase po končanem umivanju polivamo in jih ne spiramo!

Zmešajte 2dl piva in olivnega olja, ter mešanico nanesite, pustite delovati in sperete.

Suhi in poškodovani lasje
V sledečo skupino največkrat sodijo ljudje z naravno skodranimi lasmi, ki so v večini primerov suhi in potrebujejo dodatno nego. Pri suhih laseh lasišče izloča premalo maščob, zato so lasje lomljivi in krhki, konice pa se rade hitro cepijo. Na lase vplivajo tudi zunanji dejavniki: močno sonce, morska voda in kemični postopki: barvanje, trajno kodranje in sušenje, ki lase lahko še dodatno poškodujejo. Pomembno je, da jih redno negujemo, razvajamo z hranljivimi maskami in ne obremenjujemo s pogostimi barvanji. Če se že odločate za barvanje, naj bodo to barve, ki ne vsebujejo amoniaka.
Maska z rumenjakom, olivnim oljem in medom
• 1 rumenjak
• 2 žlici olivnega olja
• 1 žlica medu
Medtem ko žvrkljate rumenjak, počasi vlivajte olje. Mešanico vtrite v suhe lase in glavo ovijte z brisačo. Maska naj učinkuje 30 minut, nato jo temeljito izperite.
Maska z ricinusovim oljem in zelišči
Učinek: mehki in svilnati lasje
• 1 skodelica ricinusovega olja
• 4 kapljice eteričnega olja bazilike
• 4 kapljice eteričnega olja rožmarina
• 4 kapljice eteričnega olja sivke
Olja dobro premešamo in nanesemo na umite lase. Lase nato ovijemo s plastično v aluminijasto folijo, nato pa še s toplo brisačo. Masko pustimo delovati najmanj 30 minut. Na koncu lase temeljito umijemo z zeliščnim šamponom.
• Redna uporaba hranilnih mask je zelo priporočljiva. • Rožmarin deluje rahlo razkužilno, pospešuje prekrvitev, osvežuje, sprošča, pospešuje rast las in odpravlja prhljaj.
• Sivka je zelo primerna za nego mastnih las in poživitev lasišča.
Nekaj nasvetov:
• Lase večkrat sušite na zraku, saj jih sušenje še izdatno izsuši.
• Na morju jih pred močnim soncem zaščitite s pokrivalom, ruto in po kopanju sol izperite z las!

Mastni lasje
Lojnice na lasišču pri mastnih laseh izločajo preveč maščobe, zato se lasje mastijo. Včasih tako hudo, da je potrebno vsakodnevno umivanje, pri katerem je zelo pomembna izbira šampona, ki ne sme biti agresiven. Najboljša izbira so pH nevtralni šamponi, primerni za vsakodnevno umivanje.
Pripravek s koprivo
• pest posušenih listov koprive
• 250 ml sadnega kisa
S segretim kisom prelijete koprive. Pripravek pustite stati 15 minut, nato ga precedite. Z njim spremo lase, ki smo jih pred tem umili z zeliščnim šamponom.
Pripravek s pivom
Učinek: zmanjšuje delovanje žlez lojnic, poleg tega pa vitamina H in B6 preprečujeta izpadanje las in pospešujeta njihovo rast
Pivo prevrete, da alkohol izpari. Pustite, da se ohladi, nato ga zmešajte s šamponom in s z njim umijte lase.
Nekaj nasvetov:
• Mastne lase čim manj krtačite.
• Pazite na prehrano, ki naj ne bo premastna.
• Las nikoli ne negujte s sredstvi, ki vsebujejo večje količine alkohola.
• Kamilica ne samo pomirja lasišče, ga tudi suši. Ko ste si lase umili z zeliščnim šamponom, jih sperite s kamiličnim čajem.
Maske za lase
Normalni lasje
Zmotno je mišljenje, da normalni lasje ne potrebujejo nege in je pravzaprav vseeno, kateri izdelek uporabljamo. Je že res, da so večinoma močni, sijoči in nezahtevni, pa vendar z uporabo napačnih izdelkov lahko kaj hitro porušimo njihovo naravno ravnovesje.
Negovalna maska z mandljevim oljem
Učinek: lasje so nahranjeni in bolj sijoči
• 50 ml mandljevega olja
• 20 do 30 kapljic poljubnega dišavnega olja
Olja zmešamo in vtremo v lase ter pustimo delovati 30 minut do največ ene ure. Nato lase umijemo s šamponom.
Lasna vodica z brezovih listov
• 1 žlica zdrobljenih listov breze
• kozarec vode
Vodo zavremo in prelijemo brezove liste. Po dveh urah pripravek precedimo in z njim spremo lase, ki smo jih pred tem umili s šamponom.

Nekaj nasvetov:
• Lase večkrat na dan krtačite, saj masaža poživlja lasišče.
• Če so lasje svetli, jih lahko dodatno posvetlite, če šamponu dodate dve žlici limoninega soka. Lasje se bodo čudovito lesketali.

Tile nasveti so pa veliko vredni. Moj moto je in bo vedno: nazaj k naravi!

Hvala!

Jaz sem zacela uporabljat Lusheve trde sampone in njihove tekoce balzame in sem vec kot zadovoljna. 1x na teden si dam gor se masko Marilyn in imam lepe, sijoce, gladke blond lase 🙂

“Za lase” tudi jaz se ti najlepše zahvaljujem

Super ste, punce! Zabeleženo … hvala, ful …

Sama sem imela tudi črne lase,frizerka me je svetlila s blanž prelivom in 3% hidrogenom.Lasje so lepi nič uničeni.Smem povedat kje so me barvali?

***************************** MODERATOR Ličenje make up Branka Pavlovič - VIZAŽISTKA BRANKA BEAUTY CENTER Branka Pavlovič-make up artist Igriška 5 1000 Ljubljana www.brankapavlovic.si branka.pavlovic@siol.net 05 995 40 10 040 829 988

Ja, prosim!

😉

lp,
Lenka

********************************************************** http://www.Fashionista.si [url=http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro]Kaj naj oblečem?[/url]

Lenka ne vem,če si upam,ja Stevo me striže,barva me Nina ali David.

***************************** MODERATOR Ličenje make up Branka Pavlovič - VIZAŽISTKA BRANKA BEAUTY CENTER Branka Pavlovič-make up artist Igriška 5 1000 Ljubljana www.brankapavlovic.si branka.pavlovic@siol.net 05 995 40 10 040 829 988

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close