Skregali smo se zaradi otrok
jameska, 19.07.2021 ob 09:51
Bilo je tako, skupaj s temi prijatelji smo hodili nekaj let na morje, smučanje. Imajo samo eno hčerko, ki je zdaj stara 7, moja sta stara 11 in 9. Do letos so se super razumeli vsi trije, predvsem mlajša s to 7-letnico.
Letos pa totalni kaos… niti ne da bi se zgodilo kaj konkretnega. Moja je tej mlajši nekaj rekla in midva se načeloma ne vmešavava v spore otrok, v kolikor gre za te manjše brezvezne zadeve. Otroke učim spoštljivosti, vljudnosti, ampak tudi tega, da se potegnejo zase in se ne pustijo maltretirat. Ta mala sedem letnica je pa živi hudič, ki manipulira s staršema in nenehno tožari.
Skratka, stvar je prišla tako daleč, da je mama sedemletnice zahtevala, da se ji mojedva opravičita, ker sta ji skrila liziko. Wtf?
Šloje tako daleč, da smo se na koncu mi orng sporekli.
Kako vi gledate na to? Se vmešavate v otroške male spore?
Brez znanja slovnice se spuščaš v “špetire” otrok! Problem si ti!
moje soncece zlato, 19.07.2021 ob 13:43
veš kaj bi jaz, 19.07.2021 ob 13:00
Glede na to, da sta tvoja dva starejša bi jima rekla tako:” Glejta Janko in Metka, Esmeralda še je mala in otročja, prosim da se ne prcata z njo in se je čim bolj izogibata, ker si skoz nekaj zmišljuje in slej kot prej se boste skregali. Lepo se igrajta svoje stvari in se je čim bolj izogibata.”
Ponavadi potem starši takšnih edinčkastih sončec slej kot prej ugotovijo, da bodo morali svoje sončke edinčke malo prizemljit, če bodo hoteli, da jih družba sprejme in da ne bodo vedno izločeni zaradi njihove neprilagojenosti.
Kapo dol fajnim edičnkom – vendar jaz od 5ih takšnih družin poznam enega 10 letnega edinčka, s katerim je užitek shajat – pa se ne podreja mojima, ampak je dostikrat obveljala njegova, zna pa na lep način uveljavit svojo voljo oz se prilagodit situaciji.
Ima pa moja sestra 9 letno sončece okoli katere se mora vrtet cel svet in potem poslušam jok in stok “pa zakaj se tvoja nočeta igrat z njo…zakaj nič ne pridete okoli ….zakaj nas nič ne povabite….zakaj ne greste k staršem, ko smo mi tam, da bi se otroci igrali med sabo…”
Stokrat sem ji že povedala v cem je problem pa se kar nič.
Sedaj so jo začeli končno malo vzgajat, kej je s svojo persmivnostjo totalno zabluzila in niti v šoli nima nobenih prijateljic.
No, moje zlato soncece je tudi edinec, pa ti povem, da bi vcasih vas pametne veckratne mame kar konkretno za usesa!
Edinci se ne znajo kregat, ne poznajo rivalstva, nimajo s kom tekmovat in ko se igrajo in druzijo z vrstniki, je njim normalno, da se lepo in v miru igrajo tako kot se doma s starsi ali starimi starsi. Ampak ne! Vasi bukseljni mecejo zoge v glavo in pesek v oci, zrgajo igrace iz rok brez vprasanja (kaj so muravi ali kaj?! Bogi revcki med sorojenci niso nikdar slisani in niti do besede ne pridejo, ne obvladajo niti osnovne komunikacije!), ve matere pa sedite na klopici s cikom v roki in vas boli patka, medtem ko mon otrokgleda v vas in caka, da svojemu velecenjenmu nasledniku kaj recete, ker njemu bi njegova mama ze zdavnaj povedala, da se tako ne igra in ne obnasa!
To sem pa tudi jaz opazila. Ko je bil še majhen sem ga spodbujala naj se pridruži komu pri igri, če je npr. kdo sedel na tistem gugalniku za 2 (ne vem kako se temu že reče) in prav žalostno gledal ker se brat ni hotel iti. Ama, moj jih je venomer fasal, tako, iz nič. V peskovniku isto, kot pravite, 3 minute lepo igrati, pa potem vedro peska stresti na mojega. Ko je postajal statejši se enostavno ni več hotel družiti z nikomer, mi je rekel, saj veš kakšni hudički postanejo kadar sem mu pokazala kakšnega ‘osamljenega’ otroka za igro.
Forum je zaprt za komentiranje.