skregala sva se
Z mojim sva se skregala. Zakaj? Tašča bo kmalu praznovala okroglo obletnico. Ker partner ni ravno pri denarju, odplačuje kredit, neki osebi mora še nekaj denarja vrniti, sem mu predlagala, da ji podarimo nekaj v vrednosti 50-60€. On se je zabunil, da je pa to premalo, ker je le okrogla in da ji bo kupil nekaj od 50-100 (bolj se nagiba proti 100€), če ne drugače pa sam. Pa sem mu lepo rekla: glej ravno pri denarju nisi, se pravi ne more nevem kaj pričakovat. Pa sem mu rekla: “tudi jaz sem za roj. dan letos dobila samo orhidejo.” Pa je začel, a ni vredu, važna je pozornost, pa da ne vem kaj pričakujem. Mislim kr nekaj.A zdej sem pa jaz kriva?
Madona no – saj je njegova mati!!!!!!!!!!!!!!!!
Lepo od njega da se je tako odločil in se je namenil kupitil nekaj, kar ve samo on, da si že od nekdaj želi.
Drugače sem pa vedno za skupinsko darilo ob večjih obletnicah – da se res izpolnijo želje nekoga in ne 15 vaz ali butastih tematskih daril. Itak pa vedno je potrebno podariti rože – pa makar iz sosedovega vrta…………..
vsaj veš, kdo je pred teboj. mama.
tam, ko pravite, da je lepo, da se spomni mater. ja je. vendar, ima svoje življenje in je lahko potem razlika v pozornosti zelo boleča, če se mora oseba kosati z njegovo mamo. ali pač ne? ker je to normalno. za mamo vse, za partnerko pa pozornost orhideje, ki je daleč od 100 €? mene bi ta razlika zabolela. zabolelo bi me morda bolj v smislu, ker je treba zategniti pas. in bi sama dobila drobtino pri pozornosti, mati pa razkošno vilo, v narekovajih rečeno. ja, mi ne bi bilo ravno vseeno in flegmatično glede na situacijo in razmere. in ker živi v skupnosti z nekom, menim da je prav, da bi se skupni proračun upošteval. da ne bo zaradi teh stotih evrov potem na krožniku luknja, namesto sira z luknjam. menim tudi, da oseba ne bi imela čisto nič proti, če bi bila situacija finančno stabilna in pozornost približno enako porazdeljena. zato je sploh ne namestu razpravljati, kaj bo kdo kupil drugi materi za rojstni dan. morda zaradi skupne malhke proračuna tudi samo orhidejo, pa ne bo hude krvi. ne mi flancat o teh darilih, ko potem prebiraš, da nimajo ljudje za kruh, se pa zapufajo za novo leto zato, da lahko vsem kupijo darila. pa nimajo dati kaj v lonec, pa se zapufajo, zato da so konkurenčni sosedom. pa tako dalje.
vsaj veš, kdo je pred teboj. mama.
tam, ko pravite, da je lepo, da se spomni mater. ja je. vendar, ima svoje življenje in je lahko potem razlika v pozornosti zelo boleča, če se mora oseba kosati z njegovo mamo. ali pač ne? ker je to normalno. za mamo vse, za partnerko pa pozornost orhideje, ki je daleč od 100 €? mene bi ta razlika zabolela. zabolelo bi me morda bolj v smislu, ker je treba zategniti pas. in bi sama dobila drobtino pri pozornosti, mati pa razkošno vilo, v narekovajih rečeno. ja, mi ne bi bilo ravno vseeno in flegmatično glede na situacijo in razmere. in ker živi v skupnosti z nekom, menim da je prav, da bi se skupni proračun upošteval. da ne bo zaradi teh stotih evrov potem na krožniku luknja, namesto sira z luknjam. menim tudi, da oseba ne bi imela čisto nič proti, če bi bila situacija finančno stabilna in pozornost približno enako porazdeljena. zato je sploh ne namestu razpravljati, kaj bo kdo kupil drugi materi za rojstni dan. morda zaradi skupne malhke proračuna tudi samo orhidejo, pa ne bo hude krvi. ne mi flancat o teh darilih, ko potem prebiraš, da nimajo ljudje za kruh, se pa zapufajo za novo leto zato, da lahko vsem kupijo darila. pa nimajo dati kaj v lonec, pa se zapufajo, zato da so konkurenčni sosedom. pa tako dalje.[/quote]
Hvala, ker me razumeš.
Njegova mati je, ne vem če razmišlja v to smer zato da bi se potem hvalil.
RES je normalno da ji kupita nekaj za 100,00 €.
Zgoraj so ti lepo napisali: bi tudi ti svoji mami kupila tako skromno darilo?
Speci ji nekaj-to je lepo darilo.
ZDAJ pa pojdi k svojemu dragemu in mu reci OPROSTI.
A ni neumno da se kregaš za tako stvar?
A ni neumno da se kregaš za tako stvar?[/quote]
Ja je njegova mati, to je res. Res je pa tudi to, da on nima denarja. Če bi imela moja mama obletnico in če jaz denarja ne bi imela, bi ji to povedala in ona bi me tazumela. Sploh pa ni taka materialistka, ne čaka samo na to kaj bo dobila. Tašča pa od sina pričakuje ne vem kaj?
Opravičim naj se mu, zakaj že?Mama mu ogromno pomeni, jaz pa očitno malo manj. Pa naj bo obletnica ali navaden roj. dan, darilo je darilo.
No, pa mi povej: letos si dobila od tašče orhidejo (tako sem razumela tvoje besede).
A si imela okroglo obletnico?
Ker če si jo imela, potem res ni problem če dobi tašča 50,00 €.
Opravičilo pa čudežno deluje – tudi nate bo.
Človek mora pomislit na kakšno hujšo stvar ki bi se ti lahko zgodila in nenadoma vidiš da se kregaš za neumnosti.
kaj bo potem, ko bo teh 100 € zmanjkalo in bo tekel k materi, mama, daj posodi 100 €, ker nimamo kaj dati za v lonec. pa ne bo povedal, da rabi zato, ker je njej priredil veselje za 100 €. kaj je normalno in komu naj se gre opravičevat? za stvar, ki jo bremeni, ker bo skalkulirala skupni proračun, katerega je že sam zagonil, ker je dolžan in naj opraviči še ostalih 100 €, ki jih bo morala ona pokrivati, da bodo imeli za v lonec kaj. ker bo on svoje pufe vračal? saj ni čudno, da vas potem toliko jamra kot vas, kar je brati na tem forumu. pa se opravičujete, pa govorite o tem, da vas dec ne spoštuje, pa še mnogo je vsega. oseba bi kupila darilo svojemu proračunu primerno. in menim, kot je oseba napisala ali pa ni, da bi njena mati to razumela. zaradi situacije. zakaj bi zaradi 100 €, kjer lahko kupiš tudi hrano za v lonec za čez cel mesec potem trepetala, kaj bosta jedla, če pravi, da imata proračun v kurcu? vse za sosede in ugled, ne?
potem pa še hodite fehtati socialno pomoč kam, da si boste lahko špogali ugled.
dvomim tudi, da bi za neokroglo letnico mož te ženske špogal samo orhidejo, ker je pač njegova mati. verjamem, da bi z orhidejo nafilal pri njeni materi. toliko o tem. in če bo njegova mait želela kodrlajsaste zavese, ji jih bo sin upošteval in tudi nabavil. čeprav bo njegova žena želela frjolčne. toliko spet o upoštevanju in spoštovanju ali cenjenju partnerke kot sopotnice. pa menim, da se ne motim, pa čeprav jo ne poznam. odgovorila je kratko in jedrnato, da se mi povsem svita, čeprav sama nisem imela takšnih manevrov okrog tašče.
in če ji človek potem govori še o tem, da če bi ji prinesel darilo za pet jurjev, da ne bi bila zadovoljna – ja no, s takšno provokacijo daleč ne bo prišel, ker bo najprej moral sprobati njeno veselje ali ne, ko dobiti darilo v takšni vrednosti. pač daje vedeti, da je najprej mama in potem šele vsi ostali daleč okrog. kaj sploh tu ni jasno?
Forum je zaprt za komentiranje.